Racismeclaim Connexxion blijkt onzin

Vervoersmaatschappij Connexxion onderzoekt een melding over vermeend racistisch optreden van een buschauffeur bij busstation Amstelveen. Volgens een jonge vrouw in de bus zei de chauffeur donderdagavond tegen een getint gezin dat ze de bus uit moesten om 'plaats te maken voor Nederlanders'.

De kwestie kwam naar buiten via tweets van de vriend van de vrouw. Deze man was er zelf niet bij.

De chauffeur zegt dat hij het gezin niet uit de bus zette, maar ze verwees naar een andere bus omdat ze daarmee dichter bij hun beoogde einddoel zouden uitkomen.

Een woordvoerster zegt dat Connexxion intussen met zowel de klaagster als de chauffeur heeft gesproken en bestudeert de camerabeelden uit de bus.

 

Update:

De chauffeur zou het gezin niet uit de bus hebben gezet, maar hebben aangewezen waar ze op een andere bus konden overstappen. Zo konden zij sneller en dichter bij hun bestemming komen. Na zowel met Shehata als de chauffeur te hebben gesproken en na het bestuderen van camerabeelden, kan volgens een Connexxionwoordvoerder vrijdagmiddag geconcludeerd worden dat er niets verkeerds is gebeurd.

De bestuurder van de bus heeft de mensen die op Amsterdam Centraal instapten met onder meer twee matrassen, een tas en een rolkoffer als bagage op hun overstap in Amstelveen gewezen. Daarop pakten de reizigers hun spullen en verlieten zij de bus. De chauffeur merkte vervolgens op dat dat in elk geval meer ruimte opleverde in de bus, die in de spits snel vol zit, stelt de woordvoerder.

 

Connexxion onderzoekt melding racisme
Connexxion onderzoekt melding racisme (Foto: ANP)