Douwe, Broederliefde grootste kans op Edisons

Douwe Bob en Broederliefde maken volgend jaar de meeste kans op een Edison Pop. De singer-songwriter sleepte net als het hiphopcollectief drie nominaties in de wacht. De namen van de genomineerden werden woensdag en donderdag bekendgemaakt.

Douwe is genomineerd in de categorieën pop, videoclip en album. In die laatste categorie neemt de Amsterdamse zanger, die Nederland dit jaar vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival, het op tegen de mannen van Broederliefde. Zij maken bovendien kans op de Edison in de categorieën hiphop en song.

Ook Martin Garrix, Kensington en Indian Askin sleepten meerdere nominaties in de wacht. Garrix, die in oktober werd uitgeroepen tot 's wereld beste dj, is in de race in de categorieën dance en song. Kensington maakt met het meest recente album Control kans op de Edisons voor album en rock. Indian Askin is genomineerd als nieuwkomer, maar dingt ook mee in de categorie rock.

Onder meer Jan Smit, B-Brave, Diggy Dex, Typhoon en Chef'Special werden één keer genomineerd. De winnaars van de Edison Pop 2017 worden op maandagavond 13 februari bekendgemaakt tijdens een awardshow in Amsterdam.

Douwe, Broederliefde grootste kans op Edisons
Douwe, Broederliefde grootste kans op Edisons (Foto: BuzzE)