9 jaar cel voor poging tot moord en dubbele poging doodslag

De rechtbank veroordeelt een 41-jarige man uit Mook voor poging tot moord op zijn ex-vriendin en poging tot doodslag op haar moeder en stiefvader. Hij krijgt een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd. Ook moet de man de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Het incident vond op 9 februari 2018 plaats in de woning van de moeder en stiefvader van de ex-vriendin in Arnhem. De man was daar om hun minderjarige zoon te brengen. Hij stak zijn ex-vriendin verschillende keren met een schroevendraaier. Toen de moeder en stiefvader haar te hulp kwamen, stak hij hen ook. De slachtoffers liepen alle 3 verwondingen op die dodelijk hadden kunnen zijn.

Voorbedachte rade
Volgens de rechtbank had de man voldoende tijd om zich te bezinnen op zijn plan om zijn ex-vriendin vermoorden en handelde hij dus met voorbedachte rade. Toen de moeder en stiefvader van de ex-vriendin tussenbeide kwamen, stak hij hen ook in een gemoedsopwelling.

De officier van justitie eiste 14 jaar gevangenisstraf, omdat de man niet wilde meewerken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daardoor kon geen tbs worden opgelegd. De rechtbank legt een straf op die gebruikelijk is in vergelijkbare zaken.