FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 oktober 2018

Juventus blijft winnen, Ronaldo trefzeker

Juventus blijft behoorlijk huishouden in de Serie A. De ploeg won de eerste zeven competitiewedstrijden allemaal en zaterdagavond werd ook in de achtste wedstrijd de volle buit gepakt.

Het duurde even voor het uitduel bij Udinese los kwam, maar na een half uur kreeg de Oude Dame drie kansen in een handvol minuten. Rodrigo Betancur kopte de 0-1 tegen de touwen, Mario Mandzukic zag zijn schot op indrukwekkende wijze gekeerd worden door keeper Simone Scuffet.

Het duurde niet lang voor het alsnog 0-2 werd: Cristiano Ronaldo werd bediend door Mandzukic en ramde de bal in de verre hoek. Udinese kreeg ook wel kansen, maar Antonin Barak raakte de paal en Kevin Lasagna was niet scherp genoeg.

AS Roma won met 0-2 op bezoek bij laagvlieger Empoli, dankzij goals van Steven Nzonzi en Edin Dzeko. Met nog zes duels op zondag te gaan staat de ploeg voorlopig derde. Justin Kluivert en Rick Karsdorp mochten zich de hele wedstrijd vermaken op de bank.

Uitslagen Serie A zaterdag
Torino - Frosinone 3-2 (vrijdag)
Cagliari - Bologna 2-0
Udinese - Juventus 0-2
Empoli - AS Roma 0-2

Senaat stemt krap voor Kavanaugh

De Amerikaanse Senaat heeft met een krappe meerderheid van 50 stemmen voor en 48 tegen ingestemd met de aanstelling Brett Kavanaugh als nieuwe rechter voor het Hooggerechtshof. Kavenaugh lag de afgelopen tijd onder vuur wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag. Hij wordt meteen beëdigd, meldt de NOS.

Één Democraat stemde voor. Joe Manchin zou de steun van veel Trump-stemmers in zijn staat West Virginia hard nodig hebben om volgende maand te worden herkozen. Er stemde daarnaast ook één Republikein tegen.

Voor president Trump is de uitslag een grote overwinning. Hij maakte de benoeming van conservatieve rechters een van de speerpunten van zijn verkiezingscampagne van 2016. Veel christelijke kiezers zijn zaken als het homohuwelijk en abortus een doorn in het oog. Zij hopen, nu de balans naar conservatief doorslaat, dat deze rechten ongedaan kunnen worden gemaakt.

De 53-jarige Kavanaugh werd na zijn voordracht door een aantal vrouwen van seksueel wangedrag beschuldigd. In het geval van psychologiehoogleraar Christine Ford kwam het zelfs tot een parlementaire hoorzitting. Kavenaugh zou haar hebben aangerand toen zij 15 en hij 17 was. Kavanaugh ontkende de aantijging.

De stemming ging gepaard met veel protesten. In Washington werden hierbij de afgelopen dagen meer dan 300 mensen opgepakt, voornamelijk vrouwen.

De Republikeinen hadden haast met Kavenaughs benoeming. Indien deze niet door was gegaan had het na de midterm-verkiezingen van volgende maand anders uit kunnen pakken, gezien de verwachtingen dat de meerderheid van de Republikeinse Partij zou kunnen slinken of zelfs verdwijnen.

Van Gerwen wint World Grand Prix voor vierde keer

Darter Michael van Gerwen heeft na 2012, 2014 en 2016 voor de vierde keer in zijn loopbaan de World Grand Prix gewonnen, het double in, double out-toernooi in de Ierse hoofdstad Dublin.

In de finale was Van Gerwen een maat te groot voor Peter Wright, die vooral in de slotfase niet meer opgewassen was tegen het groene monster. De eerste drie sets waren behoorlijk matig, Van Gerwen won er twee van. In de vierde set speelde vooral Wright sterk en met onder meer een finish van 101 trok hij de setwinst naar zich toe.

In set vijf begon Wright weer sterk, maar finishes van 79 en 101 waren niet genoeg om te voorkomen dat een 101-finish van Van Gerwen in de beslissende leg voor setwinst zorgde. Dat leek Wright definitief te breken: de Schot won nog maar één leg en Snakebite moest lijdzaam toezien hoe Van Gerwen het karwei met 5-2 in sets keurig afmaakte.

Michael van Gerwen - Peter Wright (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Peter Wright (Bron: PDC)

Uitslag De Graafschap - sc Heerenveen

Om 20.45 uur begon het duel tussen De Graafschap en sc Heerenveen. Het werd een pijnlijke avond voor de thuisclub die met 5-0 onderuit ging tegen de Friezen. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

De Graafschap

0 - 5

sc Heerenveen

     25' Lammers
 28' Lammers
 36' Vlap
 40' Vlap
 88' Hornkamp
 
 Rode kaart: E.Bakker (51) (De Graafschap),
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.102
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Owusu
Abena
Straalman
Tutuarima
Olijve
Nijland (Hamdaoui/69)
E.Bakker
v.Mieghem (Burgzorg/74)
Thomassen (Vet/46)
El Jebli
  Hahn
Floranus
Höegh
Bulthuis
Pierie
Rienstra
Vlap (v.Amersfoort/81)
Thorsby (Kongolo/74)
Kobayashi
Lammers (Hornkamp/87)
Zeneli

Lille verstevigt tweede plek in Ligue 1

In de Franse Ligue 1 heeft Lille OSC de tweede plek op de ranglijst steviger in handen genomen. De Noord-Franse ploeg won zaterdag van concurrent Saint-Etienne: 3-1.

Jonathan Bamba bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar Rémy Cabella zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Kort na rust zorgde Bamba opnieuw voor een voorsprong voor Lille, op aangeven van Nicolas Pépé. Die kreeg kort voor het einde de rekening terug: Bamba bediende Pépé, die voor de 3-1 eindstand zorgde. Het duo heeft inmiddels al dertien van de zeventien goals van Lille op hun naam staan dit seizoen.

In de competitie staat Lille na negen wedstrijden op negentien punten. Dat zijn er vijf minder dan Paris Saint-Germain, dat zondag de topper tegen Olympique Lyon speelt.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Lille OSC - Saint-Etienne 3-1 (vrijdag)
Toulouse - Nice 1-1
Amiens - Dijon 1-0
Angers - Strasbourg 2-2
Guingamp - Montpellier 1-1
Nimes - Reims 0-0

Uitslag PSV - VVV-Venlo

PSV is ook na acht speelronden in de eredivisie nog zonder puntverlies in de eredivisie. De regerend landskampioen won in Eindhoven eenvoudig van VVV-Venlo met 4-0. 

PSV

4 - 0

VVV-Venlo

 34' Lozano
 64' De Jong
 87' Gutiérrez
 90+2' Lozano(pen)
   
 
 Gele kaart: , Kum,Promes, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.800
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Sainsbury
Viergever
Angelino (Behich/80)
Rosario
Pereiro (Gutiérrez/70)
Hendrix
Lozano
De Jong
Bergwijn (Malen/90 3)
  Unnerstall
Rutten
Promes (Janssen/56)
Röseler
Kum (v.Bruggen/ 90)
Seuntjens
Post
Susic
Opoku
Grot
Joosten (Mlapa/63)

Uitslag PEC Zwolle - Excelsior

PEC Zwolle heeft voor het eerst dit seizoen een thuisoverwinning geboekt. In Zwolle was de thuisploeg met 2-0 te sterk voor Excelsior. Door de zege stijgt PEC Zwolle na de negende plaats en gaan daarmee ook de Rotterdammers voorbij in de stand.

PEC Zwolle

2 - 0

Excelsior

 23' v.Duinen
 55' Lam
   
 
 Gele kaart: Hamer, (PEC Zwolle), Koolwijk,Bruins, Burnet, (Excelsior)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.562
Arbiter: v.d.Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d.Hart
Ehizibue
Lam
v.Polen
Paal
Hamer
Dekker
Namli
Genreau (Flemming/80)
v.Crooy
v.Duinen (Scamacca/84)
  Stevens
Fortes
Mattheij
Matthys
Burnet
Schouten
El Hamdaoui (Anderson/61)
Koolwijk
Edwards (v.d.Meer/62)
Ómarsson (Mahmudov/84)
Bruins

Manchester United pakt in slotminuut de volle buit

In de thuiswedstrijd tegen Newcastle United heeft Manchester United zaterdag een 0-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 overwinning. Ondanks de zege is de verwachting dat trainer José Mourinho in de komende dagen ontslagen wordt.

Newcastle begon fantastisch aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond de club dankzij doelpunten van Kenedy en Ayoze Pérez op voorsprong. De ploeg van Mourinho was door de snelle achterstand niet wakker geschud maar bleef met weinig inspiratie spelen.

Na rust vertoonde de thuisclub wel inzet en Newcastle werd continue onder druk gezet. Manchester kreeg verschillende kansen. Twintig minuten voor tijd scoorde invaller Juan Mata via een vrije trap. Zes minuten later viel ook de gelijkmaker. Na een combinatie met Paul Drogba scoorde Anthony Martial in de korte hoek. In de laatste minuut was het Alexis Sánchez die de winnende treffer voor MUFC scoorde.

Uitslagen Premier League zaterdag
Brighton & Hove Albion - West Ham United 1-0 (vrijdag)
Burnley - Huddersfield 1-1
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 0-1
Leicester City - Everton 1-2
Tottenham Hotspur - Cardiff City 1-0
Watford - Bournemouth 0-4
Manchester United - Newcastle United 3-2

Rutte gaat Pechtold missen

Mark Rutte gaat zijn vriend Alexander Pechtold missen, zo meldt de minister-president op Facebook. In een uitgebreide verklaring geeft hij aan dat Pechtold en hijzelf 'veel hebben meegemaakt'. Volgens Rutte zijn er in de politiek maar weinig mensen die hij zo goed kent. 

Rutte: "Met Alexander Pechtold kun je op één dag een scherp debat voeren, zaken doen én ongelooflijk lachen. Dat is een zeldzame combinatie in de politiek. Wat ik in hem bewonder, is dat hij altijd weer zoekt naar oplossingen die goed zijn voor het land. Dat deed hij als grondlegger en steunpilaar van dit kabinet, maar ook eerder als lid van de oppositie."

Verder geeft hij aan heel dankbaar te zijn voor de inzet van Pechtold en te hopen dat ze hun vriendschap op goede voet kunnen voortzetten. 

Uitslag ADO Den Haag - FC Groningen

In eigen huis heeft ADO Den Haag een 1-0 zege geboekt op FC Groningen. Voor de Groningers is dit al het zesde verlies in acht wedstrijden.

In de eerste 45 minuten werden de toeschouwers niet verwend met doelkansen. Uit een voorzet van Abdenasser El Khayati wist Elson Hooi bij de tweede paal in te tikken. Na rust bleef ADO het overwicht in de wedstrijd houden. Pas in het “Haags kwartiertje” was het juist Groningen dat kansen kreeg. Doelman Indy Groothuizen moest in actie komen bij schoten van Tom van de Looi, Django Warmerdam en Samir Memišević. Groningen wist, net als ADO, niet meer tot scoren te komen. Door het verlies wordt Groningen verder in de degradatiezone gedrongen.

ADO Den Haag

1 - 0

FC Groningen

 32' Hooi    
 
 Gele kaart: Kanon, (ADO Den Haag), Te Wierik, Hrustic, (FC Groningen)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.584
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Groothuizen
Troupée
Beugelsdijk
Kanon
B. Kuipers
Immers
El Khayati (Goossens/78)
Malone
Becker (Lorenzen/78)
Necid
Hooi (Goppel/88)
  Padt
Te Wierik
Memisevic
Chabot
Handwerker (Pohl/82)
v.d. Looi (v.Kaam/72)
Warmerdam
Hrustic
Antuna
Doan
Mendes Moreira (Mahi/56)

Monsterzeges rugbyers Castricum en Hilversum

In de Ereklasse in het rugby is zaterdag de vierde speelronde afgewerkt. Drie ploegen hebben nog de maximale score te pakken, hoewel twee daarvan nog een wedstrijd te spelen hebben.

Landskampioen RC 't Gooi had het thuis niet moeilijk met Waterland, dat met 57-7 opzij werd geschoven. RC Hilversum, de verliezend finalist van vorig seizoen, rolde The Bassets thuis met ruime cijfers op: 76-7. Hilversum staat na vier duels op zestien punten, nadat men de openingswedstrijd verloor van 't Gooi.

De landskampioen zelf heeft het maximale aantal van vijftien punten uit drie wedstrijden, net als LRC DIOK, dat zaterdag met 14-43 won bij ASRV Ascrum. Bovenaan de ranglijst staat Castricumse RC: ook de vierde wedstrijd werd met minstens vier tries gewonnen, wat naast de vier punten voor de winst nog een bonuspunt oplevert. Zaterdag werd DSR-C een stevig pak slaag gegeven: 85-5.

Uitslagen Ereklasse rugby zaterdag
EZRC Oemoemenoe - Haagsche RC 22-36
RC The Dukes - Amstelveense RC 35-14
RC 't Gooi - RC Waterland 57-7
RC Hilversum - RC The Bassets 76-7
ASRV Ascrum - LRC DIOK 14-43
Castricumse RC - DSR-C 85-5

Santos en Atkinson zwemmen wereldrecords in Boedapest

De derde en laatste dag van de World Cup kortebaanzwemmen in Boedapest heeft nog eens twee wereldrecords opgeleverd. Nicholas Santos en Alia Atkinson zwommen een wereldrecord uit de boeken, Wang Jianjiahe kwam erg dicht in de buurt.

De pas 16-jarige Wang zwom eerder al een wereldrecord op de 400 meter vrije slag, op de 800 meter kwam ze nét tekort. Met 7:59,44 was ze 0,10 seconden langzamer dan de uit 2013 stammende recordtijd van Mireia Belmonte Garcia, de Spaanse die haar record op de 400 meter al kwijt was geraakt aan de Chinese tiener.

Op de 50 meter vlinderslag was het de Braziliaan Santos die een bijna negen jaar oud record verbrak. De toptijd stond sinds 2009 op naam van de Duitser Steffen Deibler met 21,80 seconden, Santos tikte aan na 21,75 tellen.

Het wereldrecord op de 50 meter schoolslag bij de vrouwen was wat minder oud: 28,64 van Alia Atkinson uit 2016. Het was dezelfde Jamaicaanse die haar eigen record dit keer aanscherpte, want in Boedapest tikte de kortebaanspecialiste aan na 28,56 seconden.

Lijnbus gaat ervandoor zonder chauffeur

In het Duitse Gießen reed vandaag een bus zonder chauffeur. Nou worden hier wel meer proeven mee gedaan, maar in dit geval was het niet echt de bedoeling. Deze bus eindigde dan ook na 150m in de bosjes, en van de 36 reizigers moesten er 3 naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.

Nadat de chauffeur merkte dat de kassa in de bus niet meer werkte stapte hij bij de halte Petersweiher uit om de bus te resetten. Dit door middel van het uitschakelen van de hoofdschakelaar die enkel via de buitenzijde bereikbaar is. Herr Busfahrer maakte alleen één foutje: hij zette de bus niet op de handrem, maar gebruikte de halterem. Deze werkt elektronisch en dus niet meer als er geen stroom meer is na het omzetten van de hoofdschakelaar.

Hier kwam de bestuurder zelf helaas wat laat achter en hij zag de bus dan ook wegrijden terwijl hij zelf buiten stond. In een poging nog in te stappen kwam hij ten val en verwondde zijn schouder. Al met al was het een dure schade: bij elkaar opgeteld bedroeg deze aan de bus en de bosjes maar liefst 43.000 euro. Foutje, bedankt!

Meteen winst voor Van der Poel bij rentree in het veld

Mathieu van der Poel heeft zaterdag de Berencross in het Belgische Meulebeke gewonnen. Voor de Nederlander was dit zijn eerste cross van het seizoen. Het podium bestond verder uit Wout van Aert en Quinten Hermans.

Na zijn drukke seizoen op de weg en mountainbike koos Van der Poel voor een rustperiode. Hij miste daardoor de twee wedstrijden voor de wereldbeker in Amerika. Toon Aerts, winnaar van die Amerikaanse wedstrijden, stond zaterdag niet aan de start.

Na wat schermutselingen in de openingsfase ontstond een kopgroep van vijf renners met naast Van der Poel ook wereldkampioen Van Aert, Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Tim Merlier, laatstgenoemde moest echter al snel afhaken.

Na bijna twintig minuten wedstrijd verhoogde de Nederlander het tempo. Het achtervolgende drietal kon het gat nog dichtrijden maar bij een tweede versnelling moesten ze Van der Poel defintief laten gaan. De voorsprong van zou niet meer dan tien seconden worden, in de slotronde wist Van Aert zelfs nog wat dichter te komen. Op de derde plaats eindigde Quinten Hermans.

Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant. De 27-jarige renster reed in de slotronde weg bij haar concurrenten. Op de tweede plaats eindigde Ellen van Loy en Loes Sels volledigde het podium.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. Eli Iserbyt (BEL)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Gianni Vermeersch (BEL)
7. Jim Aernouts (BEL)
8. Daan Soete (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Lars van der Haar (NED)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Ellen Van Loy (BEL)
3. Loes Sels (BEL)
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
5. Laura Verdonschot (BEL)
6. Elle Anderson (USA)
7. Joyce Vanderbeken (BEL)
8. Lizzy Witlox (NED)
9. Manon Bakker (NED)
10. Lindy van Anrooy (NED)

Vroege goal helpt Spurs aan derde competitiezege op rij

Tottenham Hotspur heeft opnieuw drie punten gepakt in de Premier League. Op Wembley werd gewonnen van Cardiff City: 1-0.

De enige en dus winnende goal van de wedstrijd viel al in de achtste minuut. Na een kort genomen hoekschop vanaf de linkerflank kreeg Cardiff een voorzet niet weggewerkt en kwam de bal met wat geluk voor de voeten van Eric Dier. De Engelsman kon vervolgens met rechts van dichtbij raak schieten.

Cardiff City, dat pas twee punten pakte in de eerste zeven speelronden, liet zich kort daarna ook voor het eerst zien toen Harry Arter doelman Hugo Lloris aan het werk zette. De Fransman moest halverwege de eerste helft ook ingrijpen bij een poging van Josh Murphy, terwijl tussendoor Davinson Sánchez en Lucas Moura namens de Spurs kansen kregen.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleven beide teams mogelijkheden creëren. De tweede helft was daarna net geen kwartier oud toen Cardiff met tien man verder moest. Lucas Moura wilde Joe Ralls passeren, maar toen Ralls in de gaten kreeg dat de Braziliaan veel sneller was, schoffelde hij zijn tegenstander hard onderuit. De directe rode kaart was meer dan logisch.

In het laatste half uur kon Tottenham de overtalsituatie echter niet omzetten in meer doelpunten. Cardiff-keeper Neil Etheridge hield onder meer Erik Lamela van scoren af, waardoor het 1-0 bleef. De Spurs blijven wel meedoen om de bovenste plaatsen met achttien punten uit acht duels.

Uitslagen Premier League zaterdag
Brighton & Hove Albion - West Ham United 1-0 (vrijdag)
Burnley - Huddersfield 1-1
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 0-1
Leicester City - Everton 1-2
Tottenham Hotspur - Cardiff City 1-0
Watford - Bournemouth 0-4
Manchester United - Newcastle United 18.45 uur

Alexander Pechtold stapt op

Alexander Pechtold stopt als partijleider van D66. Dat heeft hij zojuist op het partijcongres in Den Bosch bekendgemaakt. 

De laatste tijd was er veel kritiek op Pechtold. Het aantal zetels daalt in de opiniepeilingen sinds D66  in het kabinet zit, en ook kwam hij negatief in het nieuws met berichten over een van een vriend gekregen appartement en zijn relatie met een D66-raadslid uit Meppel.

Binnen de partij is ook kritiek vanwege het afschaffen van het referendum en Pechtolds steun aan het afschaffen van de dividendbelasting. Dinsdag neemt hij afscheid van de Tweede Kamer.

Update 18:10 uur:
"Vandaag stap ik van het podium. Een tikkeltje weemoedig. De partij in m’n hart. Maar bovenal vastberaden. En nieuwsgierig naar wat morgen brengen zal. Een plan is er nog niet. Zin wel. Zin in een nieuw avontuur." aldus Pechtold in zijn afscheidsspeech. De tekst van de hele speech is te lezen op de website van D66.

15-jarige zuipschuit aangehouden na steekincident

Een 15-jarige jongen uit Terneuzen is vrijdagavond om ongeveer 23.15 uur aangehouden door de politie omdat hij ervan wordt verdacht een 18-jarige plaatsgenoot in zijn arm te hebben gestoken met een mes. Deze jongeman heeft hiervan aangifte gedaan. Hij heeft een kleine verwonding overgehouden aan het incident en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

Een en ander gebeurde bij een horecagelegenheid in Terneuzen. Beide jongens waren daar onafhankelijk van elkaar. De aanleiding voor het steekincident is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft het er iets mee te maken dat de aangehouden jongen behoorlijk wat alcohol had genuttigd, maar de exacte aanleiding probeert de politie te achterhalen door de aangehouden verdachte en eventuele getuigen te horen. Van de verdachte is een blaastest afgenomen die uitwees dat hij 570 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Ter illustratie: van een volwassen iemand wordt het rijbewijs ingevorderd bij een dergelijke hoeveelheid.

Na het incident is de 15-jarige jongen weggegaan. De 18-jarige belde hierop de politie. De minderjarige verdachte is later in het gezelschap van zijn ouders aangehouden. De jongen wordt vandaag verder gehoord in het politiecellencomplex.

Dortmund klopt Augsburg in zinderende slotfase

Borussia Dortmund heeft op sensationele wijze FC Augsburg verslagen. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd vier keer gescoord.
FC Augsburg leek in het Signal Iduna Park ervoor te zorgen dat Dortmund de ongeslagen status in Duitsland zou kwijtraken. Via Alfred Finnbogason kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. De oud-speler van sc Heerenveen opende met zijn linker de score vanuit een spelverhatting.

Hoewel BVB het duel qua balbezit domineerde, creëerde de thuisploeg niet per se veel meer kansen. Pas na ruim een uur viel de gelijkmaker toen Paco Alcácer afrondde op aangeven van Jadon Sancho. Augsburg nam amper tien minuten later weer de leiding. Door een rake knal van Philipp Max in de bovenhoek leken de punten mee terug te gaan naar het zuiden van Duitsland.

Borussia Dortmund kwam vervolgens toch nog terug in de wedstrijd. Raphael Guerreiro bediende met een steekpass Alcácer, die zijn tweede van de middag produceerde. Dat was de opmaat voor een geweldige slotfase, waarin Dortmund voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam toen invaller Mario Götze vanuit een moeilijke hoek de 3-2 maakte. Augsburg kwam echter langszij via een rake kopbal van Michael Gregoritsch: 3-3.

Alcácer kroonde zich ver in blessuretijd echter tot man van de wedstrijd, want met zijn derde goal zorgde hij voor een 4-3 uitslag. Daardoor blijft Dortmund aan kop in de Bundesliga. Bayern München moet zaterdagavond thuis van Borussia Mönchengladbach winnen om het gat niet groter te laten worden dan één punt.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Hannover 96 - VfB Stuttgart 3-1
1.FSV Mainz - Hertha BSC 0-0
Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 0-2
Borussia Dortmund - FC Augsburg 4-3
Bayern München - Borussia Mönchengladbach 0-3

De Marchi de beste in Giro dell'Emilia

Alessandro De Marchi heeft de Giro dell'Emilia op zijn naam geschreven. De 32-jarige Italiaan van BMC reed weg op een dertigtal kilometer weg uit peloton op circuit rondom de klim naar San Luca. Aan de meet hield De Marchi net voldoende over op Rigoberto Urán en Dylan Teuns.

Het was de 101e editie van de Italiaanse semiklassieker, die in 1909 voor de eerste keer werd gereden. De wedstrijd werd verreden over 207,4 kilometer in regenachtige omstandigeheden. Aan het einde van de wedstrijd moesten de renners vijf keer de beklimming van San Luca over.

Vroeg in de wedstrijd kozen Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini), Alberto Bettiol (BMC), Scott Davies (Dimension Data), Niklas Eg (Trek-Segafredo), Viesturs Lukševics (Amore & Vita), Umberto Orsini (Bardiani-CSF), Robert Power (Michelton-Scott) en Ben Swift (UAE Emirates) voor de aanval. Het achttal kreeg de ruimte van het peloton en na veertig kilometer had de kopgroep al meer dan tien minuten te pakken op het peloton.

In aanloop na de plaatselijke rondes slonk de voorsprong zeer snel. Op het plaatselijke circuit met de beklimming van San Luca bleven uiteindelijk drie renners van de kopgroep over. In het peloton was er een versnelling van de Sloveen Matej Mohorič. Hij kreeg De Marchi met zich mee en al snel hadden ze de aansluiting gevonden met de kopgroep. De Marchi moest in de afdaling Mohorič laten gaan, maar als het omhoog liep was het precies andersom. Op twintig kilometer van de streep ging de Italiaan van BMC er dan ook solo vandoor. Het verschil met het peloton, met daarin alle grote favorieten, was opgelopen naar de minuut.

Mohorič reed er lange tijd tussen, maar werd bij het ingaan van de slotronde gegrepen door het peloton. Ondanks dat de Sloveen werd teruggepakt door het peloton was het verschil tussen De Marchi en de eersten van het peloton nog steeds meer dan veertig seconden.

Mohorič gaf niet op, en in de afdaling ging hij met Gianluca Brambilla in de tegenaanval. De twee kwamen tot twintig seconden van de eenzame leider, maar aan het begin van de slotklim kreeg Brambilla te maken met materiaalpech, en was het beste bij Mohorič eraf. Ze werden dan ook snel teruggepakt door het peloton, wat nog bestond uit een twintigtal renners.

Michael Woods begon er als eerste van de favorieten eraan, maar hij werd meteen gecounterd door Teuns, de ploeggenoot van De Marchi. Urán, de ploegmaat van Woods, was de volgende die ging. Daar had Teuns geen antwoord op, maar de zege voor De Marchi kwam niet meer in gevaar voor de 32-jarige Italiaan. Teuns mocht als derde ook mee op het podium.

Een half uur griezelen met Resident Evil 2

Capcom UK heeft dertig minuten gameplay gestreamd van de aankomende remake van Resident Evil 2. De stream kun je terugkijken op YouTube.

De game wordt gespeeld op een PlayStation 4 en laat een stukje zien van Claires verhaal, waarin ze onder andere oog in oog komt te staan met een gemuteerd figuur. Tweemaal eigenlijk, eerst gespeeld door een ietwat irritante man en vervolgens door een net zo irritante vrouw. Maar hé, het laat in ieder geval zien wat de remake voor ons in petto heeft.

Resident Evil 2 komt volgend jaar 25 januari uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk de stream hieronder. Of niet natuurlijk, als je het origineel nooit gespeeld hebt en geen spoilers wilt. De actie begint vanaf 04:30.

Idioot met rijontzegging knalt tegen boom

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 04.30 uur reden surveillerende agenten over de Rondweg in Sluis toen hen een personenauto tegemoet kwam. Aan het kenteken zagen de agenten dat de auto thuishoorde bij iemand waarvan zij wisten dat hij een rijontzegging had. De agenten keerden hun dienstauto en besloten de personenauto te controleren.

De bestuurder had dat kennelijk liever niet. Hij gaf gas en vertrok met hoge snelheid, kennelijk in de hoop de agenten te slim af te zijn. Ondanks het feit dat de bestuurder rond de 140 km/u reed zagen de agenten dat hij rechtdoor over twee rotondes reed. Bij de tweede rotonde ging het mis. De bestuurder verloor de macht over het stuur, reed de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand.

Gelukkig raakte de man niet gewond. Hij stapte zelf uit zijn auto en is naar de agenten toe gelopen. De 26-jarige man uit Oostburg is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf. De man, die inderdaad al eerder een rijontzegging had, is op het bureau gehoord door de agenten. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een dagvaarding mee en moet hij zich te zijner tijd voor een rechter verantwoorden.

Bijzonder zomers in Limburg

Om 15:40 uur werd het in Arcen (Noord-Limburg) 25,0 graden. Daarmee heeft Limburg een zomerse oktoberdag te pakken. Normaal is het begin oktober 16 graden. Zomerse dagen in oktober zijn niet uniek, maar wel bijzonder. Zo wordt het in Limburg gemiddeld ééns in de tien jaar 25 graden of warmer in oktober. Recordlaat werd het lokaal nog zomers warm op 27 oktober 1937. Toen werd het in Maastricht 25,2 graden.

In sommige jaren kwam het in het binnenland zelfs tot meerdere zomerse dagen. Zo telde oktober 1921 in Maastricht maar liefst acht zomerse dagen! Zelfs op 9, 10 en 11 oktober kwam het tot een recordlate serie zomerse dagen.

De warmterecords van 10 oktober 1921 houden tot op de dag van vandaag stand. Met 28,7 graden in Maastricht en 30,1 graden in Sittard leek het eerder zomer dan herfst. Zelfs in het midden van het land werden die dag temperaturen boven 25 graden gemeten. De laatste zomerse dag viel toen op 18 oktober, met in Maastricht 27,2 graden.

In 2011 voor het laatst meerdere zomerse oktoberdagen
De meest recente serie zomerse oktoberdagen was in oktober 2011. In delen van Zeeland, Brabant en Limburg werd het op de eerste drie dagen van de maand warmer dan 25 graden. Op 2 oktober werd in Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) de hoogste temperatuur gemeten: 27,1 graden.

Vorig jaar hadden we op 16 oktober in delen van Brabant en Limburg nog een bijzonder late zomerse dag. In Eindhoven en Maastricht werd zelfs 25,5 graden gemeten. In 96 jaar tijd was het zo laat in de herfst niet zo warm. Dit was overigens wel de enige zomerse dag in oktober.

Bijzonder zomers in Limburg (Foto ter illustratie ©Pxhere.com)
Bijzonder zomers in Limburg (Foto ter illustratie ©Pxhere.com)

Nederland organiseert WHO-conferentie tegen tabak

In 2020 organiseert Nederland de volgende wereldwijde conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie tegen tabak. Het gaat om de negende editie van de zogenaamde Conference of the Parties (COP) van het WHO FCTC verdrag. Dat is vandaag bekendgemaakt in Genève tijdens de sluitingsceremonie van de achtste COP. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft het initiatief genomen om de conferentie naar Nederland te halen en was op 1 oktober in Genève om de Nederlandse kandidatuur kracht bij te zetten.

Blokhuis: “Zo’n 200 landen en organisaties komen op deze conferentie samen om de invloed van de tabaksindustrie in te dammen, roken wereldwijd te ontmoedigen en bijvoorbeeld de schade van tabak voor het milieu zoveel mogelijk te beperken. Dat is natuurlijk heel belangrijk werk waar ik namens Nederland volop mijn schouders onder zet. Het is heel goed nieuws dat wij het volgende gastland zijn. Ook daarmee brengen we de rookvrije generatie een stap dichterbij. Zowel in Nederland als wereldwijd.”

Keuze voor stad
In de komende periode wordt - ook via aanbesteding - een keuze gemaakt over in welke Nederlandse stad de WHO FCTC zal plaatsvinden. Er wordt gedacht aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

Rijbewijs kwijt na rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdag rond 04.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 66-jarige man uit Heerhugowaard. Op de N242 maakte de man een forse snelheidsovertreding van 51 kilometer per uur. Een 31-jarige passagier was woedend dat ze niet meer verder mochten rijden. Deze man uit Heerhugowaard was onder invloed van alcohol en was niet in staat om verder te rijden. Dit is ook door de agent duidelijk uitgelegd. De agent werd uit gescholden, maar liet het er bij zitten.

Toch had de agent een vermoeden dat zijn boodschap toch niet duidelijk was geworden. Op een afstand nam de motoragent positie. En het vermoeden bleek te kloppen. Na enkele minuten begon het voertuig te rijden. De wagen ging er op hoge snelheid vandoor. Op de N242 werd een snelheid gehaald van 165 kilometer per uur, alwaar 80 kilometer per is toegestaan. Op de Hasselaarsweg stopte het voertuig.

De 31-jarige man stapte uit en ging er vandoor. De agent ging er te voet achter aan en kreeg de man snel te pakken. Ondanks het verzet wist de agent de man aan te houden. Op het bureau blies de man 530 ug/l. Ook deze verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Aanrijding met gewonden en aanhouding

Bij een aanrijding op de Lanckhorstlaan in Heemstede zijn vrijdagavond rond 23.30 uur twee voertuigen op elkaar geknald. Daarbij raakte vier personen, die in één voertuig zaten, gewond en moesten naar het ziekenhuis. De bestuurder van een ander voertuig is door het ambulance personeel nagekeken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Man aangehouden
Een 20-jarige man uit Haarlem is tijdens de afhandeling van deze aanrijding aangehouden. Deze man kreeg een stopteken. Deze werd door hem genegeerd en fietste, zonder verlichting, door de afzetting. Daarbij vond de verdachte het nodig om een agent uit te schelden. Ver kwam de Haarlemmer niet. Hij werd verderop door agenten aangehouden.


Man slaat inboedel stuk en mishandelt agenten

Op vrijdagmiddag omstreeks 17:30 uur is een 38-jarige man uit Borssele aangehouden wegens vernieling, mishandeling en geweld tegen politieagenten. De man ging, volgens meldingen uit zijn buurt, helemaal door het lint en vernielde zijn eigen inboedel, gooide zijn ruiten in en mishandelde buurtbewoners door kopstoten uit te delen. Een van de slachtoffers heeft aangifte gedaan, ook zijn door de agenten meerdere getuigenverklaringen opgenomen.

Agenten gingen met meerdere eenheden naar het dorp en troffen de man, temidden van een hoop kapotgeslagen huisraad aan in de buurt van Plein 52. Bij benadering door de politie werd de man nog agressiever en wilde wegrennen. Tijdens zijn vlucht gooide hij een bloempot of een emmer met potgrond naar de agenten. Het voorwerp miste op een haar na het hoofd van een van de politiemensen. De agenten renden achter de vluchtende man aan, maar konden hem in eerste instantie niet onder controle krijgen. Door de man een paar tikken met de wapenstok te geven staakte hij uiteindelijk zijn vluchtpoging en kon hij geboeid en aangehouden worden. Hij pleegde behoorlijk wat verzet bij zijn aanhouding en trapte een van de agenten tegen zijn been. De agenten hebben aangifte gedaan.

Tijdens de rit naar het politiecellencomplex bleef de man zich verzetten en ook na aankomst in het cellencomplex kon hij niet op een normale manier ingesloten worden. Door vier man is de aangehouden verdachte naar zijn cel gedragen en ingesloten. De man zit nog vast en zal zaterdag gehoord worden.

Sumoworstelen officieel erkend door IOC

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de internationale sumoworstelfederatie ISF een upgrade gegeven. De ISF stond op het lijstje onder de noemer 'voorlopige erkenning', maar heeft nu 'volledige erkenning' gekregen.

Erkenning van een internationale sportbond door het IOC is de eerste grote stap voor een sport om mogelijk ooit op de Olympische Spelen te verschijnen. Dat is in het geval van sumoworstelen overigens nog wel ver weg. Op de lijst van de ARISF, de organisatie voor door het IOC erkende sportbonden die níet op het olympisch programma staan, zien we onder meer sporten als bandy, frisbee en netbal, sporten die op international gebied een veel grotere geschiedenis kennen dan sumoworstelen.

Sumoworstelen stond vorig jaar voor de vierde keer op het programma van de Wereldspelen, de 'alternatieve Olympische Spelen'. Zowel bij de mannen als de vrouwen werd gestreden in drie gewichtsklassen plus een open klasse, waar iedereen ongeacht het gewicht aan mee mag doen. Sumoworstelen is vooral in Japan razend populair. De sport gaat er dan ook al honderden jaren terug, met grotendeels nog altijd dezelfde tradities en competities.

Sumoworstelen is nu officieel erkend door het IOC. (PRO SHOTS/Action Images)
Sumoworstelen is nu officieel erkend door het IOC. (PRO SHOTS/Action Images)

Manchester United ontkent gerucht over ontslag Mourinho

Manchester United spreekt tegen dat José Mourinho dit weekend wordt ontslagen. De positie van de manager staat onder toenemende druk.

Volgens The Mirror is zelfs een thuiszege op Newcastle United zaterdagavond niet voldoende voor Mourinho om zijn ontslag te voorkomen. De club ontkent dat echter. "Het is allemaal onzin", reageert een woordvoerder van United tegen Omnisport. Onder leiding van Mourinho heeft de Engelse grootmacht al vier wedstrijden niet meer gewonnen.

In augustus verloor United twee competitieduels op rij, van Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur, maar daarna leek Mourinho's elftal zich aardig te herstellen met overwinningen op Burnley, Watford en Young Boys. Daarna ging het echter weer bergafwaarts en inmiddels wordt in de Engelse media niet alleen de resultaten, maar ook de moeizame band tussen Mourinho en Paul Pogba steeds meer beschreven.

Na een gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers werden The Mancunians pijnlijk uitgeschakeld in de League Cup door Derby County. Vorig weekend volgde een nederlaag bij West Ham United en midweeks kwam United in de Champions League niet langs Valencia (0-0). Het team van Mourinho staat na zeven speelronden tiende in de Premier League.

NHL: Sharks kloppen Kings in overtime

De ijshockeyers van de San Jose Sharks hebben na de nederlaag in hun eerste wedstrijd nu ook de eerste zege te pakken. In het Staples Center in Los Angeles won de ploeg van de LA Kings, die hun seizoen voor eigen publiek openden.

De Sharks begonnen sterk, met goals van Timo Meier en Evander Kane in de eerste periode. Anze Kopitar was de eerste Kings-speler die dit seizoen tot scoren kwam en kort na het begin van de tweede periode was Tyler Toffoli goed voor de gelijkmaker.

Goalies Martin Jones (Sharks) en Jonathan Quick (Kings) hielden hun ploegen vervolgens met een paar heerlijke reddingen op de been en dus moest er overtime gespeeld worden. Daarin viel het doek voor de thuisploeg: Kevin Labanc was na een kleine drie minuten trefzeker en de Sharks wonnen met 3-2.

In de Nationwide Arena in Columbus werd de enige andere wedstrijd van de dag gespeeld. De Blue Jackets ontvingen er de Carolina Hurricanes, die dankzij nieuwkomer Jordan Martinook al binnen twee minuten een voorsprong namen.

Brandon Dubinsky trok de stand in de eerste periode gelijk, waardoor het kanon van de Blue Jackets afgeschoten kon worden. Toch ging het fout voor de thuisploeg: Sebastian Aho en Michael Ferland scoorden namens Carolina, dat met 1-3 won.

Kings - Sharks (Bron: YouTube)

MLB: Red Sox beginnen play-offs met winst op Yankees, Jansen en Dodgers naar2-0

In de American League Division Series van de play-offs in de MLB hebben de honkballers van de Boston Red Sox hun eerste duel met de New York Yankees gewonnen. Op Fenway Park werd het nog even spannend, maar de Red Sox wonnen met 5-4.

De Red Sox begonnen uitstekend: JD Martinez mepte al in de eerste inning een 3-run homerun over The Green Monster. Daar kwamen in de derde inning nog twee runs bij, onder meer dankzij Xander Bogaerts, die later nog het eerste honk bereikte door een mislukte worp van Yankees-landgenoot Didi Gregorius.

Red Sox-werper Chris Sale stond ondertussen ijzersterk te gooien en kwam in vijf innings tot acht strikeouts. Zijn vervangers waren wat minder sterk, waar onder meer Gregorius van profiteerde door een run binnen te slaan. Aaron Judge zorgde in de negende inning nog voor 5-4 met een homerun, maar closer Craig Kimbrel gooide de boel netjes uit.

Red Sox - Yankees (Bron: YouTube)

De andere wedstrijd in de AL ging tussen de Houston Astros, de regerend kampioenen, en de Cleveland Indians. Astros-werper Justin Verlander gaf vijf innings lang niks weg, terwijl de Astros onder meer dankzij homeruns van George Springer, Alex Bregman en José Altuve op 4-0 kwamen. Verlander gaf in de zesde inning twee runs weg, maar daar bleef het bij voor de Indians, die met 7-2 ten onder gingen.

In de National League Division Series stonden de tweede wedstrijden op het programma. De Milwaukee Brewers ontvingen wederom de Colorado Rockies en dit keer was het Brewers-werper Jhoulys Chacin die de touwtjes in handen had. Chacin en de bullpen van de Brewers hadden de Rockies keurig onder controle, terwijl onder meer twee rake klappen van Mike Moustakas de Brewers naar een 4-0 zege en 2-0 stand in de serie hielpen.

De Los Angeles Dodgers speelden na winst in wedstrijd één opnieuw thuis tegen de Atlanta Braves en het was Dodgers-werper Clayton Kershaw die de show stal. In acht dominante innings gaf hij slechts twee hits weg, terwijl de Dodgers dankzij homeruns van Manny Machado en Yasmani Grandal op 3-0 kwamen. Kenley Jansen nam het in de negende inning over van Kershaw en de Nederlandse closer deed wat hij moest doen: de wedstrijd afmaken, 3-0.

Overigens een gratis tip voor hen die niet live op FOX Sports willen of kunnen kijken: op het officiële YouTube-kanaal van de MLB zijn kort na de wedstrijden de 'condensed games' te vinden, waar je een prima samenvatting van doorgaans iets minder dan tien minuten kunt kijken.

MLB play-offs zaterdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-5)
22.35 Houston Astros - Cleveland Indians, American League Division Series, wedstrijd 2 (1-0 Astros)
02.15 Boston Red Sox - New York Yankees, American League Division Series, wedstrijd 2 (1-0 Red Sox)

Een dominant optreden van Kershaw (Bron: YouTube)

Oud-teamgenoten Yasiel Puig en Charlie Culberson komen elkaar tegen in het duel tussen de Dodgers en de Braves (Bron: YouTube)


Marechaussee haalt agressieve man uit vliegtuig

Aan boord van een vlucht van Abu Dabi naar Amsterdam is vannacht een 29-jarige Amerikaan agressief geworden. De verdachte kon worden overmeesterd door de crew en andere passagiers. Er zijn enkele passagiers licht gewond geraakt. De marechaussee heeft de verdachte veilig uit het toestel gehaald. 2 F-16’s begeleidden het toestel.

Versnelde landing
De piloot heeft contact gehad met de Luchtverkeersleiding om toestemming te krijgen versneld te landen en een kortere route te vliegen. Daarop heeft de Luchtverkeersleiding, de Koninklijke Luchtmacht in kennis gesteld en zijn de F-16’s opgestegen.

Tegen de verdachte is aangifte gedaan. De Koninklijke Marechaussee doet verdere afhandeling van de zaak.

Marechaussee haalt agressieve man uit vliegtuig (Archieffoto Defensie.nl)
Marechaussee haalt agressieve man uit vliegtuig (Archieffoto Defensie.nl)

Wielrenner Duquennoy (23) overleden

Wielrenner Jimmy Duquennoy is vrijdagavond overleden. Dat heeft zijn ploeg, het ProContinentale Aqua Protect Veranclassic, zaterdagochtend bekendgemaakt. Duquennoy werd slechts 23 jaar.

De jonge Belg trainde veel en graag in de buurt van de kasseien van Parijs-Roubaix en was dan ook blij toen hij er dit jaar zijn debuut mocht maken in de Hel van het Noorden. Daarbij koos hij zelfs voor de aanval, net als hij in Gent-Wevelgem deed dit jaar, alvorens als 56e te finishen.

Woensdag reed Duquennoy nog in Duitsland in de Münsterland Giro, waar hij de finish niet haalde. "Woensdag reisden we samen terug naar huis en was er helemaal niks aan de hand. Tijdens tests voorafgaand aan het seizoen werd ook niks abnormaals ontdekt", aldus teammanager Frédéric Amorison.

Enkele dagen eerder had Duquennoy te horen gekregen dat zijn contract niet verlengd zou worden, wat volgens Amorison een opluchting was voor de renner: "Hij wilde ergens in Frankrijk een baantje gaan zoeken en dan als amateur gaan rijden, zodat hij een soort nieuw leven kon beginnen."

Dat eindigde vrijdagavond echter plotseling. Volgens RTBF werd de Belg thuis in zijn stoel, naast zijn vriendin, getroffen door een hartaanval. Elke vorm van hulp kwam vervolgens te laat, Duquennoy was overleden.

Marquez troeft Rossi af in strijd om pole, Lorenzo crasht en mist GP

Marc Marquez start zondag in de Grand Prix van Thailand in de MotoGP van poleposition. De Spaanse Honda-coureur was in een spannende kwalificatie net iets sneller dan Valentino Rossi: de Yamaha-coureur gaf 0,011 seconden toe op de regerend wereldkampioen.

Naast Honda en Yamaha staat er ook een derde merk op de eerste startrij. Andrea Dovizioso kwam met zijn Ducati tot de derde tijd, 0,139 seconden achter Marquez. Ook op rij twee staan drie verschillende merken: Maverick Viñales (Yamaha), Cal Crutchlow (Honda) en Andrea Iannone (Suzuki) nemen die plaatsen in, terwijl ook de derde drie eenzelfde beeld kent: Dani Pedrosa (Honda), Johann Zarco (Yamaha) en Danilo Petrucci (Ducati).

Voor Jorge Lorenzo is het weekeinde uitgelopen op een drama. De Spanjaard werd tijdens de tweede training hard van zijn Ducati geslingerd en kwam stevig op het asfalt terecht. Daarbij blesseerde hij vooral zijn linkerpols, waardoor hij zich terug moest trekken van de rest van het weekeinde. Zijn titelkansen waren overigens al nagenoeg nihil, maar zijn nu ook mathematisch voorbij.

In de Moto2 was de pole voor Lorenzo Baldassarri, zijn tweede van het jaar en tevens van zijn carrière. De Italiaan was een fractie van een seconde te snel voor Alex Marquez (+0,026) en Luca Marini (+0,034), respectievelijk de jongere broer en halfbroer van de nummers één en twee op de startgrid in de MotoGP. Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 23e plek.

In de Moto3 was het voor de verandering eens niet Jorge Martin die de pole pakte. De kampioenschapsleider kampte met een handblessure en kwam niet verder dan plek dertien. Marco Bezzecchi, de nummer twee in de titelstrijd, pakte de pole en ruim ook: Jaume Masia werd tweede op bijna een halve seconde, vlak voor de Japanner Kazuki Masaki, die nog nooit eerder verder was gekomen dan een elfde startplek.

Klaassen helpt Werder Bremen naar tweede plek in Bundesliga

Werder Bremen heeft vrijdagavond in de Bundesliga met 2-0 gewonnen van VfL Wolfsburg. Davy Klaassen opende de score en hielp de ploeg zo naar de tweede plek met veertien punten. Dat zijn er net zoveel als Borussia Dortmund, dat zaterdag nog thuis tegen FC Augsburg speelt.

Klaassen kreeg na een dik half uur een afgeketste voorzet voor de voeten en de middenvelder profiteerde daar gelijk van: 1-0, zijn tweede Bundesliga-goal. Johannes Eggestein gooide de wedstrijd enkele minuten voor het einde op slot met de 2-0, waarna Klaassen onder luid applaus gewisseld werd.

Wout Weghorst speelde bij Wolfsburg de hele wedstrijd mee, Paul Verhaegd mocht de bank warm houden.

MMA-superster McGregor begint een dag te vroeg

Vannacht zullen de MMA-liefhebbers waarschijnlijk met hun laptop in bed klaarliggen voor het gevecht waar al zolang naar uitgekeken wordt: de nog altijd  ongeslagen kampioen Khabib Nurmagomedov tegen MMA's superster Conor McGregor tijdens MMA-gala UFC 229.


Khabib vs McGregor fanpromo (Bron: Youtube)

Nurmagomedov won de lichtgewichttitel die McGregor was afgenomen en de Ierse krachtpatser wil laten zien dat hij niet alleen de rijkste en meest besproken, maar ook nog steeds de beste vechter in het spelletje is. De laatste keer dat McGregor vocht was in augustus 2017, een uiterst lucratief boksgevecht tegen bokslegende Floyd Mayweather, maar de laatse keer dat de harde linkervuist van The Notorious in de octagon te bewonderen was dateert alweer van november 2016.

Intussen is de ster van de enorm getalenteerde Dagestani Nurmagomedov alleen maar gerezen. De al 26-maal ongeslagen kampioen vecht al sinds 2012 voor de UFC, nadat hij een slachtveld in Russische octagons achterliet. Kritici, vooral Ierse kritici, vinden dat Nurmagomedov nooit echt tegen een waardige tegenstander heeft gevochten, maar één ding is wel zeker, het titelgevecht tegen McGregor wordt de grootste test voor The Eagle.

McGregor had er na afloop van de ceremoniële weging in ieder geval al zin in, zie de beelden hieronder.

UFC 229: Nurmagomedov vs McGregor wordt gehouden in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Mensen die een abonnement op betaalkanaal FoxSports hebben kunnen vanavond vanaf 20:00 uur al genieten van een hele avond voorbeschouwingen op het gevecht via FS6. Het gala wordt uiteindelijk zondagochtend vanaf 04:00 uur uitgezonden.

Volledige Fight Card UFC 229:
Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor
Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Michelle Waterson vs. Felice Herrig

Prelims:
Jussier Formiga vs. Sergio Pettis
Vincente Luque vs. Jalin Turner
Aspen Ladd vs. Tonya Evinger
Scott Holtzman vs. Alan Patrick
Yana Kunitskaya vs. Lina Lansberg
Gray Maynard vs. Nik Lentz
Ryan LaFlare vs. Tony Martin

Wollongong organiseert WK wielrennen in 2022

De wereldkampioenschappen wielrennen vinden in 2022 plaats in de Australische kustplaats Wollongong georganiseerd. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI vrijdagavond bekendgemaakt.

Australië organiseerde één keer eerder het WK, in 2010 in Geelong en Melbourne. De Noor Thor Hushovd won toen de wegrit bij de mannen.

"In 2022 zal ons belangrijkste evenement weer buiten Europa worden gehouden na vijf edities op dit continent", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "Dit laat zien dat het WK universeel is geworden. Niet alleen wat betreft deelname, maar ook als het gaat om de locatie. Deze trend wordt verder versterkt als het WK in 2025 in Afrika plaatsvindt."

Hockeysters SCHC pakken koppositie na puntverlies Den Bosch

De hockeysters in de Hoofdklasse hebben een dubbelweekeinde op het programma, te beginnen met een speelronde op vrijdagavond.. Een speelronde waarin Laren en Den Bosch gelijk speelden, net als Pinoké en Kampong. Amsterdam verpulverde Huizen en hdm was te sterk voor Bloemendaal. SCHC pakt door het puntenverlies van Den Bosch de koppositie over na een zakelijke overwinning op Groningen. Ten slotte was het Oranje-Rood dat drie punten meeneemt bij Hurley.

Groningen - SCHC (0-2)
7' 0-1 Julie Brinkman
39' 0-2 (sc) Xan de Waard
Een keer geen Ginella Zerbo die tot scoren kwam voor SCHC, maar wel Julie Brinkman en Xan de Waard. Hoewel Groningen de meest gepasseerde defensie heeft en SCHC de meeste goals heeft gemaakt, bleef het ‘slechts’ 0-2. Daarmee pakt SCHC de koppositie over van Den Bosch, dat gelijk speelde tegen Laren. Groningen blijft hekkensluiter.

Amsterdam - Huizen (7-1)
1' 1-0 Charlotte Vega
7' 2-0 Eva de Goede
12' 3-0 Felice Albers
17' 3-1 Amber Folmer
20' 4-1 Charlotte Vega
28' 5-1 (sc) Eva de Goede
52' 6-1 Kelly Jonker
65' 7-1 Marijn Veen
Amsterdam had een makkelijke avond tegen Huizen. In het eigen Wagener Stadion was het al in de eerste minuut raak. Charlotte Vega liet zien dat haar ploeg er zin in had. Binnen een kwartier stond het al 3-0 door doelpunten van Eva de Goede en Felice Albers. Even was het Huizen dat aan hockeyen toekwam via een doelpunt van Amber Folmer. Spannend werd het niet meer. Vega, De Goede, Kelly Jonker en Marijn Veen zette de 7-1 op het scorebord.

Hurley - Oranje-Rood (1-3)
6' 0-1 Maria Jose Granatto
17' 1-1 (sc) Lise Donkersloot
22' 1-2 Donja Zwinkels
68' 1-3 (sc) Valerie Magis
Nieuweling Maria Jose Granatto opende al na zes minuten de score voor de Eindhovenaren. Hurley kwam nog terug tot 1-1 via Lise Donkersloot, maar het was Donja Zwinkels die haar ploeg weer op voorsprong schoot. In de slotminuten was het Valerie Magis die de 1-3 binnen pushte uit de strafcorner, alweer haar vijfde verzilverde corner dit seizoen.

Pinoké - Kampong (1-1)
45' 1-0 Kari Stam
65' 1-1 Lisa Gerritsen
De defensie van Kampong stond dit seizoen als een huis en kreeg pas vier tegentreffers te verwerken. Toch lukte het Pinoké wel. Via Kari Stam kwam de thuisploeg op voorsprong. Die 1-0 bleef lang staan, heel lang, maar vlak voor tijd was het Lisa Gerritsen die voor Kampong een punt binnen sleepte.

Laren - Den Bosch (1-1)
25' 1-0 (sc) Lieke van Wijk
55' 1-1 Lieke Hulsen
Lang was het Laren dat ging voor een stunt. Opnieuw was het Lieke van Wijk die haar ploeg via de strafcorner op voorsprong schoot. Maar Den Bosch bleef zoeken naar de gelijkmaker en vond die een half uur later via Lieke Hulsen. Door het gelijke spel is Den Bosch haar koppositie kwijt aan SCHC. Laren zakt naar een vijfde plek.

hdm - Bloemendaal (3-0)
33' 1-0 Nina van der Marel
52' 2-0 (sc) Pien van Nes
58' 3-0 Pien Dicke
Lang stond het 0-0 tussen hdm en Bloemendaal, maar na een half uur spelen werd de score dan toch geopend. Nina van der Marel, Pien van Nes (SC) en Pien Dicke maakten de avond voor hdm een stuk makkelijker, door zo de 3-0 op het scorebord te zetten.

Zaalvoetballers Eindhoven en Marlène houden maximale score

In de Eredivisie in het zaalvoetbal staan twee ploegen na vier speelronden nog op de maximale score: FC Eindhoven en FC Marlène wonnen vrijdagavond beiden ook hun vierde wedstrijd.

FC Eindhoven speelde thuis tegen Tigers Roermond, dat kort na de openingstreffer van Eindhoven nog op gelijke hoogte kwam door een keepersfout. Eindhoven nam kort voor rust alsnog de leiding en in de tweede helft hielpen onder meer twee goals van Jodany Martinus de thuisploeg naar een 6-1 zege.

FC Marlène ging zelf op bezoek bij Feyenoord Futsal in Rotterdam. De ploeg uit Heerhugowaard kwam er niet echt in de problemen en won met 2-7. Volgende week wacht de onderlinge ontmoeting tussen de twee: in Heerhugowaard krijgt Marlène dan bezoek van FC Eindhoven. Regerend kampioen Hovocubo staat net als nieuwkomer Futsal Apeldoorn op negen punten.

Uitslagen Eredivisie zaalvoetbal vrijdag
FC Eindhoven - Tigers Roermond 6-1
ASV Lebo - ZVV Eindhoven 9-2
Feyenoord Futsal - FC Marlène 2-7
Hovocubo - ZVV Volendam 6-4
White Stones - Zeemacht 3-2
Futsal Apeldoorn - Groene Ster 6-2

F1: Hamilton op poleposition, Verstappen derde

Lewis Hamilton heeft de poleposition voor de Grand Prix van Japan gegrepen. De Brit profiteerde optimaal van de listige omstandigheden en klokte met de Mercedes 1.27,760 waarmee hij teamgenoot Valtteri Bottas en Max Verstappen voorbleef. Sebastian Vettel kwam met de Ferrari niet verder dan plek negen.

Voor de kwalificatie was er de dreiging van regen, maar deze bleef uit in Q1. In deze sessie zorgde Marcus Ericsson met de Sauber voor een rode vlag door eerst door het grind te gaan en daarna in de muur te klappen. Hij zal morgen achteraan moeten starten. Ook vrijwel achteraan staan de McLarens van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne die de problemen met het chassis nog lang niet de baas zijn. Sergey Sirotkin wist met de Williams niet door te gaan naar het tweede deel, maar teamgenoot Lance Stroll verrassend genoeg wel. Dit ging ten koste van Nico Hülkenberg met de Renault.

In Q2 kwamen de toppers vanwege de dreiging van regen meteen al naar buiten. Mercedes ging in tegenstelling tot de rest op softs de baan op, waardoor Hamilton en Bottas morgen op een compound harder starten dan de anderen die supersofts moeten gebruiken. Daniel Ricciardo kon geen tijd neerzetten door problemen met de motor. De Australiër kwam binnen, maar toen de auto gerepareerd was kwam hij vanwege de natte baan niet meer naar buiten. Ook Charles Leclerc werd overvallen door de regen, waardoor de Monegask met de Sauber spinde en Q3 nipt miste. Kevin Magnussen, Carlos Sainz en Stroll waren ook klaar.

In het derde deel ging Ferrari vanwege de iets natte baan op intermediates naar buiten. De Italianen maakten een verkeerd besluit, want achter hen waren de Mercedessen op supersofts op de baan. Hamilton claimde de eerste plek voor Bottas. Verstappen ging iets later naar buiten en klokte de derde tijd. Het begon langzaam maar zeker iets meer te regenen, waardoor snelle tijden nauwelijks meer genoteerd konden worden, al schoof Räikkönen nog door naar plek vier. Ferrari-teamgenoot Vettel maakte een foutje en start morgen als negende. Tussen dit duo in eindigden Romain Grosjean, Brendon Hartley, Pierre Gasly en Esteban Ocon. Sergio Perez sluit de top tien af.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Japan

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:28.702 1:28.017 1:27.760 11
2 V. Bottas Mercedes 1:29.297 1:27.987 1:28.059 12
3 M. Verstappen Red Bull 1:29.480 1:28.849 1:29.057 10
4 K. Räikkönen Ferrari 1:29.631 1:28.595 1:29.521 13
5 R. Grosjean Haas 1:29.724 1:29.678 1:29.761 17
6 B. Hartley Toro Rosso 1:30.248 1:29.848 1:30.023 15
7 P. Gasly Toro Rosso 1:30.137 1:29.810 1:30.093 15
8 E. Ocon Force India 1:29.899 1:29.538 1:30.126 13
9 S. Vettel Ferrari 1:29.049 1:28.279 1:32.192 13
10 S. Pérez Force India 1:30.247 1:29.567 1:37.229 16
11 C. Leclerc Sauber 1:29.706 1:29.864   12
12 K. Magnussen Haas 1:30.219 1:30.226   13
13 C. Sainz Jr. Renault 1:30.236 1:30.490   12
14 L. Stroll Williams 1:30.317 1:30.714   10
15 D. Ricciardo Red Bull 1:29.806 geen tijd   4
16 N. Hulkenberg Renault 1:30.361     7
17 S. Sirotkin Williams 1:30.372     8
18 F. Alonso McLaren 1:30.573     6
19 S. Vandoorne McLaren 1:31.041     10
20 M. Ericsson Sauber 1:31.213     4

Demonstratie Pegida afgebroken om veiligheid

Een 'demonstratie' van Pegida vrijdagavond in Utrecht bij de Ulu-moskee in de wijk Lombok is vroegtijdig afgebroken in verband met de veiligheid. De schamele 15 aanhangers van de anti-islambeweging hadden zich verzameld in een met dranghekken afgezet gebied voor de moskee. Om die dranghekken heen bevond zich veel publiek en ook de politie was zichtbaar aanwezig. 

Pegida, die toestemming voor de demonstratie had van de gemeente, wilde op een groot scherm beelden tonen van verkrachtingen, onthoofdingen en besnijdenissen. Echter, na de toespraak van voorman Edwin Wagensveld, begonnen zo'n 150 omstanders de Pegida-aanhangers met eieren, tomaten, flessen en blikken te bekogelen. 

Dit was reden voor burgemeester Jan van Zanen om rond 20:30 uur de demonstratie voortijdig af te kappen. De Pegida-volgelingen werden met een bus in veiligheid gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er nog vooralsnog geen aanhoudingen verricht, maar kunnen die eventueel later nog wel volgen. 

Provoceren
Yucel Aydemir, voorzitter van de Ulu-moskee, is van mening dat Wagensveld heeft lopen provoceren. Yucel: "Hij deed uitspraken die die jongens tot op het bot heeft geraakt. We hadden van tevoren nog afspraken met die jongens gemaakt en ze hadden beloofd niks te doen. Dat ging goed tot die man van Pegida over de profeet Mohammed begon. Dat is een gevoelig punt, dat had hij nooit moeten doen."

Hoewel hij niet tegen de demonstratie was is hij teleurgesteld in hoe het gegaan is: "We leven in een vrij land, iedereen mag demonstreren. Maar ik vind dat Pegida de fatsoensnormen overschreden heeft. Het enige dat zij willen is provoceren. Ervoor zorgen dat jongeren vanuit emotie verkeerde dingen doen, zodat zij op Facebook kunnen schrijven: zie je nou wel. Bovendien, al die politieagenten en gemeenteambtenaren die hier mee bezig zijn. Moeten we dat wel willen?"

Update 09:22 uur
Video's toegevoegd

Basketballers verwisselen urine voor dopingtest: 3 en 4 jaar schorsing

De Oostenrijkse basketballers Kevin Payton en Lorenzo O'Neal hebben een probleem. Tijdens een dopingcontrole hebben ze vorig jaar geprobeerd de boel te flessen en dat levert beiden nu een stevige schorsing op.

De twee speelden bij WBC Wels in de Oostenrijkse Bundesliga, waar op 18 mei vorig jaar de dopingcontroleur een bezoekje kwam brengen. O'Neal vertrouwde zijn eigen urine schijnbaar niet helemaal en dus kwam er een oplossing: Payton maakte zíjn urine beschikbaar voor zijn teammaat.

Hoe ze de wisseltruc precies voor elkaar hebben gekregen is niet helemaal duidelijk, doorgaans let de controleur er immers op dat de urine daadwerkelijk uit de jongeheer van de te testen sporter komt.  Feit is dat O'Neal betrapt werd: bij het testen bleek de urine niet van hem te zijn.

O'Neal werd vorig jaar al voor vier jaar geschorst, de zaak tegen Payton is nu ook afgelopen. Hij is met terugwerkende kracht drie jaar geschorst en mag op 18 mei 2020 weer spelen, O'Neal moet nog een jaartje langer wachten.

Agent die zwarte tiener doodschoot schuldig aan doodslag

Jason van Dyke, de agent die in 2014 zestien kogels in het lichaam van de zwarte tiener Laguan McDonald jaagde, is niet schuldig aan moord, wel aan doodslag volgens de rechtbankjury. Het is de eerste keer in 50 jaar tijd dat een agent in Chicago schuldig is bevonden aan doodslag. De maximale celstraf is twintig jaar, maar de rechtbank beslist of en hoe lang Van Dyke de cel in moet. 

Hoewel Van Dyke werd beschuldigd van moord, waren de de juryleden van mening dat hij zich wel degelijk bedreigd voelde. McDonald had een mes en zou geweigerd hebben om dat neer te leggen. Desondanks is de jury van mening dat het schieten 'onnodig en onverantwoord' was, en is van oordeel dat er sprake is van doodslag. 

Hamilton ook in deels verregende training de snelste

Lewis Hamilton heeft na de eerste twee vrije trainingen ook tijdens de derde training voor de Grand Prix van Japan de snelste tijd op de klokken gezet. Op het circuit van Suzuka werd zaterdagochtend minder gereden, want de training werd geplaagd door regen.

De baan was aanvankelijk nog wat nat door een eerdere bui maar tien minuten na het begin van de training ging het weer regenen. De harde wind zorgde er wel voor dat de boel vrij snel weer droog was, waarna Hamilton de snelste tijd liet noteren.

De training werd enkele minuten voor het einde vroegtijdig gestaakt na een crash van Nico Hülkenberg. Het heeft er alle schijn van dat Renault zijn auto weer aardig hersteld heeft voor de kwalificatie, die om 08.00 uur Nederlandse tijd van start gaat.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Japan

Pos.  Rijder Team Tijd ronden
1.   L. Hamilton Mercedes 1:29.599 13
2.   S. Vettel Ferrari 1:29.715 14
3.   K. Räikkönen Ferrari 1:30.054 13
4.   M. Verstappen Red Bull 1:30.304 13
5.   V. Bottas Mercedes 1:30.422 13
6.   D. Ricciardo Red Bull 1:30.474 10
7.   E. Ocon Force India 1:31.088 12
8.   S. Pérez Force India 1:31.483 12
9.   C. Sainz Jr. Renault 1:31.513 14
10.   K. Magnussen Haas 1:31.521 13
11.   R. Grosjean Haas 1:31.636 14
12.   C. Leclerc Sauber 1:31.760 14
13.   B. Hartley Toro Rosso 1:32.030 13
14.   L. Stroll Williams 1:32.201 14
15.   N. Hulkenberg Renault 1:32.224 12
16.   M. Ericsson Sauber 1:32.442 10
17.   F. Alonso McLaren 1:32.608 14
18.   S. Sirotkin Williams 1:32.631 14
19.   S. Vandoorne McLaren 1:33.034 13
20.   P. Gasly Toro Rosso 1:33.105 10

Arrestaties na brandstichtingen en explosie

De recherche heeft vrijdagmorgen op een vakantiepark in het Limburgse Belfeld twee arrestaties verricht. Het gaat om een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen zonder vast woonadres. De aanhoudingen houden verband met een reeks van gewelddadige incidenten, voornamelijk in de regio Oss en Eindhoven.

Bij de recherche liepen sinds begin dit jaar meerdere onderzoeken naar diverse brandstichtingen. In de Asterstraat in Oss werd op dinsdag 20 februari 2018 een auto in brand gestoken voor een woning. Enkele dagen later, op zaterdag 24 februari, was het hier opnieuw raak en werd bij de voordeur van de woning brand gesticht. In beide gevallen waren de bewoners aanwezig, maar vielen er gelukkig geen gewonden, ondanks dat er levensgevaarlijke, zelfgemaakte brandbommen werden gebruikt.

Link met Haarlem
In het onderzoek naar de eerste twee brandstichtingen in Oss ontdekte de recherche een verband met een aanslag in Haarlem. Daar werd zondagmorgen 25 februari van dit jaar rond 02:00 uur brand gesticht bij een woning aan de Basilicumstraat. Daarbij werd een brandbom over een schutting vanaf het Salieveld naar de woning gegooid en deze ontplofte. Ook hier waren er, net als in Oss, bewoners in de woning aanwezig en wonder boven wonder raakte ook hier niemand gewond.

Nieuwe branden en explosie
Op woensdag 15 augustus 2018 werd Oss opgeschrikt door een enorme knal. Bij een café aan de Berghemseweg ging een zwaar explosief af. Ook hier raakte gelukkig niemand gewond, maar de schade was aanzienlijk. Na deze zware explosie werd op zondag 2 september in Leende een auto in brand gestoken, waarbij de woning door die brand beschadigd raakte. Op donderdag 13 september was er een poging tot brandstichting bij een woning aan de Aengelbertlaan in Oss. Op zondag 16 september bleef het niet bij een poging. Die ochtend werd het huis in brand gezet. De bewoner bleef ternauwernood ongedeerd. Twee honden overleefden de brand niet.

Arrestaties
Door informatie uit de verschillende onderzoeken aan elkaar te knopen kreeg de recherche meer zicht op de mogelijke daders. Ze werden vrijdagmorgen door een arrestatieteam opgepakt in een vakantiepark in Belfeld, waar ze sinds enige tijd verbleven. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.

Vuurwapens, geld en drugs
Bij een doorzoeking van het vakantiehuisje werden meerdere vuurwapens gevonden en een aanzienlijke hoeveelheid drugs, net als duizenden euro’s aan contanten. Een 25-jarige Roemeense vrouw die ook in de woning aanwezig was tijdens de arrestaties werd in verband met deze vondst ook aangehouden. Ook zij zit vast. In de zaak werd verder een witte Mercedes Vito aangetroffen en meegenomen voor onderzoek. Deze bus is vermoedelijk bij meerdere aanslagen gebruikt.

De recherche benadrukt dat er nog veel onderzoek moet plaatsvinden: "Het lijkt er sterk op dat de mannen die wij hebben aangehouden slechts de uitvoerders van deze aanslagen waren. Wij gaan dan ook onverminderd door met onderzoek en nieuwe arrestaties worden zeker niet uitgesloten", zo vertelt de recherche.

FOK! Wat een weer: Zonnig, later regen

De ochtend begint op veel plaatsen met nevel of mistbanken, maar al snel breekt overal de zon door. Het wordt dan vrijwel overal zonnig. Alleen in het westen en noordwesten komt er al wat meer sluierbewolking voor. Later op de dag wordt de bewolking van het westen uit langzaam dikker, maar tot de avond blijft het waarschijnlijk droog. In de avond neemt van het westen uit de kans op wat lichte regen toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig en draait in de loop van de avond van het westen uit naar een noordelijke richting. Aan de noordwestkust wordt de wind dan krachtig of hard.

In de nacht naar zondag is er veel bewolking en valt er verspreid over het land wat regen. De minima lopen uiteen van 9°C in het noorden tot 12°C in het zuidwesten. De noordoostenwind neemt toe naar matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en aan de zuidwestkust tot hard.

Zondagochtend wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog en breekt van het noordwesten uit de zon steeds vaker door. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk nog tot in de middag overwegend bewolkt en druilerig. Elders zijn er in de middag flinke zonnige perioden en blijft het droog. De maximumtemperaturen komen uit op 16°C en de noordoostenwind is aanvankelijk nog matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, maar neemt geleidelijk af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Amsterdam by night (Foto: DJMO)
Amsterdam by night (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Magistrale manouvres in Moskou (17)

De eerlijkheid gebiedt hier op te merken dat dit uitsluitend het resultaat was van Michaels voorbereidingen de vorige avond. Meteen toen hij was thuisgekomen was hij aan het telefoneren gegaan met het eerder genoemde vliegveld Sjeremetjewo. Dit telefoontje had hem geleerd dat er inderdaad iedere avond om zes uur een lijntoestel uit Holland landde. Daar Sjeremetjewo zich enige tientallen kilometers ten noordoosten van Moskou bevindt, neemt een busrit van daar naar het centrum in het gunstigste geval minstens een vol uur in beslag. Tijdens de beraadslagingen van een uur geleden had Michael het geduldig aan Peter uitgelegd: "Luister: je bent eergisteravond per vliegtuig aangekomen op luchthaven Sjeremetjewo." Peter had een paar keer moeten oefenen om deze naam een beetje goed uit te spreken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.