SoulsBorne-bedenker praat over Demon's Souls-remake

FromSoftware-topman Hidetaka Miyazaki heeft zijn gedachten gedeeld over de mogelijkheid voor een remake van Demon's Souls, de allereerste Souls-game uit 2009 die een weg plaveide voor een reeks enorm succesvolle opvolgers en jaren later nog steeds vele andere action-adventure games inspireert. Helaas staat Miyazaki niet bepaald te popelen om met een dergelijke remake aan de slag te gaan.

"De uiteindelijke keuze ligt bij IP-houder Sony, maar het is niet iets waar ik persoonlijk erg in geïnteresseerd ben. Het is als terugkijken op schrijfsels die je in je jongere jaren op papier hebt gezet, het is een beetje gênant om op terug te kijken", zo legt Miyazaki uit aan website Game Informer. Hoewel hij niet graag oude projecten herziet, geeft de Souls-bedenker wel toe dat hij goede herinneringen heeft aan de ontwikkeling van Demon's Souls op PlayStation 3, mede omdat het zijn eerste action-fantasy game was.

Miyazaki geeft verder aan dat ondanks zijn persoonlijke afkeer van oude projecten nieuw leven in te blazen, hij zich terdege realiseert dat er een enorme fanbase is ontstaan door de jaren heen waarvan slechts een relatief klein deel ook daadwerkelijk Demon's Souls heeft meegekregen aangezien deze tien jaar geleden exclusief uitkwam op PlayStation 3. "Er zijn veel mensen die (Demon's) Souls een warm hart toedragen en om die reden zou ik wel open staan voor een remaster, maar alleen als deze ontwikkeld wordt door een studio die écht houden van de originele game en hun hart en ziel in een herziene versie zouden steken."

Er doen zich (wensdenkende) geruchten de ronde dat Bluepoint, de studio die vorig jaar ook de uitmuntende remake van Shadow of the Colossus uitbracht, zich mogelijk gaat storten op een Demon's Souls-remake. Bluepoint werkt momenteel aan een remake waarvan we nog niet weten wat het is, maar het tienjarige jubileum van Demon's Souls zou natuurlijk bij uitstek een goed moment zijn om ons heuglijk nieuws te brengen.

Ondergetekende heeft, na helemaal verliefd te zijn geworden op Dark Souls en Dark Souls II, enkele jaren geleden een goedkope PS3 op de kop getikt en hier Demon's Souls bij gekocht. Ondanks dat het allemaal iets gedateerder is qua graphics en gameplay is het nog steeds een Souls-game in hart en nieren. Overigens is vorig jaar besloten om de servers van Demon's Souls offline te halen, dus momenteel is het niet meer mogelijk om de game in multiplayer (jolly co-operation) te spelen. Daar zal bij een eventuele remake natuurlijk rekening mee gehouden worden. Hopelijk horen we snel meer, geniet ondertussen nog even van de voortreffelijke intro van Demon's Souls uit 2009.