Eindelijk meer info over Bulletstorm-remaster

Er is eindelijk meer informatie opgedoken over de remaster van de epische shooter Bulletstorm. Tijdens de E3 van dit jaar werd er beeldmateriaal van de game aangetroffen op gratis USB-stickjes die Microsoft op de beursvloer uitdeelde. De remaster moet volgend jaar uitkomen voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dat blijkt uit een (betrouwbare) Braziliaanse rating board, die de titel voor het eerst openbaarde. Wat minder in de lijn der verwachting lag, is het feit dat de remaster wordt uitgegeven door Borderlands-publisher Gearbox Studios. Microsoft weigerde ten tijde van E3 commentaar te geven op de screenshots die werden gevonden op de USB-stickjes. Uit die screenshots bleek wel dat Bulletstorm er grafisch behoorlijk op vooruit was gegaan.

Bulletstorm kwam in 2011 uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc en werd ontwikkeld door Gears of War: Judgment-studio People Can Fly. Bulletstorm heeft een flinterdun verhaal maar is op alle andere vlakken een behoorlijk briljante shooter met een flinke dosis humor. De game draait vooral om het zo creatief mogelijk om zeep helpen van je vijanden. Denk aan het lassoën van een vijand, hem in z'n reet schieten met een shotgun en dan een vleesetende plant in trappen.