Edwin Evers stopt met ochtendshow bij 538

Met duidelijk hoorbare emoties heeft Edwin Evers vanochtend op Radio 538 laten weten aan het eind van het jaar te stoppen met de 'Evers-staat-op' ochtendshow bij Radio 538. Een beslissing die hij enkele weken gemaakt lijkt te hebben en ook besproken heeft met de directie van 538 en Talpa Radio. Ik ben toen bij de directie fantastisch opgevangen en gesteund en dat heeft me erg goed gedaan, zegt Edwin op de radio.  Hij gaf aan dat de ochtendshow op Radio 538 het aller-aller-allergaafste was wat hij ooit heeft gedaan.

Ik heb een geweldig radioteam om mij heen, misschien wel het beste dat er op de radio te vinden is, maar het is tijd voor wat anders. De beslissing was zeker niet makkelijk. Edwin gaf aan meer tijd voor zichzelf en zijn priveleven te willen hebben. Hij hikte steeds meer aan tegen de avondklok van 20.00 uur wat voor hem aangaf dat hij naar bed moest omdat de volgende dag de ochtendshow weer vroeg op het programma staat.

De geruchten dat Evers zou stoppen gaan al langer. Hij had nog altijd zijn contract niet verlengd en ook was  al bekend dat Radio 538 bezig was om DJ Frank Dane klaar te stomen voor een opvolging van Edwin indien deze zou vertrekken. De 46-jarige DJ liet wel weten dat de zender had laten weten dat de deuren altijd voor hem open zouden staan als hij wilde terugkomen. Evers liet weten dat de kans dat hij zou terugkomen 120 tot 130% was alleen niet te zeggen wanneer. Evers bedankte zijn luisteraars, zijn team en de zender voor de samenwerking van 21-jaar bij Radio 538.