Giggs verlaat Manchester United na 29 jaar

Ryan Giggs neem na 29 seizoenen afscheid van Manchester United. De Welshman heeft laten weten te vertrekken om aan de slag te gaan als trainer.

"Na 29 seizoenen bij Manchester United als speler en als assistent trainer, weet ik dat winnen het DNA is van de club. De club geeft de jeugd een kans en speelt aanvallend en opwindend voetbal. Daarom is het voor mij een moeilijke beslissing geweest", vertelde Giggs op de officiële website van de club.

"Manchester United maakt sinds mijn veertiende deel uit van mijn leven. Het is geen makkelijke beslissing geweest. Ik neem veel mooie herinneringen mee, maar het voelt als het goede moment om te vertrekken."

Giggs wil in de toekomst aan de slag als hoofdtrainer, maar heeft nog geen concrete plannen. "Ik heb geen directe plannen om trainer te worden, maar dat is wel waar ik naartoe wil", vertelde Giggs, die als assistent veel geleerd heeft van Sir Alex Ferguson en Louis van Gaal. "Ik wil supporters bedanken. Ik kan niet omschrijven hoe erg ik jullie ga missen. Het is erg moeilijk om na 29 jaar vaarwel te zeggen. Ik heb als speler en als assistent van iedere minuut genoten."

Ryan Giggs na 29 jaar weg bij Manchester United. (PRO SHOTS/Action Images)
Ryan Giggs na 29 jaar weg bij Manchester United. (PRO SHOTS/Action Images)