Allah Akbarder uitgeschakeld door Franse politie. Familiedrama?

In Trappes, een voorstad van Parijs, is bij een steekpartij minimaal één persoon om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. Volgens getuigen was de dader een 'Allah Akbarder' die door de politie is uitgeschakeld. Er zijn geruchten dat ook hij dood is. 

Waar een ooggetuige sprak van terrorisme, zegt de Franse polite dat het motief van de man, die midden dertig is was, nog helemaal niet duidelijk is. Wel stond de man bekend om zijn 'directe en publieke steun aan terrorisme'.

Update 11:40 uur:
Volgens een politiewoordvoerder heeft de man eerst op de openbare weg ingestoken hebben op mensen om zich daarna te verschansen in een gebouw. Volgens Franse media riep de man onder andere "Allah akbar'' (God is groot)" en toen "Als je binnenkomt, gaan jullie er allemaal aan." Toen hij weer naar buiten kwam greep de politie in, waarbij de man een hartstilstand kreeg.

Over zijn motief is nog geen duidelijkheid.

Update 12:55 uur:
Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse zaken zijn er bij deze aanval 2 mensen overleden. Het zouden de moeder en zus van de dader zijn. Terreurgroep Islamistische Staat heeft de aanval opgeëist en spreekt van een 'strijder van Islamistische Staat'. Maar zoals het er nu uitziet lijkt het meer om een familiedrama te gaan.