Activision kondigt Call of Duty-evenement aan

Activision kondigt de grootste bijeenkomst van de wereldwijde Call of Duty-community aan. Van 2 tot en met 4 september presenteert Activision het Call of Duty XP in het Forum in Inglewood, Californië. Dus mocht je in de buurt zijn...

Voor de thuisblijvers is er ook wat te zien. Tijdens het event vinden de finales plaats van het Call of Duty World League Championship, die worden gespeeld op Call of Duty: Black Ops III. Ook worden de Call of Duty: Infinite Warfare-multiplayer, Call of Duty: Modern Warfare Remastered-multiplayer en de nieuwe Call of Duty: Black Ops III Downloadable Content onthuld.

Tijdens de Call of Duty XP festiviteiten staat de Call of Duty World League Championship centraal. De finales vormen het hoogtepunt van het eerste seizoen van de Call of Duty® World League (CWL). Na een klein jaar van wedstrijden over de hele wereld, komen er in Californië 32 topteams samen om te strijden voor het prijzengeld van $2 miljoen, wat onderdeel is van de totale prijzenpot van CWL, die in 2016 meer dan $3,5 miljoen besloeg. Beide bedragen zijn de hoogste ooit in de geschiedenis van Call of Duty.

Enkele activiteiten op Call of Duty XP:

  • PlayStation VR Experience. Onderga in virtual reality hoe het is om een Jackal te besturen, de fighter jet in Call of Duty: Infinite Warfare
  • Call of Duty developer panels en Q&A's met Infinity Ward, Treyarch en Sledgehammer Games
  • Paintballen in een nagemaakte Nuketown-omgeving
  • Lasertaggen
  • Call of Duty wapen- en franchisemuseum
  • Call of Duty fotostands
  • Muzikale surprise acts

"Call of Duty XP wordt de grootste bijeenkomst van fans in de geschiedenis van Call of Duty", zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. "De beste Call of Duty spelers ter wereld staan centraal op het event, terwijl zij de zege betwisten in het Call of Duty World League Championship. Bezoekers kunnen daar live bij zijn, terwijl ze verder toegang krijgen tot nooit eerder getoonde content, van Infinite Warfare tot Modern Warfare Remastered tot Black Ops III DLC. Ook zijn er talloze activiteiten die op Call of Duty zijn geïnspireerd en die je nergens anders zult tegenkomen."

Mocht je er niet zijn: alle actie is live ingame in Black Ops III voor PlayStation 4 te volgen via de Live Event Viewer. En anders zijn er nog livestreams op MLG.tv en www.callofduty.com.