Dochter trouwt met moeder die met zoon getrouwd was, 10 jaar voorwaardelijk

Een vrouw uit het Amerikaanse Duncan, Oklahoma heeft een voorwaardelijke celstraf van maar liefst tien jaar gekregen. De 26-jarige Misty Spann heeft geen moord gepleegd of iets dergelijks, maar trouwde met haar biologische moeder, Patricia Ann Spann.

De nu 44-jarige Patricia raakte al vroeg de voogdij over haar drie kinderen kwijt, waarna die groot werden gebracht door hun oma. In 2014 kwamen Misty en haar moeder weer bij elkaar en het bleek al snel bijzonder gezellig. Zo gezellig zelfs, dat ze in maart 2016 besloten in het huwelijksbootje te stappen.

Moeder Patricia was ervan overtuigd dat ze geen wet zouden overtreden, omdat ze op het geboortecertificaat van Misty niet meer als ouder stond aangegeven. Tijdens een onderzoek van de lokale kinderbescherming ontdekten de autoriteiten het huwelijk tussen moeder en dochter.

Voor de moeder van het bijzonder liefhebbende gezin was het overigens niet het eerste huwelijk. In 2008 gaf ze het jawoord aan niemand minder dan haar biologische zoon, die het huwelijk vijftien maanden later ongedaan liet maken omdat hij aangaf dat het een incestueus huwelijk was.

Patricia is ook aangeklaagd wegens incest en zal in januari voor de rechter verschijnen. Doordat Misty schuld bekende, kreeg ze 'slechts' een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien jaar.