FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 juli 2019

Van der Poel kansloos in World Cup mountainbiken, Schurter wint

De World Cup mountainbiken in het Franse Les Gets is geen geweldig avontuur geworden voor Mathieu van der Poel, die vrijdag de shorttrackrace nog won. De Nederlander kende een offday en speelde totaal geen rol, met een 16e plek als resultaat, drie plekken achter Milan Vader.

Voorin ontstond al snel een groepje met onder meer favorieten Nino Schurter, Gerhard Kerschbaumer en Henrique Avancini. Die drie bleven uiteindelijk samen met Ondrej Cink over, waarna de Tsjech en Avancini moesten lossen. De Braziliaan hield wel stand en pakte een fraaie derde plek, Schurter plaatste in de slotronde bergop een uiteindelijk beslissende aanval op Kerschbaumer en de wereldkampioen verwees de Italiaan naar de tweede plek.

In de World Cup-stand verstevigt Schurter zijn leiding, terwijl Avancini voorbij is gegaan aan Van der Poel.

Weer dubbel Chinees goud op WK schoonspringen

Ook de tweede finaledag van het wereldkampioenschap schoonspringen in het Zuid-Koreaanse Gwangju heeft maximaal Chinees goud opgeleverd. Er stonden twee onderdelen op het programma en China domineerde.

De mannen sprongen van de éénmeterplank en daar was het de 17-jarige Wang Zongyuan die goud pakte. Dat ging niet vanzelf: na drie van de zes ronden stond hij nog op de zevende plek, daarna begon hij te stijgen. Thuisheld Woo Ha-ram moest zijn leidende positie na de vijfde sprong afstaan aan Wang, die het in sprong zes afmaakte. Zilver was er voor de Mexicaanse veteraan Rommel Pacheco, terwijl de Chinees Peng Juanfeng zich in de laatste sprong nog het podium op werkte, ten koste van Woo.

De vrouwen sprongen om synchroongoud van het tienmeterplatform en dat ging naar twee zelfs voor schoonspringen jonge dames: Lu Wei is pas 13 jaren jong en won samen met de 15-jarige Zhang Jiaqi. De twee waren in alle vijf sprongen de beste en wonnen voor Leong Mun Yee en veterane Pandelela Rinong uit Maleisië, met brons voor Samantha Bromberg en Katrina Young uit de VS.

Dat kwam pas in de laatste sprong tot stand: het Canadese duo Meaghan Benfeito en Caeli McKay zakte door een vooral dankzij McKay mislukte sprong van drie naar vier in de laatste ronde, waardoor de jonge McKay even flink getroost moest worden door haar veel meer ervaren teamgenote.

Frijns wint ePrix New York, Vergne pakt Formule E-titel

In de straten van Brooklyn, New York wordt zondag de vijfde titel in de Formule E vergeven. Om 22.00 uur Nederlandse tijd start de laatste race van het seizoen, het eerste seizoen met de nieuwe Gen2-auto. De race is weer live te zien op Eurosport en Ziggo Sport.

Robin Frijns kende een uitstekende kwalificatie. Sterker nog, de Limburger zette zijn Envision Virgin-bolide op de tweede plek neer, de eerste keer dat hij in de Formule E vanaf de eerste startrij mag vertrekken. Alexander Sims vertrekt van poleposition, Sebastien Buemi - de winnaar van zaterdag - en Frijns' teamgenoot Sam Bird starten erachter.

Kampioenschapsleider en titelverdediger Jean-Eric Vergne start als twaalfde, naast voornaamste concurrent Lucas di Grassi. Mitch Evans en Buemi, de andere twee coureurs met een theoretische titelkans, starten als achtste en derde.

Update 22.55 uur
Sims behield bij de start de leiding, Buemi schoof voorbij Frijns naar de tweede plek en Bird en Stoffel Vandoorne hielden daarachter stand. Vandoorne pakte Bird met de Attack Mode, die Frijns ook activeerde. De helft daarvan kon echter door het putje gespoeld worden, want Jose Maria Lopez viel stil en de safety car kwam de baan op.

Niet lang na de herstart reed Frijns zich weer voorbij Buemi, waarna hij Sims in de nek kon hijgen. Even na de helft van de race opende de Limburger de aanval en met succes: hij worstelde zijn auto langs die van Sims en pakte de leiding. Vergne reed ondertussen op de elfde plek, met Buemi op drie, Evans op acht en Di Grassi op negen, waardoor zijn titel nog zeker niet in gevaar was.

Frijns reed zich ronde na ronde verder los van Sims, die een trein van zeven man aanvoerde. De winst van de Nederlander kwam niet meer in gevaar en hij boekte zijn tweede Formule E-zege, nadat hij eerder dit seizoen ook in Parijs won. Sims en Buemi completeerden het podium, Vergne eindigde doordat Di Grassi wegviel als zevende en pakte zo definitief zijn tweede titel op rij.

De Randamie: "Ik wacht niet op een titelgevecht"

Zaterdagnacht won MMA-vechter Germaine de Randamie haar gevecht met Aspen Ladd in een gevecht die slechts zestien seconden duurde. De scheidsrechter, Herb Dean, greep in nadat Ladd een zware klap te verwerken had gekregen in het hoofdgevecht van MMA-gala UFC Sacramento. De eerste klap die De Randamie die avond uitdeelde liet haar tegenstander om haar as draaien waar ze niet meer van mocht herstellen.

Volgens velen op sociale media was deze beslissing van Dean een twijfelachtige. Kwam het ingrijpen niet te snel, had Ladd nog een mogelijkheid om te herstellen om daarna door te vechten? Niet volgens de Utrechtse.

"Ik vond het een goede ingreep", zei De Randamie in de aansluitende persconferentie. "Het was een zuivere klap. Ze viel en tolde 360 graden om haar as, het was een harde klap."


Harde klap van Germaine de Randamie (Foto: Gettyimages)

Zware afvalrace
Ladd had een verschrikkelijke tijd gedurende haar afvalrace om het eindgewicht van 135 pond te kunnen halen. De Randamie en haar team voorspelden al dat Ladd op die manier niet tegen het geweld van de Nederlandse bestand zou zijn, maar de overwinning na één klap durfden ze nou ook weer niet te voorspellen.

"Aspen is jong, daardoor nog erg hongerig en extreem gevaarlijk, maar we wisten dat ze nooit de kracht gevoeld had die ik kan overbrengen. Het is een droom om met één klap te winnen", gaat de dolblije De Randamie verder.

Als het ingrijpen van scheids Dean vroeg was, volgens De Randamie had het niet lang meer geduurd voordat de scheidsrechter alsnog in had moeten grijpen. "Weet je, de scheidsrechter stopt het gevecht. Ik heb begrepen dat het publiek het er niet mee eens was, maar het was een prima geplaatste klap. Ik sloeg haar nogmaals, omdat ze op haar knieën lag. Op het moment dat Herb Dean naar voren kwam om het gevecht te stoppen, sloeg ik. Als hij niet direct had ingegrepen, was ik op Ladd gekropen en het gevecht op die manier laten stoppen."

Nieuw-Zeeland? Tegen wie nu?
Welke tegenstander volgt nu, na vijf opeenvolgende winstpartijen? Haar laatste verlies was tegen huidig dubbelkampioen Amanda Nunes, een kampioen die verder weinig uitdagers meer in haar gewichtsklasse heeft. Veel zal ook afhangen van het gevecht tussen Cris Cyborg en Felicia Spencer, later deze maand. Als Cyborg wint, dan zal de UFC ongetwijfeld voor de lucratieve rematch tussen Nunes en Cyborg gaan, op de hogere gewichtsklasse van 145 pond én mits Cyborg bij de UFC bijtekent.

Lees ook: UFC: De Randamie blijft controversieel

Het lijkt erop alsof De Randamie voorlopig op het tweede plan staat, maar de onduidelijkheid rond een titelgevecht lijkt ze niet erg te vinden. "Ik weet het niet en het boeit me nog niet. Als Nunes eerst haar titel op 145 lbs wil verdedigen, prima. Dat respecteer en begrijp ik volledig, weet je? En ik blijf niet wachten. Zo gauw ik me weer prima voel wil ik weer vechten", klinkt het strijdlustig.

"Eerst maar eens op vakantie en dan ben ik er klaar voor. Ik hoorde dat de UFC naar Nieuw-Zeeland gaat. Ik hou van reizen, mijn team houdt van reizen. Als Amanda wil vechten en eerst haar titel op 145 lbs wil verdedigen, laat mij dan maar in Nieuw-Zeeland vechten. Ik ga niet zitten wachten op een titelgevecht."


De Randamie en haar succesvolle team (Foto: Gettyimage)

Topdag Taiwanese tennissers met twee Wimbledontitels

Ook de laatste finales van Wimbledon 2019 zitten erop en vooral de fans in Taiwan kunnen juichen. Zowel in het gemengd dubbelspel als in het damesdubbel ging een Taiwanese er met de titel vandoor.

Latisha Chan was met de Kroaat Ivan Dodig een maat te groot voor de Zweedse veteraan Robert Lindstedt en de Letse Jelena Ostapenko: 6-2, 6-3. Het is de derde Grand Slam-titel voor het Kroatisch-Taiwanese duo, dat vorig jaar en dit jaar ook Roland Garros won.

Samen met de Tsjechische Barbora Strycova pakte Hsieh Su-wei de titel in het damesdubbel. Gabriela Dabrowski uit Canada en de Chinese Xu Yifan konden het niet echt spannend maken: 6-2, 6-4. Hsieh won Wimbledon al eens in 2013, net als Roland Garros 2014 samen met Peng Shuai uit China. Voor Strycova is het haar eerste Grand Slam-titel.

Engeland wereldkampioen cricket na historische en heroïsche finale

Twee spannende finales op 8,5 mijl van elkaar in Londen. Naast de spannende Wimbledonfinale in het noorden van de stad, was er de finale van het wereldkampioenschap cricket. Engeland heeft wereldtitel cricket veroverd op heroïsche wijze verovers. In een finale die acht uur duurde, wonnen de Engelsen uiteindelijk in een sudden-death super over van Nieuw-Zeeland. Beide teams waren na vijftig overs met 241 runs geëindigd. Nadat ze elkaar ook in de super over in evenwicht hielden, ging de wereldtitel naar de Engelsen omdat die meer boundaries scoorden.

Het WK startte zeven weken geleden met tien landen. De top vier bereikte de halve finales. Nieuw-Zeeland rekende hierin af met India, terwijl Engeland het haalde van Australië. De Aussies waren de titelverdediger, na een zege tijdens de editie van 2015 tegen Nieuw-Zeeland. Voor Engeland is het na drie verloren finales (1979, 1987 en 1992) voor de vierde keer scheepsrecht.

Nieuw-Zeeland won de toss en ze kwamen tot een score van 241 runs met Henry Nicholls als topscoorder met 55 runs. Vervolgens was het de beurt aan Engeland en geleidelijk pakten ze hun runs. Maar halverwege de inning stond de teller op 93 en waren Joe Root en aanvoerder Eoin Morgan al uit. Het koppel Ben Stokes (not out) en Jos Buttler hield de Engelse droom levend door beiden een halve century te slaan. Het kwam tot 15 runs in de laatste over en mede door twee zessen kwam Engeland uiteindelijk op gelijke hoogte. 

Een super over was nodig om te beslissing te brengen. Zes ballen er land om te beslissend wie er kampioen zou worden. Engeland begon met batten en kwamen met Stokes en Butler om te slaan. Ze noteerden samen vijftien runs. Nieuw-Zeeland begon met een drie, waarna Jimmy Neesham de bal het veld uit sloeg. Goed voor zes runs. Het kwam op de laatste bal aan. Nieuw-Zeeland had twee runs nodig. Martin Guptill kwam echter een meter te kort om Nieuw-Zeeland te titel te bezorgen en ging uit. 

Feest op Lord's, waar Engeland eindelijk kon afrekenen met een trauma. Het zal nog lang onrustig blijven op de Engelse kostscholen. 

Engeland wereldkampioen cricket. (PRO SHOTS/Action Images)
Engeland wereldkampioen cricket. (PRO SHOTS/Action Images)

Rea wint weer op Laguna Seca in World Superbikes, Bautista crasht

World Superbikes-coureur Jonathan Rea heeft op het circuit van Laguna Seca de superpolerace gewonnen, de race waarin de startposities voor 'race twee' van later op de dag bepaald worden. Die race staat zondagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd op het programma, live op Eurosport.

Bij de start pakte Chaz Davies vanaf plek twee de leiding over van polesitter Rea, terwijl Davies' Ducati-teamgenoot al in de eerste bocht in het grind lag. Rea kon zo nog eens een slag slaan in de titelstrijd, maar al snel werd met de rode vlag gezwaaid: in de befaamde Corkscrew was het fout gegaan. Wildcardrijder JD Beach en Alessandro Delbianco gingen stevig onderuit, maar beiden stonden wel gelijk weer op de benen.

Na een onderbreking ging men in dezelfde startposities verder, minus de gevallen coureurs. Dit keer behield Rea de leiding, voor Davies, Tom Sykes en Leon Haslam, die al vrij snel met succes aan werd gevallen door Kawasaki-genoot Toprak Razgatlioglu. Rea kwam geen moment meer in gevaar en won weer eens, voor Davies en Sykes. Michael van der Mark vertrok als vijftiende en kwam als tiende over de streep.

Junioren sluiten Wimbledon af, eerste Japanse winnaar ooit

Op Wimbledon is het toernooi ook voor de junioren afgesloten. Zaterdag werd de meisjesenkelspelfinale gespeeld, zondag volgden de overige drie finales.

Bij de jongens ging de titel naar Shintaro Mochizuki en dat was een unicum: nooit eerder haalde een Japanner een Grand Slam-finale bij de junioren. De Spanjaard Carlos Gimeno Valero ging in de finale met 6-3, 6-2 voor de bijl.

De meisjestitel ging naar Daria Snigur. De Oekraïnse schakelde in de halve finales de als eerste geplaatste miljardairsdochter Emma Navarro al met 6-3, 6-0 uit en in de finale kon ook de Amerikaanse Alexa Noel geen echte vuist maken: 6-4, 6-4.

Jonas Forejtek en Jiri Lehecka zorgden voor Tsjechisch succes in het jongensdubbelspel, waar ze de Canadees-Amerikaanse combinatie Liam Draxl/Govind Nanda met 7-5, 6-4 klopten.

De meisjesfinale, tussen louter ongeplaatste duo's, werd spannender. Savannah Broadus en Abigail Forbes namen de titel mee naar de VS door de Letse Kamilla Bartone en de Russische Oksana Selekhmeteva met 7-5, 5-7, 6-2 te verslaan.

Rolstoeltennissters De Groot en Van Koot oppermachtig in Wimbledon-finale

Rolstoeltennissters Diede de Groot en Aniek van Koot hebben met grote overmacht het damesdubbelspel op Wimbledon gewonnen. Het is de vierde titel die de twee samen gewonnen hebben en dit jaar hebben ze voorlopig alle drie Grand Slams gewonnen.

De Groot en Van Koot bestreden elkaar een dag eerder nog in de enkelspelfinale, verrassend gewonnen door Van Koot. Dit keer troffen ze ook een landgenote: Marjolein Buis speelde samen met de Italiaanse Giulia Capocci, een nieuwkomer op het hoogste niveau.

Kans hadden ze echter niet, want De Groot en Van Koot waren oppermachtig: 6-1, 6-1. Alleen Yui Kamiji en Jordanne Whiley hebben normaal gesproken een kans tegen het Nederlandse topduo, maar in drie sets dolven zij in de halve finales het onderspit.

Djokovic verslaat Federer in finale Wimbledon

Het grastoernooi van Wimbledon is voor de vijfde maal gewonnen door Novak Djokovic. In een spannende finale versloeg de Serviër achtvoudig winnaar Roger Federer. De setstanden waren 7-6. 1-6, 7-6, 4-6 en 13-12.

De eerste set ging gelijkop zonder breaks. In de tiebreak was Djokovic de betere vooral door opvallende misslagen van de Zwitser.

Djokovic leek in de tweede set de weg kwijt te zijn. Niets lukte hem en door drie breaks pakte Federer de setwinst. In het derde bedrijf had Federer op 4-5 een breekkans maar hij benutte die niet. Een tiebreak volgde weer en Djokovic was wederom de beste.

Na de winst van de derde set verdween weer de focus bij Djokovic. Federer daarentegen was nog net zo scherp en trok de winst van de vierde set binnen.

De wedstrijd zou dus worden beslist met een vijfde set. De Serviër miste drie kansen bij 3-1, maar hij sloeg wel toe in de zesde game door de haperende service van de Zwitser. Net als bij Federer namen de fouten bij Djokovic toe. Federer kwam langszij en op 8-7 had hij zelfs twee matchpoits. Ook de twee breekkansen op 11-11 wist de Zwitser niet te benutten. Hierdoor volgde voor het eerst een beslissende tiebreak. Die won Djokovic met 7-3.


Novak Djokovic, winnaar Wimbledon 2019 (Pro Shots / Action Images)

Baanwielrenner Gobbo gespiest door stuk hout op EK

Een bizar ongeval bij het EK baanwielrennen tot 23 jaar in Gent. De Italiaan Lorenzo Gobbo kwam daar ten val en werd daarbij gespiest door een stuk hout.

Gobbo kwam ten val op het onderdeel scratch waarna een plank loskwam. De renner werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat de splinter heeft zijn zijn longen en zijn dijbeen had doorboord. Gobbo is buiten levensgevaar maar moet nog wel minstens twee weken in het ziekenhuis blijven. Het EK werd tijdelijk stilgelegd maar toen bleek dat zijn situatie stabiel was weer hervat.

"Het was verschrikkelijk", zegt zijn vader Gianni. "Het gebeurde recht voor mijn neus.” Frank Glorieux, directeur van de Wielerbond Vlaanderen reageert geschokt op het voorval. "Het is een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden”, vertelt hij. ,,Toen Gobbo onderuit ging, kwam zijn fietspedaal waarschijnlijk met een enorme druk neer op de houten vloer, waardoor een grote splinter loskwam. Dat stuk hout - meer dan 40 centimeter lang - doorboorde Gobbo vervolgens door zijn zij.”

Nederlandse honkbalploeg verliest van Curaçao op World Port Tournament

Het Nederlands honkbalteam heeft op het World Port Tournament in Rotterdam de tweede nederlaag geleden. Nederland verloor met 3-2 van Curaçao. Een dag eerder had het team al met 5-0 verloren van de Verenigde Staten. Alleen van Japan werd er op de openingsdag gewonnen.

Curaçao kwam in de zesde inning op een 2-0. In de achtste inning trok de Nederlands honkbalploeg de stand gelijk door scores van Gilmer Lampe en Bryan Engelhardt, maar in tweede helft van de achtste inning nam Curaçao toch weer de voorsprong door Raywendley Van Gurp. In de negende inning kwam Nederland niet meer tot scoren, waardoor de winst naar Curaçao ging.

Ajax wint van Medipol Basaksehir bij officieus debuut Promes en Marin

Ajax heeft zondagavond met 2-1 gewonnen van Medipol Basaksehir.
In Oostenrijk maakten Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar het verschil namens de Amsterdammers. Trainer Erik ten Hag koos voor twee verschillende teams in de eerste en tweede helft; alleen Bruno Varela maakte de negentig minuten vol.

Bij afwezigheid van Matthijs de Ligt, die op weg is naar Juventus, koos trainer Erik ten Hag in de eerste helft voor Dusan Tadic als aanvoerder. Na rust droeg Huntelaar de armband, daar Tadic en negen andere basisspelers na 45 minuten gewisseld werden. Aankopen Quincy Promes en Razvan Marin maakten hun officieuze debuut in de hoofdmacht van Ajax, terwijl Donny van de Beek, Daley Blind en Dolberg hun rentree maakten.

De Amsterdammers waren de eerste helft de bovenliggende partij. Dat de regerend landskampioen ging rusten met een 1-0 voorsprong was dan ook verdiend. Het enige doelpunt van het eerste bedrijf kwam op naam van Dolberg. De Deense spits rondde op aangeven van Van de Beek af na een mooie aanval. Na de thee bracht Ten Hag tien nieuwe spelers binnen de lijnen en was het Medipol Basaksehir dat de overhand kreeg.

De nummer twee van het afgelopen seizoen in Turkije werd beter en nam het doel van Varela vaker onder vuur. Waar de gelijkmaker in de lucht hing, was het Ajax dat op 2-0 kwam. Doelman Mert Gunok wist een afstandschot van Jurgen Ekkelenkamp niet goed te verwerken, waarna Noa Lang de bal oppikte. Ekkelenkamp waagde vervolgens een nieuwe poging. De bal leek via de keeper in het eigen doel te gaan, maar het was Huntelaar die de bal voor de zekerheid nog tegen de touwen schoot.

De Turken, waar Eljero Elia negentig minuten speelde, gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en waren er via Edin Visca dichtbij. Nadat zijn schot op de lat belandde, was het even later wel raak. Na balverlies in de opbouw bij Ajax was het Kerim Frei die de eindstand op 2-1 bepaalde. Na een 2-11 overwinning op Quick '20, een 1-1 gelijkspel tegen Aalborg BK en een 5-2 zege op RSC Anderlecht wint Ajax opnieuw een oefenwedstrijd. Volgende week volgt in Oostenrijk nog een oefenwedstrijd tegen Watford.

Uitslagen overige oefenwedstrijden:

FC Emmen - Almere City FC 1-1
SV Meppen (Dui) - FC Utrecht 0-0*
Fortuna Düsseldorf (Dui) - FC Utrecht 0-1
Istanbul Basaksehir (Tur) - Ajax 1-2
Sparta Rotterdam - Maccabi Tel Aviv 1-2

* FC Utrecht wint na penalty's (4-5) en gaat naar de finale van de Interwetten Cup

.

Dragqueen Jennifer Hopelezz geweigerd door taxichauffeur

De Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz is gistermiddag opnieuw geweigerd door een taxichauffeur. "Terwijl ik iets meer dan een week geleden nog een intentieverklaring met taxibedrijven heb ondertekend om discriminatie tegen te gaan."

Zo rond 16.00 uur bestelden Hopelezz en haar gezelschap een Uber. Ze hadden die dag net gewerkt aan een film ter promotie van de Pride. "In Amsterdam kun je zijn wie je bent", was daarvan de boodschap. "Nogal ironisch dat we vijf minuten later werden geweigerd door de taxichauffeur. Hij zag ons staan, cancelde meteen de rit en is weggereden."

Uiteindelijk heeft een andere Uber-chauffeur het gezelschap alsnog meegenomen. "Gelukkig zijn we thuisgebracht. Maar dit is wel dagelijkse kost. Je weet elke keer dat de kans bestaat dat je slecht behandeld wordt door een chauffeur, heel deprimerend."

Toch maakt bijna niemand een melding, ziet Hopelezz. "Het is ook veel gedoe. Op de site van Uber kun je 'discriminatie' niet eens aangeven als reden van je klacht. Maar ik kan het gewoon niet laten gaan, ik moet iets met deze frustratie."

Intentieverklaring
Ook voor Hopelezz is het namelijk niet de eerste keer dat ze is geweigerd. Zo wilde een chauffeur van taxibedrijf TCS haar vorig jaar tijdens de Pride niet meenemen. Uiteindelijk heeft er een ontmoeting plaatsgevonden met de chauffeur, waarbij hij zijn excuses heeft aangeboden. Bovendien beloofde de directeur van het taxibedrijf beterschap.

Om dit soort incidenten daadwerkelijk te voorkomen, tekenden alle Amsterdamse Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s), Uber, ViaVan en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) op 3 juli de intentieverklaring 'discriminatievrije taximarkt'.

"Maar als ze daar niks mee doen, dan heeft het geen enkele zin gehad", aldus Hopelezz. "Ik ben ook benieuwd of de chauffeurs hier wel van op de hoogte zijn gesteld."

'Heel makkelijk'
Ze heeft inmiddels contact gezocht met het Meldpunt Discriminatie en een klacht ingediend bij Uber. Het taxibedrijf heeft vandaag excuses aangeboden voor het incident. "Maar dat is heel makkelijk. Ik wil gewoon weten: wat wordt hiermee gedaan?"

Daarom hoopt ze dat er opnieuw een ontmoeting kan worden geregeld, ditmaal met de chauffeur van Uber. "Ik wil weten of hij van deze intentieverklaring wist. En als hij op de hoogte was, waarom hij de verklaring dan toch heeft genegeerd."

Uber laat in een reactie aan AT5 weten het gedrag van de chauffeur 'onacceptabel' te vinden. "Het gaat in tegen onze regels en als blijkt dat de chauffeur inderdaad heeft gediscrimineerd, dan worden er acties ondernomen. Want iedereen verdient een veilige rit. We gaan uitzoeken wat er precies is gebeurd en willen graag in gesprek gaan met Jennifer Hopelezz."

Defensie aanwezig bij herdenking Franse Revolutie

Tijdens de viering van Quatorze Juillet in Parijs, bevonden zich onder de 4.000 militairen tellende parade ook Nederlanders. Het luchtdefilé telde 40 helikopters en bijna 70 vliegtuigen waaronder een Nederlandse F-16.

Daarnaast passeerden 200 voertuigen de toeschouwers op de Champs-Elysees waartoe ook minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten behoorden. Zij waren er op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron.

Europese Interventie Initiatief
Frankrijk viert jaarlijks op 14 juli het begin van de Franse revolutie in 1789. Dit jaar was het thema Europese defensiesamenwerking. Tijdens de militaire parade liepen daarom militairen mee van de 10 landen die deelnemen aan het Europese Interventie Initiatief (EII). Dit is bedoeld om een gezamenlijke strategische cultuur te ontwikkelen. Procedures voor de inzet bij missies van de EU, de NAVO, de VN of ad hoc coalities, moeten dan soepeler en sneller verlopen.

De landen die deelnemen aan EII zijn België, Denemarken, Duitsland, Spanje, Estland, Finland, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Demoteam Patrouille de France (Afbeelding: Defensie)
Demoteam Patrouille de France (Afbeelding: Defensie)

Ritzege Impey in Tour op Franse feestdag

De negende etappe in de Tour de France is gewonnen door Daryl Impey. Na 170.5 kilometer koersen, van Saint-Étienne naar Brioude, was de Zuid-Afrikaan zijn Belgische medevluchter Benoot de baas in de sprint. Julian Alaphilippe behield ook op deze nationale feestdag in Frankrijk het geel.

Het was vanuit de start onrustig. Er ontstond een kopgroep van veertien man bestaande uit Pöstlberger, Naesen, Garcia Cortina, Tratnik, T.Martin, Clarke, Impey, Stuyven, Roche, Herrada, Benoot, Sicard, Boasson Hagen and Delaplace. In het peloton bleef het onrustig en verschillende renners probeerden de oversteek naar de kopgroep te maken. Marc Soler lukte dat ook waardoor er nu vijftien man aan de leiding lagen. Rui Costa zat tussen de kopgroep en het peloton. Costa kwam tot op 25 tellen van de koplopers, maar verloor vervolgens weer tijd en uiteindelijk werd hij weer teruggegrepen door het peloton. De voorsprong van de kopgroep stagneerde lang rond de tien minuten.

Zo'n 45 kilometer voor de meet werd het onrustig in de kopgroep. Pöstlberger reed weg  en sloeg een gaatje. De rest van de kopgroep spatte wat uiteen, maar het schoof even later weer in elkaar. Omdat de rest niet doorzette ging Pöstlberger alleen door en hij pakte een voorsprong van zo'n drie kwart seconde.

In de kopgroep bleef het onrustig en die viel uiteindelijk toch uiteen. Benoot, Tratnik, Naesen, Stuyven, Soler, Impey and Roche gingen in de jacht op de Oostenrijker en zijn voorsprong brokkelde langzaam af. In het peloton deden ze het ondertussen nog steeds rustig aan waardoor hun achterstand naar de 14 minuten ging.

Vijftien kilometer voor de meet werd Pöstlberger bijgehaald door de zeven man en hij moest gelijk lossen. Op de top van de Côte de Saint-Just gingen Roche, Impey en Benoot aan de leiding. De rest volgde op 15 tellen. Op 8 kilometer voor het einde plaatste Benoot een versnelling,Roche moest lossen.

Ook al probeerde de groep erachter van alles, Impey en Benoot werden niet meer bijgehaald. In de eindsprint was het de rasechte sprinter Impey die als eerste over de meet kwam.

Impey boekt zege in Tour de France (Foto: Pro Shots/Action Images)
Impey boekt zege in Tour de France (Foto: Pro Shots/Action Images)

F1: Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Lewis Hamilton heeft een enerverende Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Brit won voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas en Charles Leclerc. Verstappen vocht onderweg fraaie gevechten uit, maar moest na een tik van Sebastian Vettel genoegen nemen met plek vijf.

Bottas begon van poleposition en greep na de start meteen de leiding, voor Hamilton, Leclerc, Verstappen, Vettel en Gasly. Bijna achteraan raakten de coureurs van Haas elkaar, waarna het voor beiden einde oefening bleek te zijn. De Mercedessen sloegen direct een gat, maar dit werd toch weer even kleiner doordat Hamilton stevig aandrong bij Bottas. De Brit greep zelfs even de leiding, maar Bottas sloeg even verderop terug en pakte de eerste plek weer over.

Daarachter ontspon zich een gevecht tussen Verstappen en Leclerc. De Nederlander kwam binnen DRS van de Monegask, maar was nog niet bij machte een aanval te plaatsen. Dat lukte daarachter Gasly wel die Vettel na elf rondjes verschalkte zodat de druk achter Verstappen even weg was. De Nederlander kwam even later samen met Leclerc binnen en kwam voor de Monegask weer naar buiten. De Red Bull miste vervolgens wat tractie, waarna Leclerc terug kon slaan. In de ronden die volgden ontstond er vervolgens een bikkelhard gevecht tussen de twee waarbij Verstappen meerdere pogingen waagde, maar zonder succes.

Het gevecht kwam tot een einde toen Giovinazzi na ruim twintig ronden de grindbak in spinde en de safety car de baan op kwam. Dit gaf Hamilton de mogelijkheid om te stoppen en voor de eerder gestopte Bottas weer de baan op te komen. Ook de nog niet gestopte Vettel kwam binnen en behield plek drie, voor Gasly en Verstappen die een tweede stop maakte. Ook Leclerc kwam binnen, maar hij viel terug tot plek zes.

Bij de herstart trokken Hamilton en Bottas direct weer een gat met Vettel, terwijl daarachter Verstappen enkele ronden nodig had om Gasly in te halen. Iets daarachter reed Sergio Perez zijn voorvleugel stuk op de Renault van Hülkenberg die door de actie enkele plaatsen verloor en buiten de punten raakte.

Verstappen zette de jacht in op Vettel, terwijl daarachter Leclerc de aanval op Gasly opende. De Monegask drong stevig aan bij de Red Bull die aanvankelijk geen krimp gaf. Uiteindelijk vond de Ferrari-coureur bij bocht twee en drie een gaatje bij Gasly en greep zo plek vijf. Verstappen dichtte het gat met Vettel en ging de Duitser met nog ruim tien ronden te gaan voorbij. Die gaf zich niet gewonnen en reed pardoes tegen de Red Bull aan die hierdoor door de lucht vloog en het grind in stuiterde. Verstappen kon uit het grind komen, maar zag het podium in rook op gaan en moest genoegen nemen met plek vijf. Vettel moest met schade naar de pits, maar kon ook verder, al was het wel buiten de punten.

Vettel tikt Verstappen aan op Silverstone (Foto: Pro Shots/Imago)
Vettel tikt Verstappen aan op Silverstone (Foto: Pro Shots/Imago)

Vooraan had Hamilton een kleine voorsprong op Bottas die nog een tweede stop moest maken. De Fin deed dit met nog acht ronden te gaan en reed direct de snelste ronde, al pakte Hamilton deze in de slotronde weer af. Zodoende werd Hamilton na 52 ronden als eerste afgevlagd, voor Bottas en Leclerc. Gasly bekroonde een prima weekend met plek vier, voor Verstappen, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Daniil Kvyat en Hülkenberg die zich terugknokte tot een punt.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:21:08.452
2 Valtteri Bottas Mercedes +24.928
3 Charles Leclerc Ferrari +30.117
4 Pierre Gasly Red Bull +34.692
5 Max Verstappen Red Bull +39.458
6 Carlos Sainz McLaren +53.639
7 Daniel Ricciardo Renault +54.401
8 Kimi Räikkönen Alfa Romeo +1:05.540
9 Daniil Kvyat Toro Rosso +1:06.720
10 Nico Hulkenberg Renault +1:12.733
11 Lando Norris McLaren +1:14.281
12 Alexander Albon Toro Rosso +1:15.617
13 Lance Stroll Racing Point +1:21.086
14 George Russell Williams +1 ronde
15 Robert Kubica Williams +1 ronde
16 Sebastian Vettel Ferrari +1 ronde
17 Sergio Perez Racing Point +1 ronde
DNF Antonio Giovinazzi Alfa Romeo +34 ronden
DNF Romain Grosjean Haas +43 ronden
DNF Kevin Magnussen Haas +46 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 223
2 Valtteri Bottas Mercedes 184
3 Max Verstappen Red Bull 136
4 Sebastian Vettel Ferrari 123
5 Charles Leclerc Ferrari 120
6 Pierre Gasly Red Bull 55
7 Carlos Sainz McLaren 38
8 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 25
9 Lando Norris McLaren 22
10 Daniel Ricciardo Renault 22
11 Nico Hulkenberg Renault 17
12 Kevin Magnussen Haas 14
13 Sergio Perez Racing Point 13
14 Daniil Kvyat Toro Rosso 12
15 Alexander Albon Toro Rosso 7
16 Lance Stroll Racing Point 6
17 Romain Grosjean Haas 2
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1
19 George Russell Williams 0
20 Robert Kubica Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 407
2 Ferrari 243
3 Red Bull 191
4 McLaren 60
5 Renault 39
6 Alfa Romeo 26
7 Racing Point 19
8 Toro Rosso 19
9 Haas 16
10 Williams 0

Van Vleuten wint Giro Rosa, vierde zege voor Vos

Annemiek van Vleuten heeft de Giro Rosa op haar naam geschreven. In de slotetappe van 120 kilometer kwam de eindzege niet meer in gevaar en boekte haar tweede eindzege in de vrouwenversie van de Ronde van Italië.

De slotetappe in de Giro Rosa werd gewonnen door Marianne Vos. De Nederlandse was in de etappe van 120 kilometer tussen San Vito al Tagliamento en Udine te snel voor haar landgenote Lucinda Brand. Voor Vos was het alweer haar vierde ritzege deze Giro Rosa en haar 25ste zege in totaal in de Giro Rosa.

Van Vleuten won het eindklassement met drie minuten en 45 seconden verschil op Anna van der Breggen. Door de zege komt 36-jarige Nederlandse nu op gelijke hoogte met Van der Breggen als het gaat om het aantal eindzeges in de Giro Rosa. Beide wonnen er twee, alleen Vos doet het als Nederlandse nog beter met drie eindzeges. Recordhouder is Fabiana Luperini met vijf eindzeges.


Van Vleuten voor de tweede maal eindwinnaar Giro Rosa (Pro Shots / George Deswijzen)

De eerste keer

Voor alles is een eerste keer, en vaak blijft die eerste keer je dan bij. Of het dan om een positieve of een negatieve ervaring gaat, je onthoudt het vaak wel. Bijvoorbeeld de eerste keer dat je naar de middelbare school gaat. Of je eerste date, met misschien wel een eerste kus. Een eerste keer dronken; of die vergeet je juist. Hieronder gaat het over mijn eerste keer, een eerste keer die ik zeker niet zal vergeten.

Bokser Vargas blijft ongeslagen wereldkampioen, De La Hoya sneuvelt

In het Californische Carson is zaterdagavond stevig gebokst. Het main event was de strijd om de WBC-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg), tussen de Mexicaan Rey Vargas (33-0, 21 KO's) en de Japanner Tomoki Kameda (36-2, 20 KO's), opvallend genoeg El Mexicanito genoemd.

Vargas verdedigde zijn wereldtitel al voor de vijfde keer en in de eerdere titelgevechten kwam hij niet tot een knockout. Kameda had wel zin om daar nu op te jagen en een enkele keer, met name in de twaalfde ronde, maakte hij het Vargas toch bijzonder lastig. Het was echter niet genoeg, want over het hele duel gezien was Vargas gewoon een klasse beter. Dat vonden ook de drie juryleden en dus is Vargas nog altijd ongeslagen wereldkampioen.

In dezelfde gewichtsklasse werd ook gevochten om de Noord-Amerikaanse titel, waarbij de winnaar langzamerhand richting wereldtitel zou mogen denken. Het ging tussen de ongeslagen Mexicaan Diego De La Hoya (21-0) en de Amerikaan Ronny Rios (30-3), met De La Hoya als favoriet. Daar had Rios schijt aan en in de zesde ronde sloeg hij zijn opponent met een rechteruppercut dusdanig hard neer dat de scheidsrechter het niet meer vertrouwde en er een einde aan maakte.

In Newark, New Jersey stond één grote naam op het programma: Shakur Stevenson (11-0) vocht in het vedergewicht (-57,2kg) tegen de Mexicaan Alberto Guevara, die al twee wereldtitelgevechten afwerkte. Dat stond nu niet op het spel en de Mexicaan, die pas acht dagen eerder hoorde dat hij zou vechten, werd in de derde ronde voor de zoveelste keer hard geraakt door Stevenson. Dit keer was het mooi geweest, zo oordeelde de scheidsrechter, en de uiterst talentvolle Fearless bleef ongeslagen.

De hoogtepunten van de avond in Carson (Bron: YouTube)

Van Kalmthout 3e in Indy Lights-race Toronto

Coureur Rinus van Kalmthout heeft in de straten van het Canadese Toronto alweer zijn zevende top-3-notering gehaald in tien races in de Indy Lights, de klasse onder de IndyCar Series. De 18-jarige Hoofddorper eindigde in de eerste van twee races als derde.

Bij de start liet de van plek twee vertrokken Van Kalmthout zich verschalken door Oliver Askew, terwijl Aaron Telitz vanaf poleposition de leiding pakte. Daarmee is eigenlijk alles wel gezegd, want strijd om de top-3 was er verder niet meer en dus won Telitz, voor kampioenschapsleider Askew en diens naaste rivaal Van Kalmthout.

De Marchi na zware valpartij uit Tour

Alessandro De Marchi heeft moeten opgeven in de negende etappe van de Tour de France. De Italiaanse aanvaller van CCC kwam na tien kilometer koersen vandaag zwaar ten val en kon niet meer verder. De Marchi's team CCC meldt dat de renner is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Gisteren zat de Italiaan nog in de kopgroep van de dag en was hij de laatste die de latere ritwinnaar Thomas de Gendt moest laten gaan.

Update 14:10 uur

het CCC-team heeft gezegd dat De Marchi na zijn valpartij volledig bij bewustzijn was. Hij heeft wel ernstige verwondingen aan zijn gezicht. In het ziekenhuis wordt onderzocht of hij ook breuken heeft opgelopen.

FC Emmen versterkt zich met Zwitser

FC Emmen heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Shani Tarashaj. De Zwitserse aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Everton.

Everton nam de inmiddels 24-jarige speler in 2016 over van Grashoppers. De club uit de Premier League verhuurde hem vervolgens vanwege het vervullen van de militaire dienstplicht terug aan Grashoppers. In de afgelopen twee seizoenen werd hij verhuurd aan respectievelijk Eintracht Frankfurt en opnieuw Grashoppers.

17-jarig vermist meisje is weer terecht

De politie is op zoek naar een 17-jarig meisje uit Ede. Zij is sinds gistermiddag 13 juli vermist. Het meisje was lopend van huis vertrokken om naar haar zus te gaan en daarna naar haar werk. Zij is daar echter nooit aangekomen. De familie maakt zich ernstig zorgen. 

Update 14:00 uur 

Het vermiste meisje is in goede gezondheid aangetroffen. Op verzoek van de politie is dit bericht geanonimiseerd. 

Mountainbikester Courtney wint vierde wereldbeker van het seizoen, Terpstra zevende

Mountainbikester Kate Courtney heeft de vierde wereldbeker van het seizoen gewonnen. In het Franse Les Gets was de wereldkampioene duidelijk te sterk voor de rest en won ze met meer dan een halve minuut voorsprong op Europese kampioene Jolanda Neff. De Nederlandse dames speelde geen rol van betekenis.

In het Franse Les Gets nam Europees kampioene Jolanda Neff de kopstart, maar zakte daarna vrij snel terug op een strook bergop. Wereldkampioene Kate Courtney nam daarna de kop over en kwam als eerste door na de eerste ronde.

In het begin van de tweede ronde kreeg de Amerikaanse nog wel gezelschap van de Zweedse Jenny Rissveds, maar die liet ze daarna snel achter zich. De wereldkampioene zag de rest pas terug aan de finishstreep.

Waar Rissveds steeds iets verder terugzakte was het Neff die wel haar race goed indeelde. De Europese kampioene lag na de eerste ronde even buiten de top tien, maar kwam langzaam opzetten. Na vier van de zeven rondes lag de Zwitserse zelfs weer op een tweede plaats. Ze liep even wat in op Courtney, maar die had haar race perfect ingedeeld en won met meer dan een halve minuut voorsprong op Neff. De strijd om het brons werd beslist in de laatste ronde beslist en daarin pakte Elisabeth Brandau de derde plek voor de Zwitserse Sina Frei.

Nederlanders
Anne Terpstra kende een goede start en kwam na de eerste ronde door als zesde, maar gedurende de wedstrijd kon ze het hoge tempo van de rest niet volgen en werd uiteindelijk zevende. De andere Nederlandse topper Anne Tauber kwam bij de start ten val en moest in de achtervolging, maar er zat nooit meer een topklassering in. Ze kwam als 25ste over de finsih en werd daarmee derde Nederlandse, want Sophie von Berswordt eindigde op 21ste nog voor haar.

Gajser wint MXGP van Azië

Tim Gajser heeft de MXGP van Azië in het Indonesische Semarang gewonnen. De motorcrosser uit Slovenië won beide races en vergroot daardoor zijn voorsprong in het wereldkampioenschap.

Bij afwezigheid van de geblesseerden Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli is er momenteel tegen Gajser geen kruid tegen gewassen. In de eerste race was alleen Arnaud Tonus in staat om enige tegenstand aan de Honda-coureur te bieden. Achter Tonus werd zijn Zwitserse landgenoot Jeremy Seewer tweede. In de tweede race opnieuw Gajser op plaats één. Paul Jonass en Tonus werden tweede en derde.

Coldenhoff reed in de eerste race naar een knappe vierde plaats. In de tweede race moest hij genoegen nemen met de zevende plaats. Brian Bogers werd elfde en dertiende.

Russische kunstzwemsters beginnen met dubbel goud aan WK

Op het wereldkampioenschap kunstzwemmen - het voormalige synchroonzwemmen - heeft Rusland alvast de eerste twee gouden medailles gepakt. In het Zuid-Koreaanse Gwangju leverde de technische routine zowel solo als bij de duetten goud op.

Svetlana Kolesnichenko won het sologoud met haar score van 95,0023 punten, in totaal al haar veertiende wereldtitel. In 2011, 2013 en 2015 won ze drie keer goud, in 2017 volgden er vier en dat zou nu ook best weer kunnen. Het zilver ging naar de Spaanse Ona Carbonell, inmiddels haar tiende zilveren WK-medaille, terwijl Yukiko Inui uit Japan het brons won.

Bij de duetten lag Kolesnichenko samen met de legendarische Svetlana Romashina in het water. Romashina won sinds 2005 maar liefst achttien wereldtitels en vijf keer olympisch goud, waarna ze er na 2016 even tussenuit ging.

Nu is ze terug en met Kolesnichenko pakte ze wereldtitel nummer negentien met 95,9010 punten, ruim meer dan Huang Xuechen en Sun Wenyan uit China. Voor Huang was het overigens de dertiende zilveren WK-medaille. Het brons ging naar Marta Fiedina en Anastasiya Savchuk uit Oekraïne.

Kolesnichenko's sologoud (Bron: YouTube)

Nijmeegse Vierdaagse begint met uitstekend wandelweer

Wandelaars van de 103de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met uitstekend wandelweer. Het blijft droog en het wordt een graad of 20. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Ook woensdag is het nog goed wandelweer en wordt het iets warmer. Donderdag en vrijdag wordt het mogelijk zomers warm. Daardoor kan ‘s middags benauwd aanvoelen en er is kans op een bui.

Dinsdag, tijdens de dag van Elst, is het ’s ochtends vroeg een graad of 10 en daarna loopt de temperatuur gestaag op naar 20 graden in de middag. Er trekken wolkenvelden over het land en zo nu en dan schijnt de zon. Er wordt geen regen verwacht. Het wandelweer krijgt van Weeronline weercijfer 10!

Waarschijnlijk blijf het ook woensdag droog, al is een enkele bui in de middag dan niet uitgesloten. Het wordt dan 12 graden in de vroege ochtend en 24 graden in de tweede helft van de middag. Doordat de luchtvochtigheid iets lager is dan op dinsdag is het ondanks de hogere temperatuur nog prima wandelweer op de Dag van Wijchen.

Broeierig met kans op een bui donderdag en vrijdag
Donderdag en vrijdag stroomt vochtigere lucht het land binnen. Het kan dan ’s middags 25 graden worden en broeierig warm aanvoelen. Daarbij is vooral ’s middags kans op een enkele regen- of onweersbui. De wandeldagen beginnen rond zonsopkomst met aangename temperaturen van 13 graden.

Juist wanneer donderdag, op de dag van Groesbeek, de zware Zevenheuvelenweg moet worden gelopen wordt het dus iets minder aangenaam wandelweer. En ook op de slotdag, de dag van Cuijk, zijn de condities niet ideaal. Van echt hitte is dit jaar echter geen sprake.

Vorig jaar tropische warmte bij start Vierdaagse
De laatste jaren kwam het tijdens de Vierdaagse regelmatig tot tropische warmte. Vorig jaar verliep de start zeer warm met in de binnenstad op de eerste wandeldag temperaturen van 30-32 graden. Ook de rest van de week bleef het zeer warm met temperaturen in de buurt van 30 graden. Er was dan ook sprake van een officiële hittegolf, maar de ergste hitte kwam pas na de Vierdaagse.

Nijmeegse Vierdaagse begint met uitstekend wandelweer (Foto: FOK!)
De Nijmeegse Vierdaagse in 2018  (Foto: FOK!)

Bizarre zege Hongaarse waterpolosters op WK

In Gwangju is het wereldkampioenschap waterpolo van start gegaan. Gwangju ligt in Zuid-Korea en dus mag Zuid-Korea meedoen, maar of dat zo'n strak plan was valt een beetje te betwijfelen: de Hongaarse dames bleken in de eerste wedstrijd íets sterker.

Na het eerste kwart was voorzichtig duidelijk dat Zuid-Korea wellicht niet om de wereldtitel mee zou gaan strijden: 16-0. Daar kwamen in het tweede kwart nog eens achttien goals bij en van enige genade was bij Hongarije geen sprake: het derde kwart zorgde voor zestien goals en een 50-0 stand. De Centraal-Europese pestkoppen maakten hun slachtpartij in het vierde kwart af door te tekenen voor een 64-0 eindstand, wat neerkomt op exact één goal per dertig seconden.

Rebecca Parkes was goed voor elf treffers, Dorottya Szilagyi schoot tien keer en trof tien keer, terwijl Greta Gurisatti en Natasa Rybanska voor acht uit acht tekenden. In totaal vuurde Hongarije 67 schoten op doel af, de Zuid-Koreaanse keepster Oh Hee-ji hield er twee van de 34 tegen, Kim Min-ju kreeg er 33 te verwerken en stopte er welgeteld één. De Koreaanse dames schoten zelf drie keer, waaronder één keer door keepster Oh, waarvan er één op doel ging, maar tegen werd gehouden door keepster Edina Gangl.

Ook in de rest van de statistieken is wel te zien hoe de Koreaanse dames net een maatje te klein waren. Zo begingen ze 65 overtredingen, tegen welgeteld één door Hongarije. De Hongaarse dames namen de bal dan weer 57 keer over, iets wat namens Zuid-Korea alleen Lim Chae-young één keer lukte.

De Zuid-Koreaanse dames krijgen nog een pittig weekje, met Canada en Rusland ook nog in de groep. Ter illustratie: Hongarije werd op het vorige WK vijfde, Canada eindigde als vierde en Rusland werd derde, net als op de Spelen in Rio.

UFC: De Randamie blijft controversieel

De eeuwigdurende positiviteit van Nederlands MMA-vechter Germaine de Randamie blijft bewonderenswaardig. Nadat ze eerder op een controversiële wijze UFC-goud won, zorgde de scheidsrechter er zaterdagavond weer voor dat het publiek niet achter een overwinning van de Utrechtse kon staan. Het geboe van het publiek werd door de Utrechtse trots omgezet in de Utrechtse term 'Uuuuuuuu'.

in 2017 werd De Randamie in haar titelgevecht tegen de Amerikaanse Holly Holm tweemaal onterecht beschuldigd van het slaan na het einde van een ronde, deze keer werd het gevecht tegen tegenstander Aspen Ladd ogenschijnlijk te vroeg beëindigd.

Sowieso te vroeg, want een gevecht met De Randamie die maar zestien seconden duurt is per definitie veel te kort. De spectaculaire vechter met een kickboksachtergrond laat er nooit enige twijfel over bestaan hoeveel pijn het doet om in het gezicht geslagen te worden. Geen geknuffel op de grond of tegen het hek, maar spektakel in de octagon.

Ladd had een martelgang om op gewicht te komen voor dit gevecht. De pijn verbijtend stond ze vrijdag op de weegschaal en het vermoeden was al dat dit gevecht eenzijdig zou worden. De eerste klap was dan ook de 90.000 dollar waard die de Utrechtse mee naar huis mag nemen. Scheidsrechter Herb Dean sprong tussen beide vechters en het publiek begon direct te joelen. De Randamie bleef lekker lachen. Haar zesde overwinning in zeven UFC-gevechten vierend.

"Ik sloeg haar precies op de goed plek", aldus een feestvierende De Randamie na afloop. "Herb Dean maakte er een einde aan. Als je in de herhaling kijkt, zie je dat ze niet meer wist waar ze precies was. Het was een goede klap en de scheidsrechter's beslissing was prima."

De toekomst bij de UFC ligt open voor De Randamie. "Mij maakt het niet uit tegen wie het volgende gevecht is. De UFC beslist dat", besloot ze de mooie avond zoals een goede werknemer in de Verenigde Staten betaamd.

De Randamie bezorgt Ladd eerste knockout (Foto: Pro Shots/SIPA USA)
De Randamie bezorgt Ladd eerste knockout (Foto: Pro Shots/SIPA USA)

Urijah Faber vs Ricky Simon
De 40-jarige Faber kon het tóch niet laten. Nooit officieel met pensioen gegaan, maar sinds 2016 al niet meer gevochten. 'The Californian Kid' werd door UFC-president Dana White lachtend 'The Californian Middle Aged Guy' genoemd, maar deze 'man van middelbare leeftijd' slaat de jonkies nog prima tegen het canvas.

Faber mocht in het voorprogramma van De Randamie laten zien wat hij nog waard was, tegen de drie partijen ongeslagen Simon. Het begin van het gevecht leek Simon beduidend sterker, maar op het moment dat Faber zijn befaamde klappen liet horen was het gauw gedaan met de praatjesmaker.

Veertig seconden had hij slechts nodig. Minder seconden had hij nodig om zijn nieuwe tegenstander uit te dagen. Dubbel UFC-kampioen Henry Cejudo staat bovenaan het lijstje van Faber.

"Cejudo daagde me een tijdje geleden al uit en ik hoor dat Dana White me een oude man noemt. Ik heb begrepen dat White een oude man was toen hij veertig werd, maar ik ben nog een jonge gast. White was al oud toen hij 28 was. Komop Dana, kijk naar me", aldus Faber na zijn gevecht.

Meepraten over deze partij van De Randamie of over MMA in het algemeen!? Volg het FOK! MMA-forum.

Volledige uitslag UFC Sacramento en daarna nog wat hoogtepunten:
Germaine de Randamie verslaat Aspen Ladd na TKO (stoten, ronde 1)
Urijah Faber verslaat Ricky Simon na KO (stoten, ronde 1)
Josh Emmett verslaat Mirsad Bektic na TKO (stoten, ronde 1)
Karl Roberson verslaat Wellington Turman na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Marvin Vettori verslaat Cezar Ferreira na jurybesluit (30-27 x3)
John Allan verslaat Mike Rodriguez na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Andre Fili verslaat Sheymon Moraes na KO (stoten, ronde 1)
Julianna Peña verslaat Nicco Montaño na jurybesluit (29-28 x2, 29-27)
Ryan Hall verslaat Darren Elkins na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Jonathan Martinez verslaat Liu Pingyuan na KO (knie, ronde 3)
Brianna Van Buren verslaat Livia Renata Souza na jurybesluit (30-27 x3)
Benito Lopez verslaat Vince Morales na jurybesluit (29-28 x3)

Colombianen winnen Wimbledon na thriller en bal op oog, schouder en in ballen

Tennissers Juan Sebastian Cabal en Robert Farah hebben het mannendubbelspel op Wimbledon gewonnen. De Colombianen waren in een ware thriller te sterk voor Nicolas Mahut en Édouard Roger-Vasselin uit Frankrijk. Voor de twee Colombianen is het hun eerste Grand Slam-titel in het mannendubbel.

Bij 5-5 in de eerste set ging het even behoorlijk fout: een smash van Farah stuiterde ongelukkig, maar snoeihard in het gezicht van Mahut, die gelijk even gestrekt ging. Naast Roger-Vasselin kwamen ook de twee Colombianen bezorgd toegesneld en na een kort moment werd Mahut naar de stoel gebracht voor de nodige medische hulp.

Mahut kon gelukkig weer door, waarna een mooie strijd ontstond. Zowel de eerste als de tweede set ontaardde in een tiebreak, net als set drie. Op een cruciaal moment ontstond onenigheid over een challenge in Colombiaans voordeel, waarna Mahut even uit z'n plaat ging en Cabal en Farah de set wonnen.

Na vier uur en een kwartier was ook de vierde set voorbij, waarna het dak wegens de regen gesloten werd. Bij 1-2 moesten de Fransen alle zeilen bijzetten om de service te behouden, maar uiteindelijk lukte dat toch niet...waarna ze gelijk de Colombiaanse service braken.

Bijna sloeg het noodlot voor Mahut weer toe, maar dit keer kwam de harde bal van Farah op zijn schouder terecht. Het zat de Fransman echter niet echt mee, want bij het eerst volgende punt eindigde een volley vol in z'n ballen. Tussen al het geweld door wisten de Colombianen te breken en na bijna vijf uur serveerden ze het uit: 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3.

De hoogtepunten van de finale (Bron: YouTube)

Aitken wint sprintrace F2, De Vries weer op het podium

Jack Aitken heeft de sprintrace in de Formule 2 op het circuit van Silverstone gewonnen. Op het Britse asfalt moest de thuisfavoriet zich in het begin naar voren knokken en dat deed hij uitstekend. Kampioenschapsleider Nyck de Vries eindigde als derde en mocht dus ook het podium weer op.

De beste start was in handen van Aitken, die van plek vier opschoof naar de tweede stek, achter Louis Deletraz. Polesitter Callum Ilott viel juist terug naar de vierde stek en ook De Vries begon vanaf plek drie sterk, waarna hij Aitken al vroeg te grazen nam en plek twee in handen pakte.

Giuliano Alesi kwam al snel stil te vallen en daardoor kwam de safety car de baan op. Bij de herstart gebeurde niet veel, maar kort daarna wist Aitken de tweede plek weer over te nemen van De Vries. Ilott reed daarachter nog altijd op de vierde plek, Luca Ghiotto - de winnaar van zaterdag - nam plek vijf over van Nicholas Latifi.

In de slotfase bracht Aitken het publiek op de banken door Deletraz van de leiding te stoten, terwijl Ghiotto met een probleem naar binnen kwam. Aitken kwam niet meer in gevaar en pakte de winst, voor Deletraz en De Vries. Ilott werd vierde, Latifi vijfde en dus liep De Vries weer wat uit in de titelstrijd.

Rea oppermachtig in World Superbikes Laguna Seca

Motorcoureur Jonathan Rea heeft de eerste van drie World Superbikes-races op het Amerikaanse circuit van Laguna Seca gewonnen. De Noord-Ierse wereldkampioen was van start tot finish oppermachtig en kwam nauwelijks in de problemen.

Rea pakte bij de start vanaf poleposition de leiding, voor de Ducati's van Alvaro Bautista en Chaz Davies. Michael van der Mark vertrok na een valpartij in de kwalificatie vanaf de vijftiende plek, maar na een handvol bochten reed hij al op de tiende stek. Davies opende even de aanval op Rea's leiding, maar de Noord-Ier sloeg gelijk weer terug.

Bautista reed er vlak achteraan, maar dat duurde niet lang: de in deel één van het jaar oppermachtige Spanjaard gleed onderuit en de Turk Toprak Razgatlioglu nam plek drie over. Echt gevochten werd er voorin niet, de verschillen waren veel te groot om voor spanning te zorgen. Alex Lowes en Jordi Torres knokten wel even, daar nam Lowes de vijfde plek van de Spanjaard over.

Rea reed ondertussen onbedreigd naar de winst, voor Davies. Ruim achter de Welshman completeerde Rea's Kawasaki-merkgenoot Razgatlioglu het podium, voor Lowes, Torres en een keurige zevende plek voor Van der Mark.

Rolstoeltennisster Van Koot stunt en klopt De Groot in mooie finale

Rolstoeltennisster Aniek van Koot heeft op Wimbledon voor een stunt gezorgd. In de finale van het damesenkelspel wist ze zowaar te winnen van haar jonge, maar tegenwoordig zo dominante landgenote Diede de Groot, die in 2017 op het heilige gras haar eerste van inmiddels zes Grand Slam-titels pakte en ook vorig jaar de beste was.

De 28-jarige Van Koot liet haar zes jaar jongere landgenote vanaf het begin zien zich niet zomaar gewonnen te geven en dat leverde ook gelijk de eerste set op. De Groot nam het heft in de tweede set weer in handen, maar in set drie sloeg Van Koot toe: na bijna twee uur maakte de Dinxperlose het af, waarmee ze na de Australian Open en US Open van 2013 eindelijk haar derde Grand Slam-titel pakte.

Zondagmiddag spelen de twee in het damesdubbel overigens samen de finale.

De Groot - Van Koot (Bron: YouTube)

Pulcini wint prima Formule 3-race op Silverstone

Leonardo Pulcini heeft op het circuit van Silverstone de tweede Formule 3-race van het weekeinde gewonnen. De Italiaan pakte vrij vroeg de leiding en stond die niet meer af. Bent Viscaal en Richard Verschoor werden 20e en 21e.

Liam Lawson verzilverde zijn poleposition en pakte de leiding, voor Pedro Piquet, Christian Lundgaard en Leonardo Pulcini, met daarachter het Prema-trio Robert Schwartzman, Jehan Daruvala en Marcus Armstrong. Pulcini verschalkte Lundgaard en pakte vervolgens ook Piquet, waarna hij de aanval op leider Lawson kon openen.

Kort voor de helft van de race maakte Pulcini zijn move op Lawson, waarmee de Italiaan de leiding pakte. Lundgaard begon het lastig te krijgen en zag Schwartzman en Daruvala passeren, waarna Schwartzman zich via Piquet én Lawson ook naar de tweede plek reed.

Piquet opende bij het ingaan van de slotronde volle bak de aanval op Lawson, die zich geweldig verdedigde. De Braziliaan werd vervolgens van achteren aangetikt door Daruvala en spinde, terwijl ook de Indiër met schade ver terugviel. Pulcini reed ondertussen naar de winst, voor Schwartzman en Lawson, die Armstrong achter zich hield.

Mountainbiker Pierron wint sensationele downhill Les Gets

Voor het eerst sinds de vroege 'jaren nul' is de World Cup mountainbiken voor de downhill neergedaald in het Franse Les Gets. Dat werd een feest, zowel voor de thuisfans als voor de kijkers.

Op het fenomenaal snelle parcours was het de jonge Brit Laurie Greenland die met een geweldige run de snelste tijd neerzette, waar de een na de ander zich op stuk zou bijten. Dat gold niet voor Loïc Bruni: de Franse wereldkampioen dook er een dikke seconde onder en met alleen Amaury Pierron nog te gaan stonden de Franse fans massaal te juichen.

Bruni's run leek nauwelijks te verslaan, maar Pierron lachte om dat idee. Hij denderde naar beneden alsof het niks was, knalde met een rotvaart door de sectie in het bos en op het laatste bloedsnelle stuk deed hij er nog een schepje bovenop, waardoor hij met 2,352 seconden voorsprong de winst pakte. In het klassement staat Bruni nog altijd op één, voor Pierron en de Australiër Troy Brosnan, die met plek vier voor het eerst dit jaar naast het podium greep.

Bij de vrouwen was het eveneens behoorlijk spannend. Mariana Salazar uit El Salvador zette de run van haar leven neer, maar zag de Française Marine Cabirou er wel anderhalve seconde onderdoor duiken. Alleen Tracey Hannah stond nog boven en de Australische veterane pakte met 0,677 seconden de winst, voor Cabirou en de verrassende Salazar.

De liefhebber verwijzen we door naar Red Bull TV, waar de hele wedstrijd te zien is. De mannenwedstrijd is bijvoorbeeld hier te vinden, met vanaf 1:13 uur de run van Greenland en een klein half uurtje later de ontknoping met Bruni en Pierron.

Fastfood in de buurt van scholen verbieden, ja of nee?

Gisteren werd bekend dat men in Amsterdam af wil van fastfoodketens in de buurt van (middelbare) scholen. Want hoewel steeds meer scholen een gezonde kantine aanbieden, kunnen de kinderen op loopafstand nog steeds ongezond voedsel scoren. Daarom wil Simone Kukenheim nu een gezonde cirkel rondom scholen instellen. Nu is dit natuurlijk een probleem dat zich niet alleen in Amsterdam afspeelt, maar landelijk.

Vervelende winkeldief opgepakt

Agenten hebben zaterdag aan de Gastelseweg in Roosendaal een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij zou in een supermarkt aan de Philipslaan goederen gestolen hebben.

De man werd op zaterdag 13 juli rond 17:30 uur door winkelpersoneel betrapt. De man was agressief en kon niet door de medewerkers in bedwang worden gehouden. Agenten troffen de verdachte aan op de Philipslaan. Hij luisterde niet naar de dienders en stelde zich agressief op. Een van de agenten dreigde daarop met pepperspray en duwde hem tegen een muur. Omdat de man zich bleef verzetten moesten de agenten hun wapenstok gebruiken. Uiteindelijk konden ze hem aanhouden en in de politieauto zetten, ook daar bleef de man zich misdragen. Hij schopte onder meer tegen de ruiten van het voertuig. De man is ingesloten.

Een omstander (een eveneens 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats) die zich met de aanhouding bemoeide en agenten beledigde is ook aangehouden. Vermoedelijk zijn de mannen bekenden van elkaar.

Tour: Etappe 9 - Quatorze Juillet met een Fransman in het geel

Het is feest! Quatorze Juillet, de echte liefhebbers kennen het natuurlijk vooral als bijzondere dag in de Tour de France, want op de nationale feestdag willen Fransen aanvallen. Julian Alaphilippe mag rondkoersen in het geel, dat is ook wat waard. Romain Bardet heeft extra motivatie: hij is een Fransman én de finishplaats is zijn geboorteplaats.

We verwijzen vandaag voor alle gedetailleerde informatie weer door naar de puike voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, maar we kunnen wel zeggen dat er 170,5 kilometers klaar liggen, van Saint-Étienne naar Brioude. Al vroeg in de etappe ligt een behoorlijk pittige klim, in de tweede helft liggen twee minder pittige klimmen.

De laatste kent de top op minder dan vijftien kilometer van de finish en is bij vlagen best steil, dus dat zou voor wat leuks kunnen zorgen, misschien. Vanaf daar is het in dalende lijn naar Brioude, waar de finish tussen 17:20 en 17:40 uur wordt verwacht. De etappe begint even na één uur, Eurosport is er gelijk bij via de Player en Sporza volgt een uur later.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Zwaargewicht Dubois blijft onhoudbaar in boksring

In de O2 Arena in Londen werd zaterdagavond weer een lekker potje gebokst, met als main event de strijd om de Britse zwaargewichttitel tussen twee jongemannen: de 21-jarige Daniel Dynamite Dubois (11-0, 10 KO's) en de twee jaar oudere Nathan Gorman (16-0, 11 KO's).

Met name Dubois wordt gezien als groot talent in de zwaargewichtklasse en de jongeman met dynamiet in zijn vuisten liet al snel zien waarom. Gorman kwam in de eerste ronde goed mee, daarna nam Dubois het heft stevig in handen. In de derde ronde sloeg hij zijn opponent al tegen het canvas, waarna hij geduldig afwachtte en het in de vijfde ronde op overtuigende wijze afmaakte.

In dezelfde gewichtsklasse vocht een andere 'up and coming' Brit, die echter al wel een stuk ouder is: de 33-jarige Joe Joyce (9-0, 9 KO's) vocht tegen de Amerikaan Bryant Jennings (24-3, 14 KO's), die het ooit twaalf ronden vol wist te houden tegen Wladimir Klitschko. Joyce domineerde het gevecht, maar The Juggernaut wist vooral na de eerste paar ronden niet geweldig veel indruk te maken. Voor het eerst in zijn loopbaan was het niet binnen zes ronden klaar en uiteindelijk ging het zelfs naar de jury, die Joyce wel anoniem als winnaar aanwees.

In het middengewicht (-72,6kg) vocht de Brit Liam Williams (20-2, 15 KO's) tegen de Fransman Karim Achour (27-5), met als inzet de 'Silver'-titel van de WBC. Dat duurde niet lang: The Machine, die alleen twee keer van Liam Smith verloor, sloeg Achour in de tweede ronde hard neer met een stevig salvo. De Fransman stond wel op, maar nog voor het einde van de ronde lag hij weer op de grond en dit keer was het klaar.

Dubois - Gorman (Bron: YouTube)

Jeddah
Ook in het Saoedische Jeddah werd gevochten, te beginnen door de Brit Amir Khan (33-5, 20 KO's) en de Australiër Billy Dib (45-5, 26 KO's). Khan kwam van een nederlaag in de wereldtitelstrijd tegen Terence Crawford in april, maar hij is op de weg terug. Dib hield het minder dan vier ronden vol, waarna King Khan hem tegen het canvas sloeg en zo de 'International'-titel bij de WBC pakte.

Bij de zwaargewichten vocht de Brit Hughie Fury (22-2, 12 KO's) tegen de Amerikaan Samuel The Nigerian Nightmare Peter (38-7, 31 KO's). Met zijn 38 jaar kon Peter niet echt voor een nachtmerrie zorgen bij Fury en na een wilde zwaai in de zevende ronde moest de Amerikaan opgeven met een schouderblessure, een gezapig einde aan een niet al te geweldig gevecht.

De ongeslagen Brit Prince Patel (19-0, 14 KO's) kreeg de Venezolaan Michell El Arsenal Banquez (18-1, 13 KO's) tegenover zich, met als inzet de vacante IBO-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg). Patel kwam er met de grootste mond in, maar het was Banquez die duidelijk een maat te groot was en na twaalf ronden door de jury unaniem als winnaar aan werd gewezen.

Williams - Achour (Bron: YouTube)

Fietser zoekt familie met 'stinkauto': 'Door mij vloog hun visschotel door de auto'

Een fietser doet een oproep via Twitter naar de familie die gisteren in de auto keihard op de rem moest trappen om een aanrijding te voorkomen. Hij voelt zich schuldig omdat hij verkeerd overstak met de fiets, zo schrijft AT5.

De inzittenden kwamen helaas niet alleen met de schrik vrij. Omdat de bestuurder van de auto zo hard moest remmen om de fietser te ontwijken, schoot hun net gekochte visschotel door de auto. "Sorry konden ze niet zoveel mee (begrijpelijk). Ze reden een stukje door om hun auto op te ruimen en ik fietste door", schrijft Diederik Broekhuizen op zijn Twitter.

Goedmaken
Broekhuizen voelt zich toch wel een beetje schuldig over de stinkende auto en wil het graag goedmaken met de twee inzittenden. "Ik zou heel graag de schotel vergoeden en een bloemetje geven."

Broekhuizen schakelt nu hulp van zijn volgers op Twitter in om de desbetreffende familie te vinden. "Wie weet kan men deze sukkel helpen de twee terug te vinden? Het was op de Hobbemakade Amsterdam bij het NH Hotel", schrijft hij.

Auto zwaar beschadigd door explosie, politie zoekt getuigen

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 04:00 uur op de Professor Donderslaan in Haarlem een geparkeerde auto zwaar beschadigd geraakt. Door de politie is forensisch onderzoek gedaan in- en om de auto en ook is er een explosievenexpert van de politie ingeschakeld. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de explosie is.

De klap was in de wijde omgeving en dus ook door veel buurtbewoners, te horen. De politie heeft meteen een buurtonderzoek ingesteld en al een groot aantal mensen gesproken. De recherche komt echter graag in contact met getuigen die iets gezien hebben kort voor, of rond 04:00 uur. Getuigen die informatie hebben kunnen bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan gerust met 0800-7000.

Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval

Een 47-jarige man uit Kortgene is op de Molendijk in zijn woonplaats om het leven gekomen. Uit eerste onderzoek lijkt het erop dat een eenzijdig ongeval op de motor de man fataal is geworden.

De hulpdiensten werden zaterdag rond 14:20 uur gealarmeerd dat er een motorrijder en zijn motor in de berm aan de Molendijk waren aangetroffen. Mogelijk lag de man daar al enige tijd en hij bleek al te zijn overleden. De politie doet nog een onderzoek naar de exacte toedracht. 

MLB: Homerun Bogearts niet voldoende voor winst tegen Dodgers; Alblies belangrijk voor de Braves

Ook vannacht in de MLB stond er weer een volledig programma gepland. Alle ploegen kwamen in actie met onder meer de wedstrijd tussen de Boston Red Sox en de Los Angeles Dodgers, met als startende werper Chris Sale, die vorig jaar een groot aandeel had in de zege van de Red Sox in de World Series.

Vorig jaar in de World Series had Sale nog een belangrijke rol in de winst in de World Series van de Boston Red Sox door de laatste out te maken, maar dit seizoen wil het nog niet lukken voor de linkshandige pitcher werper. Ook deze wedstrijd werd Sale al vroegtijdig naar de kant gehaald nadat die in nog geen vijf innings vijf runs tegen kreeg. Mede door die vijf runs tegen verloren de Red Sox met 11-2 van de Los Angeles Dodgers. Xander Bogaerts, de kortestop van de Red Sox, sloeg de enige twee punten binnen via een homerun in de vierde inning en een honkslag in de zesde inning. 

Ook bij een andere wedstrijd in de MLB was een Nederlander belangrijk. Ozzie Alblies had een belangrijk aandeel in de winst van zijn Atlanta Braves tegen de San Diego Padres. In de tiende inning zette hij via een honkslag de 5-4 op het scorebord en later kwam hij zelf over de thuisplaat en wonnen de Braves met 7-5 van de Padres.

Bij de wedstrijd tussen de Philadelphia Phillies en de Washington Nationals was er een hoofdrol voor de nieuwe superster van de Nationals Juan Soto. De 20-jarige outfielder brak vorig jaar al door met 22 homeruns in 116 wedstrijden, maar stond toen nog in de schaduw van Bryce Harper, die afgelopen seizoen koos voor de Phillies met een supercontract ter waarde 330 miljoen dollar over dertien jaar. In eerste instantie was het Harper die de hoofdrol pakte door Soto met een geweldige aangooi op het derde honk uit te gooien over 310 foot. Toch was het Soto die de Nationals de winst bezorgde. In de negende inning sloeg hij een twee-run homerun, waardoor de Nationals wonnen met 4-3 van de Phillies.

Geweldige aangooi Harper over 310 FT. (Bron: MLB.com)

2-run homerun Soto zorgt ervoor dat de Nationals winnen (Bron: MLB.com)


Uitslagen MLB zaterdag:
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 2-1
New York Yankees - Toronto Blue Jays 1-2
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates 10-4
Oakland Athletics - Chicago White Sox 13-4
Miami Marlins - New York Mets 2-4
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 4-12
Cleveland Indians - Minnesota Twins 2-6
Boston Red Sox - Los Angeles Dodgers 2-11
Kansas City Royals - Detroit Tigers 4-1
St. Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 4-2
Philadelphia Phillies - Washington Nationals 3-4
Milwaukee Brewers -San Francisco Giants 5-4
Texas Rangers - Houston Astros 6-7
Colorado Rockies - Cincinnati Reds 9-17
San Diego Padres - Atlanta Braves 5-7
Los Angeles Angels - Seatlle Mariniers 9-2

Wright verslaat Clemens in finale German Darts Masters

Peter Wright heeft voor de tweede keer in zijn carrière de German Darts Masters gewonnen. Hij won de finale van dit World Series-toernooi met 8-6 van Gabriel Clemens. 

Clemens is de verrassing van het toernooi. Hij won vrijdag al van Raymond van Barneveld. Zaterdag won hij in de kwart en halve finales van respectievelijk Rob Cross en Mensur Suljovic naar huis. Wright versloeg Robert Marijanovic, Nico Kurz en James Wade.

Clemens had de finale zelfs ook nog kunnen winnen, maar hij gooide een randje minder dan hiervoor. Zo liet The German Giant in de achtste leg twee kansen liggen om 5-3 te maken. Wright maakte vervolgens 4-4 en liep uit naar 6-4. Die break voorsprong gaf de nummer zes van de wereld niet meer uit handen. De kleurrijke Schot pakte de titel in de veertiende leg via dubbel vier.

De rol van de Nederlanders was al snel uitgespeeld tijdens de German Darts Masters 2019. Michael van Gerwen verloor in de eerste ronde van Martin Schindler, terwijl Van Barneveld in dezelfde ronde onderuit ging tegen Clemens.

Kwartfinales German Darts Masters
Peter Wright 8-6 Nico Kurz
James Wade 8-0 Daryl Gurney
Mensur Suljovic 8-2 Martin Schindler
Gabriel Clemens 8-5 Rob Cross

Halve finales
Peter Wright 8-4 James Wade
Gabriel Clemens 8-3 Mensur Suljovic

Finale
Peter Wright 8-6 Gabriel Clemens


Wright wint German Darts Masters. (PRO SHOTS/Imago)

FOK! Wat een weer: droger

Vanochtend is het bewolkt en hier en daar valt wat lichte regen. Vanmiddag kan af en toe de zon te voorschijn komen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 19°C. Er staat een zwakke tot matige noord- tot noordwestelijke wind. (Bron: KNMI)

Komende nacht zijn er vooral landinwaarts opklaringen. De minima lopen uiteen van 14°C aan de kust tot 9°C plaatselijk in het oosten. Lokaal kan wat grondmist ontstaan. De wind is zwak uit richtingen tussen west en noordwest, aan de kust is de wind matig.

Maandag zijn er wolkenvelden, op een enkele plaats valt daar nog wat regen uit. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak tot matig uit een noordwestelijke richting.  (Bron: KNMI)

Deze schitterende foto maakte FOK!-user Recce
Deze schitterende foto maakte FOK!-user Recce

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Drie doden bij verkeersongeval Handel

Bij een verkeersongeval op zaterdagochtend rond 07:10 uur op de Peeldijk in Handel, kwamen drie personen om het leven. Twee anderen raakten gewond.

Een automobilist, een 31-jarige man uit Erp, reed vanuit Elsendorp in de richting Gemert over deze weg en raakte door nog onbekende oorzaak waarschijnlijk op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar raakte hij een tegenligger in de flank, waardoor die auto van de weg raakte en over de kop sloeg. De inzittenden, een 27-jarige vrouw en een 15-jarig meisje uit Helmond, werden gewond naar een ziekenhuis vervoerd.

Na deze aanrijding kwam de auto van de Erpenaar frontaal in botsing met een tweede, eveneens tegemoetkomende auto. Door deze klap kwamen zowel de man uit Erp, als de inzittenden van de andere auto om het leven. Het gaat om een echtpaar uit Helmond; een man van 59 en een vrouw van 55 jaar oud.

Door de aanrijding, het sporenonderzoek door onze verkeersspecialisten en de opruimwerkzaamheden was de weg urenlang afgesloten.

Van Rouwendaal tiende op WK open water; kan olympische titel verdedigen

Met een tiende plaats op de tien kilometer tijdens de wereldkampioenschappen openwaterzwemmen heeft Sharon van Rouwendaal (1:54.51,1) zich zondagmorgen (Nederlandse tijd) ternauwernood geplaatst voor de Olympische Spelen. Voor Esmee Vermeulen (1:54.58,1) was de vijftiende plaats in het Zuid-Koreaanse Yeosu niet genoeg voor Tokio. De Chinese Xin Xin won de snelle race in een tijd van 1:54.47,2.

De olympisch kampioene van Rio de Janeiro was duidelijk opgelucht na haar race. Door de chaotische eindfase duurde het even voordat de uitslag officieel was. “Ik had besloten alleen te volgen. De wedstrijd ging heel stroef. In het begin dacht ik alleen maar ‘rustig blijven, rustig blijven’. Bij de derde ronde lag ik zo ver achter dat ik alleen maar in de slipstream kon volgen.”

Van Rouwendaal zwom in de groep naar voren, maar dit leek geen effect te hebben. “In de laatste ronde kreeg ik hoop. Ik zag Xin weg gaan. Zij is een snelle binnenbadzwemster. Daar ben ik achteraan gegaan. In de laatste twintig meter heb ik alles gegeven. Ik pakte geen water, had geen kracht meer of zo. Ik had wel getraind om met mijn benen erbij te zwemmen. Ik lag in het midden en werd meegezogen. Blijkbaar lag ik in de top tien. Na het aantikken had ik geen idee hoeveelste ik was geworden.”

Het duurde even voordat de uitslag op het scherm verscheen. “Ik zat daar en toen dacht ik: ik heb zoveel pech gehad dit jaar. Maar ik heb iets van bijgeloof met het getal drie of negen. Ik had nummer drie en mijn transponder 193. Toen het eenmaal bekend was, moest ik huilen van blijdschap.”

Voor Vermeulen is Tokio niet meer haalbaar. Wilde je als land twee tickets bemachtigen, dan moesten zowel Van Rouwendaal als Vermeulen op dit WK in de top tien eindigen. Dat lukte alleen Amerika en Duitsland. 

Xin Xin uit China won de tien kilometer in een duel met de Amerikaanse Haley Anderson, die het initiatief had in de race. Het verschil was 0,9 seconde. De Italiaans Rachele Bruni besliste de strijd om het brons met de Francaise Lara Grangeon in haar voordeel. Het ging om een verschil van een tiende.


Sharon van Rouwendaal kan haar Olympische titel verdedigen. (PRO SHOTS/Insidefoto)

Waterpolosters beginnen met ruime zege aan WK

De Nederlandse waterpolosters zijn het WK waterpolo in Zuid Korea goed van start gegaan. In Gwangju won Oranje met maar liefst 33-0 van Zuid Afrika.

Na het eerste kwart stond Nederland al met 7-0 voor tegen Zuid Afrika en bij de rust was het verschil al opgelopen naar 17-0. De ploeg van bondscoach Arno Havenga bleef doorgaan met scoren en maakte in het derde kwart nog eens negen doelpunten erbij en in het vierde kwart scoorde Oranje nog eens zeven doelpunten, waardoor de stand uiteindelijk 33-0 werd in het voordeel van Nederland.

Dinsdag is de tweede groepswedstrijd. Dan neemt Nederland, Europees kampioen het op tegen wereldkampioen Amerika. Vorige maand verloor Oranje nog in de halve finales tegen Amerika bij de World League Super Final. Toen wonnen de Verenigde Staten met 8-6. Nieuw-Zeeland is donderdag de derde tegenstander. De nummer 1 van de groep plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummer 2 en 3 gaan eerst de kruisfinales in.

Gewapende overval pizzeria in Landgraaf

Een pizzeria op de Schoolstraat in Landgraaf is afgelopen nacht overvallen. Daarbij vielen geen gewonden. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Rond 01:15 uur ontving de politie melding van een gewapende overval op een pizzeria. Twee mannen drongen de zaak binnen en maakten de aanwezige medewerker een onbekend geldbedrag afhandig. Zij gingen er volgens te voet vandoor in de richting van de Charles Frehenstraat. Mogelijk was er nog een derde persoon bij de overval betrokken. Het signalement van de verdachten luidt als volgt: Tussen de 20 en 30 jaar oud, droegen donkere en gezichtsbedekkende kleding. 

De politie heeft direct een onderzoek opgestart. Was je rond 01:15 uur in de buurt van de pizzeria op de Hoofdstraat en heb je daar aan het signalement gelijkende personen gezien? Meld dit dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Chinese schoonspringers openen WK met drie keer goud

Op het wereldkampioenschap schoonspringen in Gwangju heeft China op de openingsdag gelijk drie keer goud gepakt. Er stonden drie onderdelen op het programma, dus het werd gelijk een wat goud betreft maximale score in Zuid-Korea.

De éénmeterplank is door de jaren heen wellicht China's minste onderdeel bij de dames, maar Chen Yiwen ging er met het goud vandoor. In alle vijf ronden liet ze de hoogste score noteren, die ze in ronde één nog moest delen met landgenote Chang Yani. Die vergooide haar wedstrijd daarna volledig en werd slechts zesde, het zilver ging naar de Amerikaanse Sarah Bacon en Kim Su-ji bezorgde Zuid-Korea op het allereerste onderdeel gelijk de allereerste WK-medaille ooit in het schoonspringen.

Het tienmeterplatform werd gebruikt voor het gemengd synchroonspringen en daar verdedigde de 18-jarige Lian Junjie de wereldtitel die hij twee jaar terug met Ren Qian won. Nu pakte hij het goud met Si Yajie, die in 2013 op haar 14e al wereldkampioene werd op het platform. In 2015 pakte ze gemengd goud, twee jaar later was er synchroongoud bij de dames en nu won ze dus weer gemengd goud. De Russische veteraan Viktor Minibaev en de pas 16-jarige Ekaterina Beliaeva pakten op enige afstand zilver, ruim voor José Balleza en de zelfs pas 14-jarige Maria Sánchez uit Mexico.

Niet elke sprong ging even synchroon, zoals het winnende Chinese duo liet zien (Pro Shots/Insidefoto)
Niet elke sprong ging even synchroon, zoals het winnende Chinese duo liet zien (Pro Shots/Insidefoto)

De mannen sprongen hun synchroonwedstrijd op de driemeterplank en ook daar pakte China het goud. Cao Yuan pakte al eens twee keer olympisch goud (tienmeter synchroon en driemeterplank) en pakte in 2015 de synchroontitel op de driemeterplank, Xie Siyi won in 2015 WK-goud op de éénmeterplank en twee jaar later op de driemeterplank. Samen vernaggelden ze hun tweede sprong, maar het duo vocht zich terug en won goud, ruim voor de Britten Daniel Goodfellow/Jack Laugher en de Mexicanen Yahel Castillo/Juan Celaya. De Zuid-Koreanen Kim Yeong-nam en Woo Ha-ram stonden na drie sprongen bovenaan en leken op weg naar een stunt, maar vergooiden het volledig en werden tiende.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.