Feestende menigte viert Marokkaans succes

In verschillende grote steden zijn mensen zaterdagavond de straat op gegaan om te vieren dat Marokko zich heeft geplaatst voor het WK voetbal in Rusland.

In Amsterdam verzamelden vele feestvierders zich op het Mercatorplein, in Den Haag gebeurde datzelfde op de Hoefkade, waar enkele honderden mensen samenkwamen. En in Rotterdam gingen veel mensen de straat op rond het Hofplein en de Coolsingel.

In Rotterdam gaf de politie het advies aan automobilisten om het centrum de mijden wegens de feestvierende voetballiefhebbers. ,,Zoek een alternatieve route", luidt de tip daar. In Amsterdam staken feestvierders vuurwerk af en lag door de drukte het tramverkeer korte tijd stil. In Den Haag was het even onrustig toen er voorwerpen naar de politie werden gegooid. Maar volgens een woordvoerder van de politie in de Hofstad keerde de rust al snel terug en is er sindsdien sprake van een feeststemming.

Bij Marokko speelden onder anderen Hakim Ziyech(Ajax), Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat mee. De wedstrijd tegen Ivoorkust werd met 2-0 gewonnen. Het is voor het eerst sinds de deelname aan het WK van 1998 dat Marokko de eindronde haalt.

Feestende menigte viert Marokkaans succes
Feestende menigte viert Marokkaans succes (Foto: ANP)