Brawn: "Verstappen rijdt zeer agressief en dat willen we zien"

Max Verstappen deed in zijn nog prille Formule 1-carrière al flink van zich spreken. Vooral vorig jaar was er erg veel gedoe rondom de Nederlander, die te agressief zou rijden en zijn posities te hard zou verdedigen. De nieuwe sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, kan de rijstijl van Verstappen juist wel waarderen.

Gevraagd naar zijn mening over Verstappen klonk het positief: "Heel goed, hij is een waardevolle toevoeging aan de Formule 1 en heeft natuurlijk al de nodige mensen wat boos gemaakt. Hij rijdt zeer aggressief, maar dat is juist wat mensen willen zien en dat is wat wij ook willen. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit echt te ver is gegaan, dus we moeten gewoon minderen met al dat strenge gedoe met allerlei regeltjes", aldus Brawn.

"We willen dat coureurs het echt tegen elkaar opnemen en tegen elkaar racen, ook al maakt hij er soms een paar een beetje boos. Maar goed, dat deed Michael Schumacher precies zo toen hij de Formule 1 binnen kwam, dus ik kan wel sympathie opbrengen voor Max." Brawn ziet graag meer van zulke grote talenten, zoals ongetwijfeld elke Formule 1-fan. "Niet elk groot talent zal het ooit echt heel erg ver schoppen, maar hoe meer van zulke jonge rijders de Formule 1 binnen kunnen komen, hoe meer coureurs we krijgen die ons goed kunnen vermaken."