Afgemaakte bijtbulldog 'was eigenlijk heel lief'

In Harderwijk is ene Binky deze week afgemaakt. Binky was een bulldog en zoals met dergelijke honden wel eens vaker gebeurt ging het zondag helemaal fout: de kruising tussen een Alano Español en een Amerikaanse bulldog greep een labradorpup, die met flink wat moeite bevrijd werd.

Vervolgens werd de eigenaar van Binky in zijn arm gebeten, wat voor zware vleeswonden zorgde. Meneer werd naar het ziekenhuis gebracht, zijn vrouw hield de hond thuis in de bench. "Daar heeft hij de nacht ook doorgebracht", aldus de vrouw.

Naar eigen zeggen was Binky eigenlijk een hele lieve hond. Toch veranderde er anderhalf jaar geleden wel het een en ander: het stel kreeg een zoontje en de hond kon volgens de vrouw zijn plek in de nieuwe rangorde niet vinden. "Hij veranderde enorm en werd heel erg druk", legt ze uit.

Het stel zag in dat dit niet langer kon en probeerde een ander huis voor Binky te vinden. Dat lukte niet, ook niet via een asiel, en een dierenarts weigerde de hond in te laten slapen. Zondag hielp de hond daar een handje bij met de aanval: onder druk van de politie besloot een dierenarts het dier toch te euthanaseren.

"Op die manier is iedereen in de buurt veilig, inclusief wij en ons zoontje", aldus de vrouw. Haar man, die Binky van pup af aan op heeft zien groeien, kon zijn hond tot zijn verdriet niet meer zien. "Maar het is beter zo", zegt zijn vrouw.