FOK! Wat een weer: extreem zacht

Hallo  

Er viel op de meeste plekken gisteren wel een klein beetje tegen. Met een zuidoostenwind werd er bewolking vanuit Duitsland aangevoerd. Deze bewolking spreidde zich over een groot deel van het land uit, een beetje tegen de verwachting in. Ook was de bewolking een stuk hardnekkiger. Uitzondering vormde het zuidwesten. Daar scheen de hele dag de zon. 

Vannacht klaart  het dan uiteindelijk grotendeels op, maar er kunnen weer mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen de 4 en 9 graden.

Vandaag beleven we dan de climax van deze week. De temperaturen vliegen weer de hoogte en, en dagrecords zijn niet onmogelijk. In het zuiden is zelfs de 20 graden niet geheel uitgesloten. Over het algemeen wordt het in het binnenland tussen de 16 en 19 graden. Langs de kust en op de Wadden iets lager. Weer een dag om bij te schrijven dus. Verder is het droog met perioden met zon. Wel komt er hoge bewolking voor waar de zon wat moeite mee kan hebben. Dit warme weer wordt aangevoerd uit het zuidoosten. De wind is daarbij zwak tot matig. Ik hou wel een kleine slag om de arm. Als de bewolking of mist wat langer blijft hangen, dan loopt ook de temperatuur niet zo hoog op.

Opnieuw slecht weer in het Middelandse Zeegebied. De ravage is enorm. Er zijn maar liefst 30 doden gevallen en de schade loopt in de vele miljoenen. Ook zijn er minstens 14 miljoen bomen gesneuveld. Gisteren regende het vooral in Italië en Spanje. De eilanden hadden iets beter weer. Zodra je echter aan de andere kant van de Alpen kwam, was het plots helemaal zonnig. Ik kom hier later nog op terug.

Tot morgen!  

Nederland

Amsterdam in het donker in de late avond (Foto: DJMO)
Amsterdam in de late avonduurtjes. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!