Blunderende Bijlow trekt boetekleed aan bij Jong Oranje

Jong Oranje verloor dinsdag met 1-2 van de Schotse leeftijdsgenoten en ziet daardoor deelname aan het EK van volgend jaar uit het zicht verdwijnen.

De Nederlandse talenten moeten hun laatste wedstrijden van Letland en Oekraïne zien te winnen om nog kans te maken op deelname aan het toernooi van volgend jaar in Italië en San Marino en zijn daarnaast afhankelijk van de resultaten van Jong Schotland en de nummers twee in de overige poules. Een schier onmogelijke prestatie, waar vooraf niet of nauwelijks rekening mee werd gehouden.

Jong Oranje kwam dinsdag in Doetinchem op achterstand na een fout van Justin Bijlow, die de bal in voeten schoot Fraser Hornby en daarna een doelpunt moest incasseren. De doelman van Feyenoord toonde zich na afloop van het duel schuldbewust: “Natuurlijk wijt ik dit aan mezelf. Het begon vandaag bij mijn fout. Daardoor kwamen we in een moeilijke situatie. Ik heb in de kleedkamer ook sorry gezegd tegen de jongens”, reageerde hij na de wedstrijd bij FOX Sports.

Bijlow spreekt van een ‘twijfelmoment’ tussen hemzelf en Pablo Rosario: “Ik had eerder kunnen komen. Uiteindelijk wilde ik de bal met mijn binnenkant wegspelen, maar ik raakte hem verkeerd en de bal belandde in de voeten van de spits, die van veraf raak schoot”, vervolgde hij zijn verhaal. De jonge keeper nam na het duel even een moment om van de teleurstelling te bekomen: “Voor de rest heb ik vandaag weinig te doen gehad, maar dat is ook het moeilijke aan keepen.”