Bokser Holzken plotseling opgeroepen voor groot gevecht

Bokser Nieky Holzken mag zaterdag op komen draven voor het (boks)gevecht van zijn leven. Hij neemt het dan in Nürnberg op tegen de Brit Callum Smith in de halve finales van de World Boxing Super Series, waar in de finale van het supermiddengewicht (-76,2kg) gevochten wordt om de wereldtitels van twee bonden.

De Duitser Jürgen Brähmer zou in eigen land tegen Smith vechten, maar hij is ziek geworden en kan zaterdag niet in actie komen. Holzken stond op de reservelijst en mag zich nu dus daadwerkelijk gereed maken voor veruit het grootste gevecht uit zijn carrière in het boksen, nadat de 34-jarige Brabander de overstap vanuit het kickboksen maakte.

"Ik heb op deze kans gewacht en ben gewoon voorbereid", reageerde Holzken. "Het gaat een mooi gevecht worden en, Callum, ik hoop dat je er klaar voor bent: ik ga je verslaan", sprak The Natural alvast stevige taal. Vanaf 22.30 uur kunnen we zaterdag live inschakelen op RTL7. De winnaar van het gevecht strijdt, vermoedelijk in Londen, tegen wereldkampioen George Groves.