Wattimena door, Noppert onderuit in World Grand Prix, Beaton klopt Cross

Darter Jermaine Wattimena heeft zich bij zijn debuut op de World Grand Prix in Dublin gelijk geplaatst voor de achtste finales. De Nederlander speelde keurig tegen een zeer matige Mervyn King, die slechts één leg wist te winnen in het double in, double out-toernooi.

Danny Noppert sneuvelde in de eerste ronde. De debutant nam het op tegen Gerwyn Price, die hem wel wat kansen gaf. In de tweede set kreeg Noppert kansen om de set te pakken, maar die gingen mis en Price kwam er met een 112-finish overheen, waarna hij het in twee sets afmaakte.

Steve Beaton zorgde later voor een mooie verrassing. De immer vriendelijke veteraan, BDO-wereldkampioen in 1996, nam het op tegen Rob Cross en was de regerend wereldkampioen opvallend simpel de baas: 2-0, waarbij Cross slechts één leg won.

Ian White won ondertussen met 2-0 van Josh Payne, terwijl een bij vlagen briljant spelende Peter Wright geen enkele leg gunde aan Steve West. Mensur Suljovic stuurde een zeer matig scorende James Wade met 2-0 naar huis, James Wilson wist Simon Whitlock met 2-1 te verrassen en Adrian Lewis was in een prima partij met 2-1 te sterk voor Michael Smith.

De achtste finales beginnen dinsdag kort na acht uur, zoals gebruikelijk live te zien op RTL7.