Hasselbaink in film over 'kopschoppersdrama'

Popoz-acteur Sergio Hasselbaink gaat de hoofdrol spelen in de film The Pain Body van regisseur Gerson Oratmangoen. Dat hebben de makers zondag bekendgemaakt. De film is geïnspireerd op het 'kopschoppersdrama' dat in 2013 in Eindhoven plaatsvond.

Een 22-jarige Eindhovenaar werd begin januari na een avondje stappen in de stad vanuit het niets in elkaar geschopt en geslagen door acht tieners die langs hem liepen. Justitie gaf de schokkende beveiligingsbeelden waarop de mishandeling te zien was vrij. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en ernstige verwondingen aan zijn mond en kaak op. De daders, die vrijwel allemaal minderjarig waren, kregen tot tien maanden celstraf opgelegd. De rechtbank hield bij de straf wel rekening met het feit dat door het vrijgeven van de beelden de privacy van de verdachten was geschonden. Eén van de schoppers klaagde justitie aan voor het vrijgeven van de beelden omdat deze een 'ontoelaatbare inbreuk op zijn levenssfeer' hadden gemaakt. Maar de rechtbank oordeelde dat justitie dit mocht doen omdat het zo'n ernstig vergrijp betrof.

The Pain Body vertelt over de levens van twee jongeren die elkaar kruisen: Orlando, de zanger van een bekende rapformatie, en Eddy, het slachtoffer van een zinloosgeweldsincident.

Acteur Sergio Hasselbaink was eerder onder meer te zien in jeugdserie Popoz, het drama Sonny Boy en het toneelstuk In Ongenade van Toneelgroep Amsterdam. Regisseur Gerson Orantmangoen is ook vooral bekend als acteur; zo was hij te zien in de films Schemer en De Punt. De makers hopen met een crowdfunding via Cinecrowd genoeg geld op te halen om de film te kunnen draaien. De opnames moeten dit najaar plaatsvinden en vinden vooral in Noord-Brabant plaats. The Pain Body gaat naar verwachting in 2017 in première.

Hasselbaink in film over 'kopschoppersdrama'
Hasselbaink in film over 'kopschoppersdrama' (Foto: BuzzE)