Engeland prolongeert World Cup of Darts na beslissende zege Lewis

Nederland, België, Noord-Ierland en Engeland staan in de halve finale van de World Cup of Darts. Nederland won de beslissende koppelwedstrijd met 4-3 van Australië om de halve finale te halen. Dit bericht zal steeds een update krijgen nadat er een wedstrijd gespeeld is. Het toernooi is live te zien op RTL7

De halve finales begon met Noord-Ierland tegen Engeland. Phil Taylor won namens Engeland de eerste partij met 4-0 van Brendan Dolan, die het hele toernooi al niet goed gooit. De volgende partij gaat tussen Adrian Lewis en Daryl Gurney. Als Lewis wint, dan staat Engeland in de finale. Mocht Gurney winnen, dan is een beslissende koppelwedstrijd nodig. 

Na deze wedstrijd is de derby der lage landen. Michael van Gerwen zal aantreden tegen Ronny Huybrechts en Raymond van Barneveld speelt tegen Kim Huybrechts. 

Update 20.45 uur

Adrian Lewis heeft totaal geen probleem met Daryl Gurney. Het werd 4-1 en Lewis sloot af met een 170-finish. Titelverdediger Engeland staat in de finale en neemt het daarin op tegen Nederland of België. r

Update 21.07 uur

Michael van Gerwen heeft Nederland een 1-0 voorsprong gegeven. De Brabander won met 4-1 van Ronny Huybrechts. Mighty Mike sloot af met een 115-finish via bullseye, triple 15 en bullseye. 

Update 21.27 uur

Nederland staat in de finale van de World Cup of Darts. Raymond van Barneveld wist Kim Huybrechts met 4-2 te verslaan. Huybrechts mocht beginnen en hield zijn leg. Het werd 2-2, waarna Barney 86 uitgooide om een break te forceren. Met een 76-finish besluit Van Barneveld de partij en daardoor is de finale Engeland - Nederland. 

De finale kent een ander format. Er worden in de finale maximaal vijf partijen gespeeld. Eerst twee singles, daarna een dubbel en mocht het nodig zijn dan volgen er nog maximaal twee singles. Het land dat als eerste drie partijen wint, mag zich de winnaar van het toernooi noemen. 

Update 22.05 uur

Het eerste duel van de finale ging tussen de nummer één en twee van de wereld. Michael van Gerwen nam het op tegen Phil Taylor. The Power mocht beginnen en gooide 149 uit om op 2-1 te komen. Van Gerwen hield ook zijn leg. Op 3-2 kreeg Taylor de eerste pijlen voor de wedstrijd, maar verzuimde 56 uit te gooien. Een beslissende leg was nodig. 

Taylor hield ook zijn vierde begonnen leg en bezorgde Engeland het eerste punt. Het volgende duel gaat tussen Lewis en Van Barneveld. 

Update 22.25 uur

Van Barneveld kwam op 1-0 en wist direct daarna de break te forceren. Lewis brak echter direct weer terug. Via dubbel achttien wordt het 3-2, waarna Lewis 3-3 maakte. Het werd opnieuw een beslissende leg. Met een elfdarter en een 41-finish trok Barney de tweede partij naar zich toe. 

Update 22.45 uur

Engeland mocht beginnen en het werd 1-1. Van Barneveld gooide 104 uit om Engeland te breaken. De break hield stand en het werd 3-1. In de dubbel wist Van Gerwen weinig te raken. Ook de Engelse darters lieten in de koppelwedstrijd niet hun beste spel zien. Van Barneveld was de enige bij de les en gooide alle hoge scores. Met dubbel zestien trok hij de koppelwedstrijd met 4-2 naar zich toe. 

Update 23.05 uur

De kraker der dartpartijen is gewonnen door Phil Taylor. The Power wist het duel tegen Raymond van Barneveld met 4-1 te winnen. Van Barneveld mocht beginnen, maar Taylor wist de eerste leg te pakken. Van Barneveld trok de stand direct gelijk. The Power kon na een blunder van Barney direct weer toehappen en kon vervolgens als eerste deze wedstrijd zijn eigen leg houden. 

Taylor bleek de betere en sleepte er een beslissende wedstrijd uit. Adrian Lewis en Michael van Gerwen moeten gaan bepalen welk land dit toernooi gaat winnen. 

Update 23.18 uur

Lewis mocht de beslissende wedstrijd openen en pakte de eerste leg. Van Gerwen miste vier darts op de dubbel, waarna Lewis instapte en er 2-0 van maakte. Beide darters maakten er in de leg die volgde er een potje van, maar Van Gerwen wist zijn eerste dubbel na veertien kansen te benutten en maakte de break ongedaan. 

Lewis nam het initiatief over en wist met een 76 opnieuw te breaken. Engeland had nog één leg nodig en Lewis opende direct met 180, waar Van Gerwen maar 55 gooide. Jackpot stoomde door, waar Van Gerwen in deze finale niet thuis gaf. Via dubbel acht werd het 4-1 en Engeland wint de World Cup of Darts.