Voor Beter OV keurt opschorten dienstregeling NS sterk af

Voor maandag 18 maart is een landelijke pensioenactie aangekondigd, dit leidt ook tot acties in het openbaar vervoer en bij NS. Om de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, is besloten om niet gewoon op tijd te starten met de dienstregeling, en deze op het geplande tijdstip te onderbreken. Nee, de NS kiest er voor om de hele handel uit te stellen tot de pensioenacties afgelopen zijn. Op die manier kan het treinverkeer soepeler worden opgestart is de gedachte. 

Een woordvoerder van de NS: "De NS doet er alles aan om na de acties een betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden. We hebben daarom in het belang van onze reizigers besloten om de start van de dienstregeling te verschuiven tot na 07.06 uur, als de pensioenacties zijn beëindigd. Hierdoor kunnen de treinen goed opstarten en is de verwachting dat voor onze reizigers in de loop van de ochtend weer een betrouwbare treinreis mogelijk is."

Het advies luidt om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Wij van FOK! wensen alle reizigers morgen veel succes in de ochtendspits.

Update 20:22 uur
Rikus Spithorst, van reizigersvereniging voor Beter OV laat aan FOK! weten dat ze de actie van de NS sterk afkeuren. Spithorst: "We zijn onze sympathie voor de symbolische actie (66 minuten voor bevriezing pensioenleeftijd op 66 jaar) nu kwijt. Zoals gebruikelijk is het NS-personeel dat lid is van de FNV er gewoon weer op uit om zoveel mogelijk reizigers te raken met hun acties."

Hij vervolgt: "Ook voorafgaand aan die 66 minuten staken ze doordat ze weigeren om vannacht de treinen op de goede plek klaar te zetten, zo liet Roger van Boxtel weten. Kortom: de binnen FNV diepgewortelde reizigershaat verpest de steun in de samenleving voor de doelstelling van deze actie."

NS gaat pas rijden als pensioenacties beëindigd zijn  (Foto: FOK!)
NS gaat pas rijden als pensioenacties beëindigd zijn (Foto: FOK!)