Moederskindje slaat zus met slechte smaak halfdood met honkbalknuppel

Over smaak valt niet te twisten en een Afgaanse jongen in het Duitse Stuttgart had geen zin meer om ook nog maar enige discussie met zijn zus te starten. Terwijl zij stond te wachten op de trein sloeg hij haar halfdood met behulp van een honkbalknuppel. Reden: ze hield van de verkeerde.

De 20-jarige vrouw werd hevig bloedend voor dood achtergelaten, maar overleefde de eerwraak. Haar 18-jarige broer is inmiddels aangehouden.

In 2018 verbleef het meisje een paar maanden in de verderfelijke Verenigde Staten en na haar terugkeer zou haar een prachtig gedwongen huwelijk wachten. De ondankbare dochter was echter verliefd geworden op een andere man dan degene die haar familie voor haar had uitgezocht en het wicht weigerde zich te laten uithuwelijken.

De tandartsassistente dacht dat ze zelf wel even kon beslissen met wie ze de rest van haar leven wilde doorbrengen, maar daar had ze buiten haar familie gerekend. Tot overmaat van ramp besloot ze de familie nog meer te kakken te zetten door het ouderlijk huis te verlaten. Reden genoeg voor haar 18- en 21-jarige broers haar eens op te zoeken en te confronteren met haar zedeloosheid.

In hun vaders Mercedes zochten ze naarstig naar de losbol en ze vonden haar dus op het treinstation. De jongste broer besloot terstond om de zedelijke eer van zijn familie te herstellen door haar de hersens in te slaan. Dat lukte deels; mede dankzij de hulp van omstanders kon de vrouw snel in het ziekenhuis aan wonden aan het hoofd en armen geholpen worden.

Beide broers vluchtten, maar werden snel gepakt. De jongste van de twee wordt geheel volgens Westerse traditie verdacht van poging tot moord.

De Duitse krant Bild wist de Afghaanse familie op te sporen en de moeder reageerde volkomen begripvol gezien de situatie in haar gezin: "Ik hou van al mijn kinderen. Maar ik kan mijn zonen niets verbieden. Ze zijn ouder dan 18."