17-jarige paarden-pakker pakte nu ook cavia's

Een 17-jarige jongen uit het Nederlandse Hoorn is door de politie aangehouden voor inbraak nadat hij herkend is op camerabeelden uit een paardenstal. In de omgeving werd al langer uitgekeken naar een malloot die een aantal paarden op verschillende locaties zwaar heeft mishandeld. 

De eigenaar van één van de paarden had het vermoeden dat zijn paard af en toe bezoek kreeg in de nachtelijke uurtjes.  Na overleg met eigenaren van andere paarden besloot men om de stal te voorzien van camera's. Bij het terugkijken van de beelden werden de vermoedens bevestigd en bleken de paarden inderdaad tot zeker vier keer toe 'bezocht' te zijn.

Het bleek de jonge knaap uit Hoorn te zijn die paardje kwam rijden. Maar dan niet d'r op zeg maar. Afgelopen vrijdag werd op beeld vastgelegd hoe de knaap zich met zijn paars-gepunte lans vergreep aan het paard om vervolgens voor de afwisseling ook gelijk maar een cavia seksueel te misbruiken. Hij had de benen van het paard vastgebonden en was zelf op een stoel achter het arme dier gaan staan. Iets wat een ander paard eerder dit jaar ook al is overkomen. Toen wilde de politie nog niet gelijk de conclusie trekken dat het paard verkracht was, ondanks dat dat paard ook vastgebonden was en er een stoel achter het paard stond.

De eigenaren zijn blij dat het vreselijke misbruik van de dieren nu waarschijnlijk gestopt is en de dieren rustig op de stal of in de wei kunnen staan. Afgelopen maart liet één van de eigenaren in een artikel op Noord-Hollands Nieuws al weten er letterlijk misselijk van te zijn. "Het is net alsof je eigen kind iets is aangedaan. Dit doet vreselijk veel pijn. Ik heb de hele dag overgegeven, dit wil je niet meemaken."

Ondanks de aanhouding laat men het er in Hoorn niet bij zitten en nemen ze geen genoegen met enkel de tenlastelegging van inbraak. Men vindt dat de dader er niet zomaar mee weg mag komen. Om dat te bereiken hebben ze, (blijkbaar een expert op het gebied van paardenverkrachting), misdaadverslaggever Peter R. de Vries ingeschakeld. Daarnaast zijn de beelden van het misbruik, na bewerking, aan De Telegraaf gegeven zodat deze op de website getoond kunnen worden.