FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 augustus 2018

'Jos Brech gearresteerd ...'

Twee Amsterdamse agenten dachten de van moord op Nicky Verstappen verdachte Jos Brech in Noordoost-Frankrijk ontdekt te hebben. Dat lijkt een logische plek om de man te spotten, aangezien de Vogezen de laatste regio is waar Brech was gezien.

Helaas was dit een onschuldige Belgische toerist die blijkbaar van veraf als twee druppels water op de verdachte leek.

De agenten gingen echter niet over één nacht ijs; ze maakten filmopnames en fotos's van de nietsvermoedende Belg, die ze naar hun collega's in Amsterdam stuurden. Zij bevestigden het vermoeden en alarmeerden de Franse politie die tot actie overging. Na een half uur werd de arme Belg in de boeien geslagen, waarna op het bureau de fout al snel werd ontdekt.

Inmiddels zijn er naar aanleiding van de persconferentie van maandag al meer dan tweehonderd tips over de gezochte Brech binnengekomen.

Verzoek van de politie:

Heeft u Jos Brech gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, meldt u dat dan. Benader hem niet zelf, maar neem wanneer u hem ziet contact op met de politie.

Het onderzoeksteam is bereikbaar via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

Van woensdag 22-8 t/m vrijdag 31/8 tussen 08.00 uur en 22.00 uur kunt u ook bellen naar dit nummer: 088 – 1688999. 

Vanuit het buitenland kunt u bellen naar (+31)79-345 9 876.

Spreekt u liever met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, dan kunt u bellen met nummer (+31)79-345 8 999.

U kunt ook het tipformulier invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen.

'U heeft kanker ...'

De 52-jarige Pasquale Michael Fatino uit Kansas was al druk bezig met het noteren van al zijn wachtwoorden, het op orde brengen van zijn verzekeringspapieren en als laatste, het organiseren van zijn eigen begrafenis. Welgeteld drie artsen van het plaatselijke ziekenhuis hadden hem, aan de hand van resultaten uit CT-scans, bevestigd dat hij een aggressieve vorm van longkanker had, met uitzaaiingen naar de lever.

Deze diagnose is normaal gesproken een doodvonnis en Fatino ging dan ook hevig geëmotioneerd naar huis om het zijn vrouw en twee jonge kinderen te vertellen. Later die week stortte Fatino door de stress zowel fysiek als mentaal volledig in.

Een week later bleek er, na het bestuderen van een afgenomen biopt, helemaal niets van de diagnose te kloppen en had Fatino 'slechts' de longziekte sarcoïdose, een zeldzame auto-immuunziekte die prima met ontstekingsremmers te behandelen is. Inmiddels is Fatino bezig met het aanklagen van het ziekenhuis.

Advocaat Coulter Boeschen meldt dat de verkeerde diagnose kanker vaker wordt gesteld, maar dat betekent niet altijd dat artsen dan een fout hebben gemaakt. "Sommige vormen van kanker zijn lastig te diagnostiseren, vooral in een vroeg stadium. Cystes worden bijvoorbeeld vaak voor tumoren aangezien." 

Het is in ieder  geval te hopen dat Fatino een prima advocaat kan betalen, want het ziekenhuis zal die vast en zeker hebben.

XCOM-achtige game Mutant Year Zero komt in december

Uitgever Funcom heeft op Gamescom de releasedatum van Mutant Year Zero: Road to Eden bevestigd. Nog voor het einde van het jaar kunnen we aan de slag met de turn-based strategy game.

In een ietwat opvallende trailer werd de releasedatum onthuld. In de game krijg je de controle over een groep mutanten in een post-nucleaire wereld. Het menselijk ras is uitgeroeid, en dus hebben de mutanten samen met de natuur de Aarde heroverd. Mutant Year Zero combineert de gameplay van XCOM met stealth, verkenning en een naar eigen zeggen goed verhaal. En je kan spelen als een eend met een kruisboog. Wat wil je nog meer?

Mutant Year Zero: Road to Eden komt 4 december naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

'Hiddink in beeld als bondscoach van Colombia'

José Néstor Pékerman is officieel nog niet vertrokken bij de nationale ploeg van Colombia, maar men speculeert al volop over een opvolger...

De bondscaoch heeft volgens Radio Blu besloten om zijn per 31 augustus aflopende contract niet te verlengen. Men verwacht dat zijn afscheid binnenkort wereldkundig wordt gemaakt en naar eerluidt is de bond op zoek naar een buitenlandse opvolger met internationale ervaring. Guus Hiddink zou daarbij een voorname kandidaat zijn.

Dat meldt het programma El Alargue de Radio Caracol. De 71-jarige Nederlander was in het seizoen 2015/16 voor het laatst actief als interim-manager van Chelsea en daarvoor was hij onder meer in dienst bij de KNVB, Anzhi Makhackkala, Rusland, Zuid-Korea, PSV, Real Madrid en Fenerbahçe. Daarmee voldoet hij aan het profiel, waarvoor ook Carlos Queiroz, Gerardo Tata Martino en Juan Carlos Osorio worden genoemd.

Hiddink werd onlangs ook in verband gebracht met een baan in China. Hij zou in beeld zijn om de bondscoach te worden van de beloften en zou de komende week met zijn technische staf in het Verre Oosten moeten arriveren. Het doel van Jong China is om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Hodeg wint openingsrit Ronde van Duitsland

Álvaro José Hodeg heeft de openingsrit in de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De 21-jarige Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na een etappe van 157 kilometer van Koblenz naar Bonn te snel voor de Duits kampioen Pascal Ackermann en de Italiaan Niccolò Bonifazio.

De traditionele vroege vlucht werd op tien kilometer van de streep teruggepakt door het peloton. Later probeerde Oscar Riesebeek het nog, maar de Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij raakte niet weg. Ook Luke Rowe waagde nog een poging in de slotkilometers, maar ook de aanval van de Brit slaagde niet. In de sprint die Ackermann van ver aanging kwam alleen Hodeg er nog over en pakte de bloemen in Duitsland. De Colombiaan is ook de eerste leider in de Ronde van Duitsland, die voor het eerst sinds 2008 weer op de kalender staat.

Jagen op mythologisch gespuis in Strange Brigade

Rebellion Developments hun eerstvolgende co-op avontuur staat weer voor de deur. Strange Brigade gaat binnenkort zijn release vieren, tijd voor een nieuwe trailer!

Strange Brigade kent vooral veel gelijkenissen met die andere co-op shooter van Rebellion: Zombie Army Trilogy. In plaats van het ondode leger van Hitler vechten we nu tegen Seteki, de heksenkoningin. Ook zij heeft een leger voortgebracht, van mummies, minotaurs en andere mythologische wezens. Vier spelers jagen op Seteki, en krijgen ieder toegang tot unieke vaardigheden en vallen.

Strange Brigade komt 28 augustus naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Vuelta-organisatie maakt starttijden proloog Málaga bekend

De Vuelta a España gaat zaterdag van start en de organisatie heeft alvast de starttijden bekendgemaakt voor de proloog van zaterdag. Jorge Cubero gaat namens Burgos-BH als eerste van start om 17.01, Vincenzo Nibali verlaat het startpodium als laatste om 20.21.
Starttijden Nederlanders

17.33: Bert-jan Lindeman (LottoNL-Jumbo)
17.34: Martijn Tusveld (Sunweb)
17.37: Sebastian Langeveld (EF Education First-Drapac)
17.43: Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin)
17.45: Dylan van Baarle (Sky)
17.56: Mike Teunissen (Sunweb)
18.17 Tom Leezer (LottoNL-Jumbo)
18.24: Bauke Mollema (Trek-Segafredo)
19.01: Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo)
19.16: Jetse Bol (Burgos-BH)
19.23: Lars Boom (LottoNL-Jumbo)
19.46: Wilco Kelderman (Sunweb)
20.07 Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo)

Starttijden proloog Vuelta, klassementsmannen:
17.44: Richie Porte
18.04: Adam Yates
18.47: Thibaut Pinot
19.06: Emanuel Buchmann
19.33: Ilnur Zakarin
19.45: George Bennett
19.48: Enric Mas
19.49: Michael Woods
19.50: Davide Formolo
19.51: Daniel Martin
19.57: Michal Kwiatkowski
19.58: Alejandro Valverde
19.59: Ion Izagirre
20.02: Louis Meintjes
20.06: Miguel Angel Lopez
20.11: Rigoberto Uran
20.13: Fabio Aru
20.16: Simon Yates
20.19: David de la Cruz
20.20: Nairo Quintana
20.21: Vincenzo Nibali

Realistische moderne oorlogsvoering in Insurgency: Sandstorm

De team-based tactische FPS Insurgency: Sandstorm gaat komende maand zijn release krijgen. Tijd voor een nieuwe trailer dus.

Insurgency: Sandstorm heeft vorige maand zijn eerste beta erop gehad. Nog voor de release over enkele weken zou de tweede beta moeten starten. Vanaf 30 augustus tot 18 september loopt de tweede beta, die vooralsnog alleen toegankelijk is voor spelers die de game al pre-ordered hebben.

Insurgency: Sandstorm komt 18 september naar pc. De PlayStation 4 en Xbox One-versies volgen in 2019.

Gameplaytrailer voor Call of Cthulhu

Fans van de psychologische horror van H.P. Lovecraft kunnen binnenkort hun geluk niet op. In het voorjaar van 2019 krijgen we The Sinking City, maar eerst is het de beurt voor Call of Cthulhu.

Nu heeft uitgever Focus Home Interactive de eerste gameplaybeelden getoond tijdens Gamescom. De game vindt plaats op Darkwater Island en grotendeels in de Hawkins Mansion. De speler is een detective genaamd Edward Pierce die de dood van de bewoners van het huis gaat onderzoeken. De andere bewoners van Darkwater Island zullen ook een rol spelen in het horroravontuur, sommigen zullen je helpen, sommigen zullen je hinderen. Hoe dan ook ontrafelt Pierce langzaam de geheimen van het eiland en de Hawkins-familie.

Call of Cthulhu komt 30 oktober naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Foutieve wissel: Trein van Den Bosch naar Tilburg eindigt in Boxtel

Een vreemde gewaarwording voor reizigers op het traject tussen Den Bosch en Tilburg. De trein vertrok op tijd, maar door foutieve spoorwissel kwam deze uiteindelijk bij Boxtel terecht, zo liet Prorail donderdag weten.

Lara van Grinsven was één van de reizigers in de bewuste trein en was in de veronderstelling dat het ritje naar Tilburg een minuut of vijftien zou duren. "We kregen eerst al te horen dat iedereen naar het voorste deel van de trein moest verhuizen", zegt ze in het Brabants Dagblad.

"Eenmaal onderweg hoorden we dat de verkeersleiding de trein naar het verkeerde spoor had geleid en dat we naar Boxtel gingen. Van daaruit zijn we toen naar Tilburg gegaan, via Oisterwijk. Het was nog even dringen op dat traject, omdat daar ook een andere trein op reed."

Uiteindelijk kwam de bewuste trein rond 14.35 uur aan in Tilburg, een minuut of twintig later dan gebruikelijk. Hierdoor liepen verschillende reizigers hun aansluiting of afspraak mis. Van Grinsven: "Een mevrouw die tegenover mij zat belde haar werkgever om te zeggen dat de trein een verkeerde afslag had genomen. Toen werd er aan de andere kant van de lijn heel hard gelachen. Maar er waren ook mensen die mopperden omdat ze een aansluiting misten."

Volgens René Vegter van Prorail is het voorval zeer uitzonderlijk te noemen. "De trein uit Den Bosch bestond uit meerdere delen. Een deel moest zonder passagiers naar de werkplaats in Eindhoven, het andere deel moest met passagiers naar Tilburg. Er is verwarring ontstaan over welk deel van de trein leeg was."

Verstappen is blij met komst Gasly

Komend weekend staat de Grand Prix van België op de rol. Tijdens de persconferentie van donderdag keek Max Verstappen vooral terug op de keuze van Daniel Ricciardo voor Renault en de komst van Pierre Gasly, die in 2019 zijn ploeggenoot zal worden.

"Volgens mij was iedereen verrast, maar hij is uiteindelijk degene die zich goed moet voelen bij het besluit", aldus Verstappen over het vertrek van Ricciardo.

"Iedereen kent momenten van frustratie tijdens zijn carrière. Bij Red Bull Racing wil iedereen races en kampioenschappen winnen, maar soms zit dat er niet in en moet je geduldig zijn en hard werken. Het hele pakket moet kloppen en dat is waar Red Bull Racing nu aan werkt. Ik ben ervan overtuigd dat ze een auto kunnen maken, die elke race kan winnen. We hebben gewoon het hele pakket nodig en daar wordt aan gewerkt. Daarom was ik wat verrast dat Daniel vertrekt. Als je in een andere omgeving wilt werken, weet ik niet of dat de juiste omgeving is om heen te gaan."

Desondanks is Verstappen blij met de komst van Gasly, waar hij al een goede band mee heeft. "Pierre is een geweldige kerel en ik ken hem al sinds we samen in de karting zaten. Begin dit jaar bracht hij een weekend door bij me in het appartement in Monaco en hebben we ’s avonds FIFA gespeeld, dus we hebben een goede relatie. Hij is bovendien erg snel, dus dat is goed voor het team."

In het nieuwe seizoen lijkt er opnieuw geen rangorde van rijders bij Aston Martin Red Bull te zijn. Verstappen: "Binnen Red Bull Racing zijn we als coureurs altijd gelijk behandeld, dus dat zie ik niet veranderen. Ik voel me niet een leider. Ik probeer gewoon de best mogelijke job voor het team en mijzelf te doen. Natuurlijk heb ik meer ervaring dan Pierre, dus dat ga ik wel in mijn voordeel proberen te gebruiken."

Ook Den Haag wil hoofdstad worden

De Rotterdamse ondernemer Rob Lagendijk zorgde woensdag voor heel wat discussie met zijn voorstel om van Rotterdam de hoofdstad van Nederland te maken. Maar na Rotterdam meldt ook Den Haag zich nu.

Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar van Groep de Mos, de grootste politieke partij van Den Haag, laat weten dat zijn stad het verdient om hoofdstad te zijn. 'Het is de residentie van het Koninklijk Huis, de overheid, het parlement, nationale en internationale gerechtshoven en bijna alle ambassades en ministeries', twittert hij. 

Rob Lagendijk roemde Rotterdam juist omdat het een vernieuwende stad zou zijn en daarmee 'een stad van de toekomst'. Hij liet AT5 weten dat het goed zou zijn als er een discussie wordt gevoerd over de hoofdstad van ons land. Ook Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, schaarde zich achter het initiatief. 

Dat er serieus gekeken gaat worden naar een nieuwe hoofdstad lijkt onwaarschijnlijk. Toch gebeurt het wel vaker. Zo wisselde Brazilië, Kazachstan, Belize en Nigeria al eens van hoofdstad. In Rotterdam is er inmiddels een site in het leven geroepen voor mensen die ook graag in Nederland een wisseling zouden zien. 

Britse pedo wil emigreren om kinderen te neuken

'Een kind is oud genoeg voor seks wanneer het kan praten'. Die mening is de Britse Jason Leonard toegedaan. Hij wil dan ook het land verlaten om te verhuizen naar een land waar de leeftijdsgrens voor seks lager ligt. De 37-jarige man heeft echter een 'klein' probleem: de man uit Haslingden (Lancashire)  staat geregistreerd als sex-offfender vanwege een veroordeling voor het bezit van kinderporno. 

In 2013 werd de viespeuk veroordeeld tot 32 maanden cel voor de pornografische afbeeldingen. Dat leverde hem een registratie als zedendelinquent op en een scala aan beperkende maatregelen. Zo mag hij geen contact hebben met personen jonger dan 16 jaar zonder toestemming van de ouders, mag hij het land niet verlaten zonder toestemming. Ook wordt sinds zijn vrijlating zijn internetgedrag in de gaten gehouden. Leonard vindt dat hij door de maatregelen als een tweederangs burger wordt behandeld: "Net als Joden in de Tweede Wereldoorlog".

Hijj probeerde via de rechter af te dwingen dat deze beperkende maatregelen zouden worden ingetrokken. Andrew Ashwort, die circa 90 mensen van het type Leonard onder zijn hoede heeft als reclasseringsmedewerker waarschuwde de rechtbank voor Leonard: "Meneer Leonard is uniek en een groot risico. In de 10 jaar dat ik dit werk nu doe, ben ik nog nooit een pedofiel tegengekomen die zo openlijk over zijn perverse fantasieën praat. Dit is uitzonderlijk en dient met uiterste voorzichtigheid te worden benaderd". 

Jason wordt nu nog in de gaten gehouden door zijn hoogbejaarde moeder maar Answorth vreest voor de periode na haar overlijden: "Leonard heeft aangegeven dat hij na haar dood, naar het buitenland wil om naar kinderen te zoeken. Volgens mij is zij op dit moment de enige positieve invloed in zijn leven die hem hiervan af houdt. Toen de reclasseringsmedewerker de smeerlap vroeg wat hij 'te jong' vond, kreeg hij als antwoord: "Als het kind oud genoeg is om te praten is het ook oud genoeg om seks te hebben." 

Rechter Sara Dodd verwees het verzoek van de pedofiel direct naar de prullenbak. De smeerlap zal het land dus niet kunnen verlaten en moet gewoon meewerken aan zijn reclasseringstraject. Ook de overige beperkingen voor zedendelinquenten blijven gewoon van kracht. Dodd voegde er nog aan toe dat ze 'diep geschokt was' door zijn 'bizarre en gevaarlijke houding ten opzichte van pedoseksualiteit'. 

Trump: zet me af en de markt crasht

De Amerikaanse president Donald Trump is in een interview op Fox News ingegaan op de mogelijkheid dat hij zou worden afgezet. Dat deed hij voor het eerst na de schuldbekentenis van zijn voormalige advocaat Michael Cohen.

"Ik zou niet weten hoe je iemand af kunt zetten die het fantastisch doet", zei Trump in het programma Fox and Friends. "Ik zal je vertellen, als ik ooit wordt afgezet, dan crashen de markten, en dan wordt iedereen arm". Vervolgens wees hij naar zijn hoofd: "Want zonder deze manier van denken zul je ongelofelijke getallen zien, maar dan omgekeerd."

Cohen sloot dinsdag een deal met aanklagers, en bekende het overtreden van de kieswet. Dat zou hij hebben gedaan op aanwijzen van Trump. Op praktisch hetzelfde moment werd zijn voormalig campagneleider Paul Manafort schuldig bevonden aan fraude.

Cohen gaf dinsdag toe zwijggeld te hebben betaald aan twee vrouwen, vermoedelijk pornoactrice Stormy Daniels en Playboymodel Karen McDougal. Beiden zeggen een affaire met Trump te hebben gehad. Cohen zei onder ede dat hij het geld "volgens aanwijzingen" van Trump had betaald, "hoofdzakelijk om de uitkomst van de verkiezingen te beïnvloeden".

Trump ontkent er op dat moment iets vanaf te hebben geweten, en zegt dat de betalingen de kieswet sowieso niet hebben geschonden.

Stadionverbod fan VVV-Venlo niet om 'moonen'

In de afgelopen week ontstond de nodige ophef over een fan van VVV-Venlo. Hij liet tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax zijn blote kont aan arbiter Kevin Blom zien.

Toch blijkt dit niet de ware reden voor het stadionverbod te zijn, zo laat VVV-Venlo vandaag via de officiële kanalen weten. "Helaas is het 'moonen' slechts het halve verhaal", aldus het relaas van de Limburgse club. "Op basis van getuigenverklaringen wordt namelijk een onderzoek ingesteld naar het maken van racistische oerwoudgeluiden door dezelfde supporter, die overigens net weer terug is na een eerder opgelegd stadionverbod."

"Hierover is rapport opgemaakt dat aan de KNVB is verstuurd. Het huidige voorlopige stadionverbod is dan ook nog geen definitief vonnis. Dat komt pas als het onderzoek is afgerond. Racisme wordt niet getolereerd in voetbalstadions. Uiteindelijk is de KNVB verantwoordelijk voor de definitieve sanctie, waartegen de betreffende supporter na de uitspraak desgewenst in beroep kan gaan."

Geschorste Tagliafico baalt: "Het was niet de bedoeling"

Nicolás Tagliafico is trots op de 3-1 overwinning van Ajax, maar baalt van zijn eigen gele kaart, wat hem een schorsing oplevert.

Enigszins teleurgesteld stond de Argentijnse linksback de journalist van AT5 te woord. Zijn team had net een goede uitgangspositie veiliggesteld voor de returnwedstrijd tegen Dinamo Kiev en het steekt hem dat hij in Oekraïne niet op het veld mag staan om de kwalificatie voor de Champions League binnen te slepen. "Dat doet pijn. Het is voetbal en dat gebeurt soms", aldus de Argentijn.

Hij gaf de assist voor de 3-1 van Dusan Tadic en speelde verder een dijk van een wedstrijd. Aanstaande dinsdag wordt hij waarschijnlijk vervangen door Daley Blind, terwijl Maximilian Wöber de dan vrijgekomen plek naast Matthijs de Ligt in gaat vullen. Tagliafico reist wel mee en probeert zijn teamgenoten alsnog te helpen. "Ik ga er alles aan doen om de jongens te steunen zodat we ons kwalificeren."

Hij moet het duel missen, omdat hij in de Johan Cruijff ArenA een gele kaart ontving, voor een actie waarbij hij iets te laat was. "Het ging per ongeluk. Ik keek naar de bal en tikte per ongeluk de tegenstander aan. Je kunt er een kaart voor geven. Het is jammer, want het was niet mijn bedoeling", bezweert de winterse aankoop van Ajax. Sindsdien is hij in rap tempo uitgegroeid tot een vaste waarde in Amsterdam en ook in de Argentijnse selectie.

In Kiev moet zijn club de voorsprong zien te verdedigen, die volgens Tagliafico misschien nog wel wat hoger uit had moeten vallen. "We hadden een vierde goal moeten scoren. We moeten dit ook daar laten zien", aldus de linksback, die met zijn strijdlust een inspiratiebron is voor zijn teamgenoten. "Ik wil altijd alles geven voor het team. Zo ben ik gewoon. Op deze manier probeer ik mij te onderscheiden. Ik ben heel blij dat de fans dat zien. Als het publiek zo tekeer gaat, motiveert dat om de tegenstander onder druk te zetten."

Dinsdag om 21.00 uur start de returnwedstrijd in Kiev. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League en voor de verliezer resteert een plekje in de Europa League.

Porte stapt over naar Team Trek-Segafredo

Richie Porte rijdt in het nieuwe seizoen voor Team Trek-Segafredo. Dit heeft de wielerploeg donderdag middels een video bekendgemaakt. Porte wordt bij zijn nieuwe werkgever ploeggenoot van onder meer de Nederlanders Bauke Mollema en Koen de Kort.

De geruchten omtrent de komst van Porte naar Team Trek-Segafredo deden al een tijdje de ronden. Zijn huidige ploeg, Team BMC, had de nodige moeite om een nieuwe sponsor te vinden.

Porte moet bij Team Trek-Segafredo de opvolger gaan worden van Alberto Contador, die in 2017 stopte met zijn professionele loopbaan. Sindsdien slaagde de ploeg er niet in om, naast Mollema, een gerenommeerde renner voor het algemeen klassement binnen te halen.

"De Tour de France blijft een groot doel voor mij", aldus Porte, die in de Franse wielerronde van 2016 vijfde werd. In de laatste twee edities viel hij telkens uit door valpartijen. "Maar ik zal me ook richten op rondes van een week."

Orkaan Lane brengt enorm veel regen op Hawaï

Morgen komt orkaan Lane aan ten zuiden van Hawaï. Extreme regenval, met als gevolg modderstromen, vormt de grootste bedreiging. Op het grootste eiland Hawaï valt op grote schaal 100-300 mm en op de flanken van vulkanen Mauna Loa en Mauna Kea kunnen de neerslagsommen oplopen naar 500-700 mm. De meeste neerslag daarvan valt in de komende 48 uur, maar daarna blijft het nog dagenlang plenzen. Ook op Maui kan honderden millimeters regen vallen.

Orkaan Lane ligt morgen met de kern ten zuiden van de eilandengroep van Hawaï en blijft daarna nog dagenlang in de omgeving liggen. Momenteel is het een orkaan van de vierde categorie. Bij de kern van het lagedrukgebied worden windsnelheden waargenomen van circa 210 km/uur en windstoten tot 300 km/uur. Lane verzwakt komende dagen en daarbij neemt hij af tot een orkaan van de eerste categorie. De orkaanwinden zullen de eilanden van Hawaï waarschijnlijk niet bereiken. Wel moet rekening gehouden worden met storm en zeer zware windstoten.

Grote hoeveelheden neerslag vormen het grootste gevaar voor de eilanden Hawaï en Maui. Aan de kust valt op veel plaatsen 100-300 mm regen doordat continu stevige onweersbuien overtrekken. Op de flanken van de vulkanen valt zelfs 500-700 mm. Dat is driekwart van wat normaal in Nederland in een heel jaar valt. Doordat het op de hellingen valt stroomt veel van dit hemelwater naar de kustplaatsen toe en kan grote wateroverlast ontstaan. De kust moet daarnaast rekening houden met golven die vier meter hoog kunnen worden.

Koers komende dagen onzeker
Het is nog niet duidelijk of de westelijker gelegen eilanden van Hawaï ook te maken krijgen met veel regen. Sommige weermodellen laten de storm noordwaarts trekken en daarbij snel verzwakken tot een normale depressie. Andere computerberekeningen laten het systeem een tropische storm blijven en daarbij valt ook op de westelijke eilanden veel regen en waait het hard.

Typhoon Cimaron trekt over Japan
Helemaal in het westen van de Grote Oceaan trekt momenteel typhoon Cimaroon over het zuiden van Japan. Een typhoon is precies hetzelfde als een orkaan; alleen de benaming is anders in Azië. Het gaat hier om een typhoon van de eerste categorie met gemiddelde windsnelheden van 140 km/uur en windstoten van 195 km/uur. De wind kan onder andere in steden als Osaka veel schade aanrichten. Ook valt er 100-200 mm regen.

Morgen zet de storm koers richting het noorden van Japan. Daarbij verzwakt het systeem tot een tropische storm. Zaterdag kan door zware windstoten schade optreden en is grote kans op wateroverlast door overvloedige regenval. Er kan 100-150 mm vallen.

Ten westen van typhoon Cimaron is de ex-orkaan Soulik actief. Het was de afgelopen dagen een orkaan van de derde categorie, maar is nu afgezwakt tot een tropische storm. In Noord- en Zuid-Korea valt daardoor op grote schaal 50-100 mm en plaatselijk nog wat meer. Zondag doen restanten van Soulik mogelijk ook nog het noorden van Japan aan.

Golfer Luiten mogelijk toch op KLM Open

Joost Luiten hoopt toch aan de start van de KLM Open te verschijnen. De golfer werd eind juli geopereerd aan zijn linkerpols, maar het herstel verloopt zo goed, dat hij zichzelf voor het toernooi heeft ingeschreven. Aanvankelijk werd verwacht dat hij maanden niet kon spelen.

"De linkerpols is vooral heel stijf op dit moment, maar we moeten de komende weken kijken of het beter wordt", aldus Luiten. "Een week voor de start gaan we samen met arts Richard Koch bekijken of ik geen beperkingen heb om te spelen."

"Als het er goed uitziet, zou ik misschien kunnen spelen op het KLM Open. Maar op dit moment is de kans groter dat ik niet speel dan dat ik wel speel."

De KLM Open gaat op 13 september van start en wordt op 16 september afgesloten.

VVD overweegt vaccinatieplicht

Regeringspartij VVD denkt na over een vaccinatieplicht nu steeds meer ouders weigeren hun kinderen in te laten enten. In een artikel op de site van de partij wijst fractieleider Klaas Dijkhoff erop dat het vaccinatiegehalte onder 2-jarigen maar net boven de 90 procent is. Dit moet 95 procent moet zijn om via groepsimmuniteit een potentieel dodelijke ziekte als de mazelen in te dammen.

Dijkhoff denkt in eerste instantie aan meer voorlichting om de inentingsgraad weer op 95 procent te krijgen. "Mocht dat niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht", aldus de fractievoorzitter.

Volgens Dijkhoff is persoonlijke vrijheid niet onbeperkt. "Ze eindigt waar schade aan anderen wordt berokkend", schrijft hij. De fractieleider doelt hierbij onder meer op kinderen die te jong zijn voor vaccinatie.

Maar in Frankrijk overleed vorige maand een 16-jarige scholiere aan de mazelen. Ze onderging als peuter een harttransplantatie en kon daarom niet worden ingeënt. Eerder dit jaar overleden daar ook al een 32-jarige vrouw en een 26-jarige man aan de ziekte. Zij waren als kind niet ingeënt. In Frankrijk ligt de vaccinatiegraad zelfs onder de 80 procent.

Ant-vaxxers
Dijkhoff heeft het in zijn artikel expliciet over zogeheten anti-vaxxers, een volgens hem veelal hoogopgeleide groep. "Wat maar weer eens aangeeft dat opleidingsniveau niet alles zegt. Ze weigeren niet op religieuze gronden, maar op grond van bronnen die beweren dat inenten het risico op autisme verhoogt (een claim gelegd door een inmiddels bewezen fraudeur)."

Anti-vaxxers zouden bovendien bang zijn voor schadelijke stoffen in vaccins. "Er zitten stoffen in het vaccin die eng klinken, want in hoge dosering zijn ze schadelijk. Dat klopt wel, maar in te hoge dosering is water ook dodelijk", aldus Dijkhoff.

De fractievoorzitter denkt als alternatief aan een verplichting als voorwaarde voor toegang tot kinderopvang. "Moeten we nog verder gaan? 'Geen inenting, geen kinderbijslag? Geen prik, geen pieken?' Tsja, op de een of andere manier lijkt me dit geen dossier voor een marktprikkel. Het kunnen 'afkopen' van bescherming van je eigen kind en daarmee alle andere kinderen vind ik een fout signaal."

33-jarige man opgepakt om vermissing Nsimire

De politie hield woensdagavond 22 augustus in Den Haag een 33-jarige man aan die ervan verdacht wordt Nsimire tijdens haar vermissing onderdak te hebben geboden. Kort nadat de politie Nsimire in Den Haag aantrof, werd in het onderzoek de identiteit bekend van een 33-jarige Hagenaar die haar vermoedelijk tijdens haar vermissing onderdak heeft geboden.

De man werd woensdagavond op straat in Den Haag aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij wordt verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De recherche doet onderzoek naar de rol van de 33-jarige bij de vermissing.

De komende dagen wordt er nog met Nsimire gesproken over onder andere de reden van haar vermissing en waar zij de afgelopen weken is verbleven en wat er gebeurd is. Veel hierover is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Nsimire krijgt daarbij hulp en ondersteuning van deskundigen.

De politie verspreidde tijdens deze vermissing meerdere foto’s van Nsimire met als doel haar te vinden. Deze foto’s worden van de politiekanalen verwijderd. De politie doet een beroep op mensen die foto’s van haar hebben gedeeld of verspreid deze eveneens te verwijderen.

33-jarige man opgepakt om vermissing Nsimire (Afbeelding politie.nl)
33-jarige man opgepakt om vermissing Nsimire (Afbeelding politie.nl)

Blu-ray: Thoroughbreds

Olivia Cooke (Ready Player One) en Anya Taylor-Joy (Split) spelen de sterren van de hemel als de jeugdvriendinnen Lily en Amanda in de duistere komedie Thoroughbreds. Het is dan ook erg jammer dat deze film destijds de bioscopen niet heeft gehaald, maar des te leuker om nu de film in huis te halen op blu-ray. Het is een bijzondere film met een sterk einde, waar je als kijker zelfs na het einde nog even over blijft nadenken.

Ouders van gevonden peuter Roosendaal bekend

Op de Flintdijk in Roosendaal is afgelopen nacht een peuter aangetroffen door buurtbewoners. Volgens de politie is hij tussen de 1 á 2 jaar oud en kan hij nog niet zo goed praten. Het gaat om een jongetje van Pakistaanse of Indiase afkomt. Hij draagt twee oorringen en was gekleed in een zwarte leren jas van het merk River Island. 

Verder droeg hij zwarte Adidas klittenbandschoenen, Cars sokken en een spijkerbroek. Hij had een blauw-groene speen aan een rood-wit koord met een piratenplaatje er op bij zich. 

De politie wil vooralsnog geen foto van het jongetje online zetten, in de hoop dat de ouders zich snel melden en ze het gezin kunnen herenigen. Het jochie heeft afgelopen nacht bij een pleeggezin doorgebracht. Wie informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 

Update 13:14 uur:
Een woordvoerder van Politieteam Roosendaal meldt aan FOK! dat de familie van de aangetroffen peuter bekend is. De peuter wordt overgedragen aan zorginstanties. De politie voert hierover nog overleg met de familie en diverse instanties.

'Microsoft bundelt console, Xbox Live en Game Pass in Xbox All Access'

Er laaien steeds meer geruchten op over een abonnementendienst die Microsoft zou willen lanceren. Genaamd Xbox All Access zouden consumenten een Xbox-console gebundeld met Xbox Live en Game Pass in huis kunnen halen voor een maandelijks bedrag.

Xbox All Access zou eerst lanceren in de Verenigde Staten en nog voor het eind van deze maand gepresenteerd worden. Volgens bronnen krijgen consumenten voor 22 dollar per maand twee jaar lang een Xbox One S met Xbox Live en Xbox Game Pass. Aan het eind van het abonnement is de console volledig in het bezit van de gebruiker. Voor eenzelfde deal maar dan met een Xbox One X, zouden mensen 35 dollar per maand moeten neertellen.

Microsoft heeft ten tijde van de Xbox 360 ook al eens geprobeerd zo’n dienst op te zetten. Of het dit keer wel doorgaat – en of de geruchten überhaupt kloppen – weten we waarschijnlijk zeer binnenkort.

xbox one s

Fans PEC Zwolle willen Thomas bedanken en steunen

Het seizoen is koud begonnen, maar voor PSV'er Ryan Thomas is het seizoen hoogstwaarschijnlijk alweer voorbij. Gisteren werd bekendgemaakt, dat de voormalig speler van PEC Zwolle een zware knieblessure heeft opgelopen.

Komend weekend spelen PEC Zwolle en PSV in Zwolle tegen elkaar. Een groep supporters van de Zwolse formatie, verenigd onder de naam Forza PEC Zwolle, heeft nu een ludieke actie opgezet.

Thomas is bij het duel tussen PEC Zwollen en PSV aanwezig. Daarom is nu het plan om in de 30e minuut massaal voor de voetballer te applaudisseren. Dat rugnummer droeg hij bij zijn vorige werkgever en nu ook weer bij PSV.

Op die manier hoopt de aanhang hem te bedanken voor de prachtige jaren in Zwolle, maar ook om hem een hart onder de riem te steken.

Allah Akbarder uitgeschakeld door Franse politie. Familiedrama?

In Trappes, een voorstad van Parijs, is bij een steekpartij minimaal één persoon om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. Volgens getuigen was de dader een 'Allah Akbarder' die door de politie is uitgeschakeld. Er zijn geruchten dat ook hij dood is. 

Waar een ooggetuige sprak van terrorisme, zegt de Franse polite dat het motief van de man, die midden dertig is was, nog helemaal niet duidelijk is. Wel stond de man bekend om zijn 'directe en publieke steun aan terrorisme'.

Update 11:40 uur:
Volgens een politiewoordvoerder heeft de man eerst op de openbare weg ingestoken hebben op mensen om zich daarna te verschansen in een gebouw. Volgens Franse media riep de man onder andere "Allah akbar'' (God is groot)" en toen "Als je binnenkomt, gaan jullie er allemaal aan." Toen hij weer naar buiten kwam greep de politie in, waarbij de man een hartstilstand kreeg.

Over zijn motief is nog geen duidelijkheid.

Update 12:55 uur:
Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse zaken zijn er bij deze aanval 2 mensen overleden. Het zouden de moeder en zus van de dader zijn. Terreurgroep Islamistische Staat heeft de aanval opgeëist en spreekt van een 'strijder van Islamistische Staat'. Maar zoals het er nu uitziet lijkt het meer om een familiedrama te gaan. 

Diss track Famke Louise gelekt

Er is wat gelekt van Famke Louise .... een heuse diss track... een haatplaat...... Waar gaat het over? Geen idee. Ze heeft wel vet veel spijt, ze is namelijk helemaal niet op beef. Aha, vandaar. Volgens mij is het gewoon een kutnummer, zoals alle andere tracks van Famke, maar zeker weten doe ik het niet. 

 

Hey allemaal, er is een tune van mij gelekt wat nooit de studio had mogen verlaten. Ik ben deze dagen helemaal niet op beef of haatdragend what so ever. Iedereen bedenkt zich soms, en zo ook ik. De tune die nu als “diss track” de wereld in is geholpen sta ik totaal niet achter. Het is toen de tijd ook bewust niet uitgebracht omdat ik er niet achter stond en het niet goed voelde. Het is ook geen actuele tune, lag al op de plank en dat het dan nu toch is gelekt is mij ook niet duidelijk waarom en door wie. Enige wat ik kan zeggen is dat ik op mijn eigen ding ben en iedereen respecteer en het beste gun! Deze dagen zijn er al genoeg dingen in de wereld om je druk om te maken dus laten we prioriteiten stellen en zeker niet uren blijven hangen op iets wat niet online had moeten staan. Eigenlijk wilde ik dit hele ding negeren maar tegenwoordig zien mensen internet als een bron wat feiten brengt en dat is nu dus duidelijk niet het geval. Alleen maar liefde en geluk gewenst naar iedereen! En nog een fijne dag! ❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op22 Aug 2018 om 11:33 (PDT)

Ontsnap in Fortnite met je persoonlijke Rift-To-Go

Met de nieuwste patch (v.5.30) heeft Epic in Fortnite: Battle Royale de Rift-To-Go geïntroduceerd. Met dit nieuwe item creëer je zelf een ‘scheur’ waarmee je teleporteert naar ergens in de lucht.

Na de grote raketlancering in de game op 30 juni, verschenen er op verschillende plekken op de map multi-dimensionale scheuren. Niet veel later werden deze ingezet als een soort portalen waarmee je hoog in de lucht werd geteleporteerd. De Rift-To-Go is, zoals de naam al weggeeft, zo’n teleportatie-scheur op zakformaat.

De Rift-To-Go is erg zeldzaam en kan gevonden worden in kisten, automaten, supply drops en loot lama’s. Kom je in een netelige situatie, dan gebruik je de Rift-To-Go om snel weg te teleporteren. De scheur blijft echter tien seconden open, dus je vijanden kunnen hier ook gebruik van maken. De onderstaande video toont de Rift-To-Go in actie.

Ajax verhuurt Siem de Jong aan Sydney FC

Siem de Jong speelt voor de rest van het seizoen voor Sydney FC. De aanvaller komt niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voor en kiest nu voor een avontuur Down Under.

"Mijn doelstelling voor dit seizoen was duidelijk. Ik wilde meer wedstrijden gaan spelen en belangrijk zijn voor het team", aldus De Jong op de officiële website van Ajax. "Na gesprekken met de trainer kwam het erop neer dat ik meer wedstrijdritme op moest doen en fitter worden, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan. Maar door de veranderde regels mag ik niet meer meedoen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Voor mij werd het dus moeilijk veel wedstrijden te spelen."

"Daarom is deze stap naar Sydney voor mij erg belangrijk. Ik ben ontzettend gemotiveerd om hier de draad op te pakken. Voor mezelf is het belangrijk om weer lekker een serie wedstrijden te spelen en samen met mijn ploeggenoten succesvol te zijn. Uiteindelijk wil elke voetballer graag wedstrijden spelen. Ik ben hier nu een paar dagen en de 1e indrukken zijn heel goed."

De Jong kwam voor de start van het afgelopen seizoen over van Newcastle United en werd sindsdien 24 keer ingezet in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten.

Man doet zich voor als geest van ex-schoonmoeder om ex terug te krijgen

De nu 51-jarige Engelsman Roy Meadwell had ooit een relatie met ene Kay Wimbury, maar dat liep op de klippen, mogelijk doordat zij in december 2016 door haar toenmalige verloofde aan werd gevallen.

Meadwell kreeg een contactverbod aan de broek en mocht zelfs de hele regio Cornwall, waar Wimbury woonde, niet meer in. Meneer wilde zijn inmiddels ex-verloofde echter toch wel terug en kwam met een plan: Wimbury's overleden moeder had natuurlijk géén contactverbod, dus dat was zijn kans, zo dacht hij.

Wimbury kreeg een brief, waarin haar werd verteld dat ze 'een vreselijke fout' had gemaakt door Meadwell af te wijzen. Volgens de brief hoefde ze haar ex 'alleen maar te bellen' en dan kwam het weer in orde met 'de man die alles voor haar had opgeofferd'. Afzender: Wimbury's dode moeder. 

Dode moeders schrijven doorgaans geen brieven, dus Wimbury vond het maar verdacht. Nadat ze iets las over een stuk kerstdecoratie, wat in het rijk der levenden alleen Meadwell kon weten, viel de verdenking definitief op haar ex, die ook nog een ander anoniem bericht stuurde: "OMG, zie je de grootsheid in deze man niet?"

Meadwell werd aangeklaagd wegens het overtreden van het contactverbod en heeft deze week zijn straf gehoord: vier maanden cel, met een proeftijd van twee jaar. "Het contactverbod geldt nog steeds en als je op welke manier dan ook contact opneemt met Kay Wimbury, ga je linea recta de cel in", aldus de rechter.

Dit alles brengt ons bij de volgende vraag van de dag: wat heb jij ooit uitgevoerd om een ex terug te krijgen en leverde het succes op?

Politie pakt 2 's nachts 'werkende mannen' op

Vannacht om ongeveer 03:20 uur meldde een getuige dat er mogelijk twee mannen spullen stalen vanaf een bouwterrein in de Laan van Borgvliet in Bergen op Zoom. Agenten gingen ter plaatse en troffen een bestelbus met aanhanger aan. De bestelbus lag helemaal vol met spullen waaronder gereedschap en een kruiwagen.

De twee mannen die bij de bestelbus waren zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. De bus en de aanhanger zijn in beslag genomen voor onderzoek. De mannen verklaarden dat zij aan het werk waren op de bouwplaats.

Omdat de politie dat verhaal wil verifiëren, en omdat er uitgezocht moet worden of de goederen in de bus inderdaad van diefstal afkomstig zijn, zitten de twee nog vast. Het gaat om twee mannen van 34 en 35 jaar oud afkomstig uit Dinteloord.

'Sporen van vorig universum gevonden'

Het is een wat controversiële hypothese: Conformal Cyclic Cosmology (CCC), wat min of meer beweert dat universums elkaar opvolgen en dat wij dus niet in het eerste of laatste universum leven.

Onderzoekers van het Penrose Institute beweren bewijs gevonden te hebben van een vorig universum, of beter gezegd, overblijfselen van zwarte gaten uit dat universum. Het gaat om zogenoemde Hawkingpunten, vernoemd naar Stephen Hawking.

De dit jaar overleden wetenschapper kwam met het idee dat zwarte gaten straling uitzenden, de Hawkingstraling. Die zou volgens de onderzoekers overspringen tussen universums en men denkt aan de hemel nu dertig van dergelijke punten gevonden te hebben in de kosmische achtergrondstraling.

Zwarte gaten in de centra van sterrenstelsels komen gedurende de (miljarden) jaren met elkaar in botsing, waarbij ze samensmelten. Daarbij wordt een enorme energiepuls afgegeven en blijft uiteindelijk een gigantisch zwart gat over, wat echter niet het einde is.

Het universum breidt uit en koelt af, waardoor de zwarte gaten als het ware gaan branden. De gloed die dit veroorzaakt is zwak, maar wel enige tijd te aanschouwen: de Hawkingpunten, die - volgens de onderzoekers - vanuit een volgend universum gezien kunnen worden.

"We beweren dat we het laatste overblijfsel zien nadat een zwart gat in een vorig universum is verdampt", aldus co-auteur Roger Penrose. Het valt allemaal nog te bezien of de hypothese juist is, maar een eerste stap(je) richting enige vorm van bewijs is in elk geval gezet.

Stroomstoring Tilburg; storing is opgelost

Dankzij een grote stroomstoring in Tilburg is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Tilburg. Dat meldt de NS op Twitter. Duizenden huishoudens in Tilburg, Gilze-Rijen, Helvoirt en Goirle zitten zonder stroom.

Ook op straat heerst chaos door uitgevallen verkeerslichten. Enexis meldt op haar website dat de verwachte tijd die nodig is om de storing op te lossen twee tot drie uur bedraagt. 

Ook de Efteling zit zonder stroom. Het attractiepark raadt mensen aan om voorlopig thuis te blijven. 

Update 09:07 uur
Er druppelen voorzichtige berichten op Twitter binnen dat er weer stroom is. 

Update 09:21 uur:
Enexis meldt dat de storing door Tennet wordt veroorzaakt. Er komen gelukkig wel steeds meer meldingen dat de storing is opgelost.

Update 09:29 uur:
Volgens Enexis was de storing omstreeks 09:17 opgelost. Ook de Efteling heeft weer stroom. Men kan het park in maar het duurt even voor de attracties opgestart kunnen worden.

Rus klopt Russin in US Open-kwalificaties, Griekspoor onderuit

Tennisster Arantxa Rus staat in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor de US Open. De Nederlandse nummer 110 van de wereld was een maatje te groot voor de Russische Irina Khromacheva, 39 plekken lager gerangschikt: 7-6 (3), 6-3.

Voor Tallon Griekspoor is de hoop op een plekje in het hoofdtoernooi net als voor broer Scott na één wedstrijd weer voorbij. De mondiale nummer 187 ging onderuit tegen de 18-jarige Canadees Felix Auger-Aliassime, de nummer 116 van de wereld: 7-5, 6-3.

MLB: Homeruns Bogaerts helpen Red Sox weer aan winst

De honkballers van de Boston Red Sox blijven maar winnen in de MLB. Woensdag was het thuis tegen de Cleveland Indians weer raak en dat was voor een groot deel te danken aan Nederlands international Xander Bogaerts.

De kortestop sloeg de Red Sox in de vierde inning met een homerun naast de Indians: 2-2. Boston nam het heft vervolgens in handen en liep uit naar 8-4, waarna Bogaerts in de zevende inning met zijn tweede homerun voor 9-4 zorgde. De thuisploeg zegevierde uiteindelijk met 10-4, de 89e zege van het jaar. 

Uitslagen MLB woensdag
Toronto Blue Jays - Baltimore Orioles 6-0
Chicago White Sox - Minnesota Twins 7-3
Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds 4-0
Oakland Athletics - Texas Rangers 2-4
Seattle Mariners - Houston Astros 7-10
Pittsburgh Pirates - Atlanta Braves 1-2
Washington Nationals - Philadelphia Phillies 8-7
Boston Red Sox - Cleveland Indians 10-4
Detroit Tigers - Chicago Cubs 2-8
Miami Marlins - New York Yankees 9-3
New York Mets - San Francisco Giants 5-3
Tampa Bay Rays - Kansas City Royals 6-3
Colorado Rockies - San Diego Padres 6-2
Arizona Diamondbacks - Los Angeles Angels 5-1
Los Angeles Dodgers - St.Louis Cardinals 1-3

Red Sox - Indians (Bron: YouTube)

Vermiste Nsimire in goede gezondheid aangetroffen

De sinds vrijdag 27 juli vermiste 14-jarige Nsimire Massembo, is woensdagmiddag 22 augustus in goede gezondheid aangetroffen in Den Haag.

Agenten van het team dat de vermissing onderzoekt troffen Nsimire vandaag na een tip aan in Den Haag. Agenten hebben haar meegenomen naar het politiebureau. Er wordt met een team specialisten verder bekeken hoe het met haar gaat en wat zij nodig heeft.

De vader en moeder van Nsimire zijn gisteren nog door familierechercheurs op de hoogte gebracht.

FOK! Wat een weer: wolkenvelden & regen

Vanochtend zijn er op veel plaatsen wolkenvelden. Daar kan lokaal al een spat regen uit vallen. In het zuidoosten schijnt eerst nog de zon. In de loop van de middag gaat het in het noordwesten af en toe regenen. Deze (buiige) regen breidt zich in de avond uit over de rest van het land.

De maximumtemperaturen variëren van 20°C in het noordwesten en langs de kust tot lokaal 25°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar west en is zwak tot matig, aan de westkust eerst vrij krachtig en later in de middag mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen of een bui. De minima komen uit op omstreeks 15°C. De westelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt. Er komen enkele buien voor, in het noorden met een kleine kans op onweer. In de avond bereiken actieve buien de westkust met grote kans op onweer en windstoten. De middagtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De westenwind is matig aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland

Het is bewolkt en het miezert in Tornio (Finland)  (Foto: interpretatie)
Het is bewolkt en het miezert in Tornio (Finland) (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

32-jarige overleden na arrestatie

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de dood van een 32-jarige Amsterdammer. Hij overleed na zijn aanhouding in de Van Ostadestraat in Amsterdam. 

Rond 14.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Van Ostadestraat. Getuigen vertelden dat een 18-jarige vrouw kort voor de vechtpartij in haar rug was gestoken. Ze kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Een 41-jarige man besloot de belager van het slachtoffer op te zoeken. Hij sloeg de man vervolgens met een hard voorwerp op zijn hoofd, zo melden omstanders, en werd daarom opgepakt door de politie.

Hartslag viel weg
De man met de hoofdwond werd ook gearresteerd, maar daar verzette hij zich hevig tegen. Op een gegeven moment viel de hartslag van de man weg. Hij werd daarom gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Om de doodsoorzaak van de 32-jarige Amsterdammer vast te stellen, is er een onderzoek ingesteld. Het onderzoek wordt door de Rijksrecherche uitgevoerd, om de objectiviteit ervan te waarborgen.

36.000 bouwvakkers teruggekeerd in de bouw

Bijna 36.000 bouwvakkers die na 2008 uit de bouw waren verdwenen, zijn hier vóór 2017 weer teruggekeerd. Deze herintreders vormen 15 procent van de bouwvakkers die de bouw na 2008 verlieten. Strikt genomen gaat het hierbij niet alleen om bouwvakkers, maar bijvoorbeeld ook om managers en administratief personeel in de bouw. In 2016 telde de bouw 410.000 werkzame personen. Dit meldt het CBS op basis van een nieuw onderzoek.

Van de herintredende bouwvakkers had 44 procent voorafgaand aan de terugkeer een uitkering. Ruim een derde kwam vanuit een baan in een andere bedrijfstak, van wie de helft vanuit de zakelijke dienstverlening. Mogelijk werkte een groot deel van deze personen al in de bouw als uitzendkracht, maar deze waren toen niet te onderscheiden als werkzaam persoon in de bouw. Bekend is dat er in totaal bijna 25.000 uitzendkrachten actief waren in de bouw in 2016.

Meer herintreders dan starters
De herintredende bouwvakkers vormen een belangrijk deel van de instroom in de bouw. Van alle personen die tussen 2008 en 2016 instroomden in de bouw, hadden er 36 duizend al eerder in deze bedrijfstak gewerkt. Dat komt overeen met circa 22 procent van de instroom. Het aantal herintreders overtreft het aantal bouwvakkers dat de laatste jaren direct vanuit de schoolbanken aan de slag ging. Tussen 2008 en 2016 waren dat er 22.000. Buiten de herintreders bedroeg de instroom in de bouw in deze periode 123.000 personen. Bijna de helft hiervan was eerder werkzaam in een andere bedrijfstak en dan met name de zakelijke dienstverlening, waaronder de uitzendbranche.

De behoefte aan bouwpersoneel is de laatste jaren sterk toegenomen. Naast materiaaltekort wordt personeelstekort momenteel gezien als het belangrijkste obstakel voor groei. Deze personeelsbehoefte volgt op een periode waarin de bouw juist heel veel personeel liet gaan. De terugval van de bouw viel vrijwel samen met het uitbreken van de kredietcrisis in 2008. Van alle 483.000 mensen die in 2008 in de bouw werkten, waren er acht jaar later 232.000 uitgestroomd. Dat zijn er iets minder dan het aantal dat actief bleef in de bouw (251.000). Over de grote groep uittreders publiceerde het CBS eerder in Het lot van de verdwenen bouwvakkers.

Andere bedrijfstak of uitkering
De herintreders vormen met 15 procent maar een kleine minderheid van alle mensen die vanaf 2008 uitstroomden uit de bouw. Een derde van de ‘verdwenen bouwvakkers’ stapte na het vertrek uit de bouw over naar een andere bedrijfstak. Nog een derde kreeg na het vertrek uit de bouw een uitkering en ongeveer 10 procent had na het vertrek geen geregistreerd inkomen. Iets minder dan 20 procent was in 2016 met pensioen of overleden.

Bouwvakker
In 2016 was bijna 43 procent van de werkzame beroepsbevolking in de bouw een ‘bouwarbeider’. Dit zijn de daadwerkelijke ‘bouwvakkers’ met beroepen zoals timmerman, schilder, behanger, metaalspuiter, loodgieter of pijpfitter. Lang niet iedereen werkzaam in de bouw is dus formeel bouwvakker. Voor het gemak wordt de totale groep werkenden in de bouw in dit nieuwsbericht wel met ‘bouwvakkers’ aangeduid.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.