Moeder hakt dochter dood met bijl, want ze zeurde teveel

Een lugubere moordzaak in Rusland bewijst maar weer eens dat je als tiener misschien niet teveel moet zeuren tegen je ouders. De 18-jarige Yulia Degirmendzhy deed dat volgens haar moeder wel en de oplossing was simpel: moeder Tatiana hakte haar dood met een bijl.

Moederlief had het naar verluidt al drie maanden regelmatig aan de stok met haar dochter, die 'overal tegenin ging'. Op een dag was het genoeg geweest, pakte moeder de bijl erbij en hakte ze haar dochter dood. De moeder ging er vervolgens per trein vandoor, terwijl Yulia's vier jaar oudere broer zijn zus enkele uren later vond nadat hij terugkeerde van een eind wandelen.

Yulia bleek doodgebloed te zijn en volgens de lijkschouwer wezen alle sporen er duidelijk op dat haar liefhebbende moeder had geprobeerd om het lichaam in stukken te hakken. Enkele tientallen kilometers verderop werd de moeder binnen een dag gevonden terwijl ze per trein verder wilde reizen. "Als ik zeven dochters als Yulia had, zou ik ze allemaal vermoorden", liet ze nog even weten.