MMA-superster McGregor begint een dag te vroeg

Vannacht zullen de MMA-liefhebbers waarschijnlijk met hun laptop in bed klaarliggen voor het gevecht waar al zolang naar uitgekeken wordt: de nog altijd  ongeslagen kampioen Khabib Nurmagomedov tegen MMA's superster Conor McGregor tijdens MMA-gala UFC 229.


Khabib vs McGregor fanpromo (Bron: Youtube)

Nurmagomedov won de lichtgewichttitel die McGregor was afgenomen en de Ierse krachtpatser wil laten zien dat hij niet alleen de rijkste en meest besproken, maar ook nog steeds de beste vechter in het spelletje is. De laatste keer dat McGregor vocht was in augustus 2017, een uiterst lucratief boksgevecht tegen bokslegende Floyd Mayweather, maar de laatse keer dat de harde linkervuist van The Notorious in de octagon te bewonderen was dateert alweer van november 2016.

Intussen is de ster van de enorm getalenteerde Dagestani Nurmagomedov alleen maar gerezen. De al 26-maal ongeslagen kampioen vecht al sinds 2012 voor de UFC, nadat hij een slachtveld in Russische octagons achterliet. Kritici, vooral Ierse kritici, vinden dat Nurmagomedov nooit echt tegen een waardige tegenstander heeft gevochten, maar één ding is wel zeker, het titelgevecht tegen McGregor wordt de grootste test voor The Eagle.

McGregor had er na afloop van de ceremoniële weging in ieder geval al zin in, zie de beelden hieronder.

UFC 229: Nurmagomedov vs McGregor wordt gehouden in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Mensen die een abonnement op betaalkanaal FoxSports hebben kunnen vanavond vanaf 20:00 uur al genieten van een hele avond voorbeschouwingen op het gevecht via FS6. Het gala wordt uiteindelijk zondagochtend vanaf 04:00 uur uitgezonden.

Volledige Fight Card UFC 229:
Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor
Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Michelle Waterson vs. Felice Herrig

Prelims:
Jussier Formiga vs. Sergio Pettis
Vincente Luque vs. Jalin Turner
Aspen Ladd vs. Tonya Evinger
Scott Holtzman vs. Alan Patrick
Yana Kunitskaya vs. Lina Lansberg
Gray Maynard vs. Nik Lentz
Ryan LaFlare vs. Tony Martin