'Vogels dood door pannen Albert Heijn'

Iedereen heeft het wel eens gedaan: Gespaard bij een supermarkt voor servies, handdoeken of in dit geval pannen. Zo ook Cynthia Harms uit Almere. Toen zij haar spaarpunten bijeen had en deze had ingewisseld voor de pannen, hoopte zij er veel plezier aan te beleven. Dit bleek anders te lopen. Zij heeft thuis vogels, die 'gewoon' in de boom zitten, in huis. 

Toen zij zuurkool ging bakken, begonnen haar ogen te brandden en vroeg zij haar man om de afzuigkap wat hoger te zetten. Een kwartier later lagen de vogels dood op de grond. Volgens haar was de oorzaak al snel bekend: Teflon, dit is sinds 2015 een verboden middel. Op facebook schrijft zij: "Heb al mijn pannen weggegooid die ik bij jullie gespaard had. Ben enorm verdrietig het waren mijn kindjes en in een kwestie van een kwartier mijn kindertjes dood". Nu wil zij mensen waarschuwen die vogels en de pannen hebben van de spaaractie.

Ook Albert Heijn heeft gereageerd op haar oproep, het had al meerdere klachten hierover ontvangen. "Sinds gisteren krijgen we veel vragen over onze pannen met anti-aanbaklaag (de koekenpannen en wokpan). We vinden het belangrijk te laten weten dat de pannen bij normaal gebruik absoluut veilig zijn voor mens en dier."Aldus Albert Heijn. Zij weten dat vogels extra gevoelig kunnen zijn voor dampen die vrijkomen bij het bereiden van eten.

Albert Heijn heeft contact gezocht met de mensen die hier vragen over hebben. Samen met hun leverancier wordt bekeken wat er in hun situatie fout gegaan kan zijn.