Vier kinderen dood na botsing trein en bakfiets in Oss

In het Brabantse Oss zijn donderdagochtend zeker vier kinderen om het leven gekomen bij een ongeluk. De kinderen zaten in een bakfiets, die bij een bewaakte overgang - op de Braakstraat - aangereden werd door een trein.

Het ongeval vond plaats nabij station Oss West. Het zou gaan om een bakfiets van een kinderdagverblijf in de buurt. Hulpdiensten zijn uiteraard massaal aanwezig in Oss, maar al zeer kort na het ongeluk liet de politie weten dat in elk geval vier doden zijn gevallen.

Update 09.25 uur
Naast de vier doden, allemaal kinderen, zijn ook twee mensen zwaargewond geraakt: één volwassene en één kind. De politie zegt nog niet te kunnen bevestigen of het om een bakfiets van een kinderdagverblijf gaat, maar getuigen melden dat dat inderdaad het geval is.

Update 12.00 uur
Het ongeval gebeurde rond half negen en werd mogelijk veroorzaakt door een technisch defect. Volgens ooggetuigen riep de vrouw die de (elektrische) bakfiets bestuurde dat ze niet meer kon remmen, waarna de fiets door een trein werd geschept.

Update 12.20 uur
Onbevestigde berichten melden dat het ongeval ongeveer als volgt is verlopen: de bakfiets, vermoedelijk van het type Stint, sloeg op hol en duwde zich door de slagboom. De begeleidster werd daardoor van de bakfiets geduwd, waarna ze er achteraan is gerend en heeft geprobeerd om de kinderen eruit te halen. Daarbij heeft ze uiteindelijk beide benen verloren.

De NS heeft via president Roger van Boxtel een statement uitgebracht waarin medeleven wordt betuigd met de nabestaanden.

Update 14.10 uur
Onder meer de burgemeester en de lokale politie hebben een persconferentie gegeven, waar niet heel veel nieuwe feiten in werden gemeld. Het gaat om kinderen met de basisschoolleeftijd, de vier overleden kinderen zijn afkomstig uit drie gezinnen. 

ProRail meldde dat er geen problemen waren met de overgang.