Foutje: Russische helikopter schiet op toeschouwers tijdens legeroefening

Tijdens de grote militaire oefening Zapad 2017 heeft zich maandagavond een ongeluk voorgedaan. Een Russische helikopter, een Kamov Ka-52, schoot per ongeluk - althans, dat hopen we - raketten af op een plek waar toeschouwers zich hadden verzameld. Daarbij zouden twee zwaargewonden zijn gevallen. Aanvankelijk leek het om burgers, met name journalisten, te gaan, maar het Russische ministerie van Defensie ontkende dat.

Het incident vond plaats in Luga, zo'n zeventig kilometer van de grens met Estland. Op beelden is te zien hoe twee helikopters richting het kijkgebied vliegen, wanneer één van hen plotseling het vuur opent. De raketten slaan dicht bij de toeschouwers in, wat volgens het Russische 66.ru tot twee gewonden leidde. Andere media, zoals Russia Today en Sputnik, ontkennen dan weer dat er gewonden zijn gevallen. Volgens hen zou slechts een onbemande truck geraakt zijn.

De precieze oorzaak van het incident is nog niet bekend, maar vermoedelijk zorgde een technisch defect ervoor dat de raketten per abuis afgevuurd werden. Foutje, spasiba!

Foutje, spasiba (Bron: YouTube)

Nogmaals, foutje moet kunnen (Bron: YouTube)