De Randamie: "Ik wacht niet op een titelgevecht"

Zaterdagnacht won MMA-vechter Germaine de Randamie haar gevecht met Aspen Ladd in een gevecht die slechts zestien seconden duurde. De scheidsrechter, Herb Dean, greep in nadat Ladd een zware klap te verwerken had gekregen in het hoofdgevecht van MMA-gala UFC Sacramento. De eerste klap die De Randamie die avond uitdeelde liet haar tegenstander om haar as draaien waar ze niet meer van mocht herstellen.

Volgens velen op sociale media was deze beslissing van Dean een twijfelachtige. Kwam het ingrijpen niet te snel, had Ladd nog een mogelijkheid om te herstellen om daarna door te vechten? Niet volgens de Utrechtse.

"Ik vond het een goede ingreep", zei De Randamie in de aansluitende persconferentie. "Het was een zuivere klap. Ze viel en tolde 360 graden om haar as, het was een harde klap."


Harde klap van Germaine de Randamie (Foto: Gettyimages)

Zware afvalrace
Ladd had een verschrikkelijke tijd gedurende haar afvalrace om het eindgewicht van 135 pond te kunnen halen. De Randamie en haar team voorspelden al dat Ladd op die manier niet tegen het geweld van de Nederlandse bestand zou zijn, maar de overwinning na één klap durfden ze nou ook weer niet te voorspellen.

"Aspen is jong, daardoor nog erg hongerig en extreem gevaarlijk, maar we wisten dat ze nooit de kracht gevoeld had die ik kan overbrengen. Het is een droom om met één klap te winnen", gaat de dolblije De Randamie verder.

Als het ingrijpen van scheids Dean vroeg was, volgens De Randamie had het niet lang meer geduurd voordat de scheidsrechter alsnog in had moeten grijpen. "Weet je, de scheidsrechter stopt het gevecht. Ik heb begrepen dat het publiek het er niet mee eens was, maar het was een prima geplaatste klap. Ik sloeg haar nogmaals, omdat ze op haar knieën lag. Op het moment dat Herb Dean naar voren kwam om het gevecht te stoppen, sloeg ik. Als hij niet direct had ingegrepen, was ik op Ladd gekropen en het gevecht op die manier laten stoppen."

Nieuw-Zeeland? Tegen wie nu?
Welke tegenstander volgt nu, na vijf opeenvolgende winstpartijen? Haar laatste verlies was tegen huidig dubbelkampioen Amanda Nunes, een kampioen die verder weinig uitdagers meer in haar gewichtsklasse heeft. Veel zal ook afhangen van het gevecht tussen Cris Cyborg en Felicia Spencer, later deze maand. Als Cyborg wint, dan zal de UFC ongetwijfeld voor de lucratieve rematch tussen Nunes en Cyborg gaan, op de hogere gewichtsklasse van 145 pond én mits Cyborg bij de UFC bijtekent.

Lees ook: UFC: De Randamie blijft controversieel

Het lijkt erop alsof De Randamie voorlopig op het tweede plan staat, maar de onduidelijkheid rond een titelgevecht lijkt ze niet erg te vinden. "Ik weet het niet en het boeit me nog niet. Als Nunes eerst haar titel op 145 lbs wil verdedigen, prima. Dat respecteer en begrijp ik volledig, weet je? En ik blijf niet wachten. Zo gauw ik me weer prima voel wil ik weer vechten", klinkt het strijdlustig.

"Eerst maar eens op vakantie en dan ben ik er klaar voor. Ik hoorde dat de UFC naar Nieuw-Zeeland gaat. Ik hou van reizen, mijn team houdt van reizen. Als Amanda wil vechten en eerst haar titel op 145 lbs wil verdedigen, laat mij dan maar in Nieuw-Zeeland vechten. Ik ga niet zitten wachten op een titelgevecht."


De Randamie en haar succesvolle team (Foto: Gettyimage)