FOK! Wat een weer..Tijdelijke weersverandering....warmte komt eraan.

Goeiemorgen! Dat was wel even wennen gistermiddag. Na een paar zonnige dagen nam ineens de bewolking toe. En dan ziet het er heel anders uit buiten. Daar bleef het overigens ook niet bij want er volgde ook neerslag. Als eerste een band met lichte regen, toen een aantal verrassend actieve buien die met name over het westen trokken en tot slot nog een derde band met neerslag. Dus de meeste plekken hebben wel wat regen gehad en dat is maar goed ook met de warmte die op komst is. Op Schiphol viel zowaar bijna 25 mm. Schrijver dezes kwam tot 13,5 mm. 

Vandaag beginnen we de dag met redelijk wat zon, maar de onstabiliteit neemt in de loop van de dag toe. Er gaan dan ook enkele buien vallen en in de avond is er dan langs de kust een kans op onweer. Er zijn zeker plaatsen die het vandaag gewoon droog houden, dus die mogen niet miepen. . De temperaturen liggen gemiddeld over het land gezien rond de 22 graden. In het noorden iets lager, in het zuiden iets hoger. De wind draait naar het zuidwesten.

Komende nacht en morgenochtend is er kans op flinke buien met onweer langs de kust en die buien trekken dan overdag geleidelijk landinwaarts. Aan het eind van de dag klaart het dan weer op. Met maximaal 20 graden is het dan nog vrij fris. De zuidwestenwind blaast ook nog aardig door.

Maandag kan er nog een beetje regen vallen, maar daarna komt de zomer in volle glorie terug, dus voor veel mensen worden het nog een paar heerlijke vakantiedagen met maxima die op dinsdag t/m donderdag tussen de 25 en 30 graden komen te liggen. Buien vallen er dan dit keer eens niet. 

Fijn weekend!

Zon op 06:31
Zon onder 20:54
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Zonsondergang vanuit Alkmaar (Foto: Papabear)
Zonsondergang gezien door Papabear vanuit Alkmaar. (Foto: Papabear)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1920 Oprichting van het persagentschap Belga.
1960 Senegal verlaat de Mali-federatie en wordt een zelfstandige staat.
1977 NASA lanceert de Voyager 2 ruimtesonde per Titan III raket.g
1988 Ayatollah Khomeini accepteert resolutie 598 van de VN-Veiligheidsraad. Hiermee komt een einde aan de Irak-Iranoorlog.
2008 Spannair-vlucht JK 5022 verongelukt op de luchthaven van Madrid. Er komen 154 mensen om.
2009 In het Belgische Kleine-Brogel wordt de hoogste dagtemperatuur ooit gemeten. 38,2 graden.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.