NHL: Sprong en Ducks winnen bij debuut trainer

De ijshockeyers van de Anaheim Ducks zijn in de NHL niet echt lekker bezig en daarom besloot general manager Bob Murray om de coach de laan uit te sturen. De vervanger? Bob Murray zelf, en woensdagavond maakte hij zijn debuut.

Met Murray aan het roer en goalie Kevin Boyle voor het eerst in zijn NHL-carrière vanaf het begin op het ijs ging het lekker: Jakob Silfverberg tekende na dik zes minuten voor de 1-0 voorsprong voor de Ducks. Daar bleef het wel bij, maar dat betekende wel een zege voor Daniël Sprong en zijn maten, terwijl Boyle met 35 reddingen een mooi basisdebuut maakte.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de Pittsburgh Penguins en de Edmonton Oilers. Leon Draisaitl zette de bezoekers al snel op voorsprong, maar in de tweede periode draaiden de Penguins het dankzij Bryan Rust en Teddy Blueger om, waarna Jared McCann in de derde periode voor de 3-1 eindstand zorgde.

Penguins - Oilers (Bron: YouTube)