New York krijgt standbeeld Captain America

Superheld Captain America krijgt voor zijn vijfenzeventigste verjaardag een standbeeld. Het beeld wordt eind deze maand op fanbeurs Comic Con in San Diego onthuld, en krijgt na een tour door Amerika een vaste stek in Prospect Park in de New Yorkse wijk Brooklyn.

Op het standbeeld wordt een quote van Captain America gegraveerd uit de film Captain America: The First Avenger uit 2011. Daarin zegt de door Chris Evans gespeelde kapitein "Ik ben maar gewoon een knul uit Brooklyn".

Marvel wil met het standbeeld het gedachtegoed van Captain America en zijn bedenkers Joe Simon en Jack Kirby eren. "De afgelopen 75 jaar heeft Captain America generaties fans geïnspireerd als het wereldwijde icoon voor vrijheid, kracht en de juiste keuzes", aldus een senior vice president van het bedrijf in USA Today. "We hopen dat als fans het beeld zien, ze terug zullen denken aan hun favoriete comic book, aan de actiehelden die ze koesteren of zelfs even terug in de tijd gaan naar een moment waarop de normen en waarden van Captain America hun leven beïnvloedden."

Het vier meter hoge bronzen beeld krijgt op 10 augustus een ceremonieel onthaal in New York. Marvel brengt ook replica's van vijf centimeter groot op de markt. Fans die daar de hand op willen leggen moeten snel zijn: er worden er maar 750 gemaakt.

New York krijgt standbeeld Captain America
New York krijgt standbeeld Captain America (Foto: BuzzE)