Anne Fleur Dekker niet welkom bij extreemlinkse demonstratie

De extreemlinkse activiste en feministe Anne Fleur Dekker is niet langer welkom bij het Comité 21 maart. Volgende maand organiseert die een demonstratie tegen 'racisme'. Hier komen een groot aantal extreemlinkse organisaties op af en ook Dekker zou haar opwachting maken.

Op haar facebookaccount maakte ze echter een cruciale fout, waardoor ze nu aan het ontvangende eind van de racismekaart staat. Ze zou namelijk 'activisten van kleur' hebben aangesproken op hun berichten over Joden.

Zo riep ene Waraky Dapuri in een sarcastische tweet op om "op 4 mei onderzoeksvoorstellen te openbaren of joden een grotere liefde hebben voor geld. Dit noemen we vervolgens wetenschappelijk en helemaal niet politiek.” Hierop riepen enkele ’activisten van kleur’ dat in ’mainstream Nederland’ meer ’empathie’ voor Joden zou bestaan dan voor zwarten en andere minderheden.

"Europa lijdt massaal aan het holocaustsyndroom”, schreef Khalid El Bouayadi. "Zodra je een vergelijking maakt naar die vreselijke gebeurtenis beginnen ze te stotteren en ontploffen ze zowat.

En toen ging Anne-Fleur de fout in. Ze had het gore lef hier een weerwoord op te geven. "Voor zover ik weet zijn jullie geen Joden, dus doe alsjeblieft de persoonlijke ervaringen van Joden niet af.” En toen had ze de activistische Miryam Assfar-Aouragh van de Internationale Socialisten - die eerder sprak bij een herdenking van de oprichter van terreurclubje Hamas - aan het schuimbekken. "Wat een vage, holle analyses zeg, Jesus Christ.

Vervolgens kreeg Dekker te via WhatsApp te horen dat ze niet meer welkom is bij de vergaderingen van het Comité 21 maart. Ook moet ze elk contact vermijden.

"Er is mij inderdaad geheel onverwachts medegedeeld dat ik niet langer welkom ben bij Comité 21”, reageert Dekker. "Het bleek helaas niet mogelijk om hierover in gesprek te gaan. Ik had dit nooit verwacht en vind het erg jammer.”

Grappig genoeg beklaagt Dekker zich over iets dat ze zelf maar al te graag doet, namelijk het beperkt uitleggen van de vrijheid van meningsuiting. Ze wenst geen deel uit te maken van een organisatie die zich daaraan schuldig maakt. Overigens kreeg Dekker naar eigen zeggen ook al bedreigingen uit haar eigen extreem-linkse hoek omdat ze kennissen en vrienden heeft die 'rechts' zouden zijn, zoals mensen bij de VVD en FvD.