Villeneuve verdedigt Vettel: "Ik zou het ook gedaan hebben"

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve heeft al even de media niet gehaald en daar moest verandering in komen. De Grand Prix van Azerbeidzjan werd een mooie gelegenheid: Sebastian Vettel deelde op de baan een beuk uit aan Lewis Hamilton en Villeneuve heeft weer besloten om niet voor de kant van de logica te gaan.

"Ze gingen langzaam en het was natuurlijk een raar incident, maar Lewis deed eigenlijk gewoon een braketest", aldus de Canadees, doelend op het kort vol op de remmen staan van Hamilton. 'Feiten zijn voor watjes', zal Villeneuve gedacht hebben, want data wees al lang en breed uit dat van een braketest door Hamilton helemaal geen sprake was. Hij weet het echter beter dan de data: "Ik ben een coureur, ik heb het gezien", zo weerlegt hij de feiten.

"Als een collega dat ooit bij mij gedaan had, zou ik hetzelfde gedaan hebben als wat Sebastian nu deed. Hij heeft er een straf voor gekregen en dat was het maximale wat mogelijk was", aldus Villeneuve over de tien seconden stop & go en drie strafpunten op Vettel's licentie, volgens velen een erg lichte straf.

"Hij probeerde Hamilton niet te rammen, dat geloof ik niet. Als je wielen zo staan ga je niet iemand aanrijden, want dan rij je je eigen auto ook kapot. Daarnaast wees hij met één hand richting Hamilton, dus had hij ook maar één hand aan het stuur, maar om iemand op zo'n manier te raken heb je twee handen aan het stuur nodig!", foetert de voormalig wereldkampioen, die zelf in 1997 al eens aangereden werd door een Duitser in een Ferrari.

Villeneuve vindt de actie eigenlijk ook wel goed. "Eindelijk eens wat emotie op de baan, dat is goed. Twee jongens vechten voor het WK, worden boos en leveren elkaar uiteindelijk geen schade op, dat is goede TV." Over dat laatste zullen veel fans het wellicht nog wel met de Canadees eens zijn, want vermakelijk was de hele soap wel. "Het is ook beter dan wat Hamilton via de radio over Bottas vroeg, dat was beschamend", waarmee Villeneuve doelt op Hamilton's vraag om teamgenoot Valtteri Bottas langzamer te laten rijden, zodat hij Vettel tegen kon houden.