België, Noord-Ierland en Canada naar kwartifinales World Cup of Darts

België, Canada en Noord-Ierland hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. Beide landen wonnen respectievelijk van Hongarije en Ierland om zich bij de laatste acht te voegen. De tweede ronde kent ten opzichte van de vorige ronde wat verschillen. Er zullen nu twee enkelspelen gespeeld gaan worden en mocht er een beslissing nodig zijn, dan volgt er nog een beslissende dubbelwedstrijd. 

Zowel Kim als Ronny Huybrechts wonnen namens België hun single met 4-1 en plaatsten zich daardoor eenvoudig voor de kwartfinale. Ook Noord-Ierland wist eenvoudig de volgdende ronde te halen. Daryl Gurney won met 4-1 van William O'Conndor en Brendan Dolan boekte een 4-2 zege op Mick McGowan. 

Een eerste beslissing was nodig tussen Wales en Canada. Canadees en drievoudig wereldkampioen John Part zette Mark Webster met 4-2 opzij, maar Ken MacNeil kon geen leg pakken tegen Gerwyn Price. Op 1-1 in de beslissende dubbel gooide Part 161 uit om Canada een break voor te zetten. Deze break hield stand en Canada won de partij met 4-2. 

Oostenrijk nam het in de laatste wedstrijd van de middag op tegen Singapore. Oostenrijks nummer één Mensur Suljovic won met 4-2 van oud-Lakesidewinnaar Paul Lim. De andere single ging tussen Rowby-John Rodriguez en Harith Lim, geen familie van Paul. Ook deze wedstrijd ging met 4-2 naar Oostenrijk, waardoor zij zondagmiddag mogen terugkomen voor de kwartfinale. 

Nederland met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen vanavond in actie tegen Gilbert Ulang en Alex Tagarao uit Thailand. Titelverdediger Engeland zal het opnemen tegen China. 

Uitslagen World Cup of Darts - tweede ronde 

Land of Speler Land of Speler Uitslag
België Hongarije 2-0
Kim Huybrechts Nandor Bezzeg 4-1
Ronny Huybrechts Patrik Kovacs 4-1
Noord-Ierland Ierland 2-0
Daryl Gurney William O'Connor 4-1
Brendan Dolan Mick McGowan 4-2
Wales Canada 1-2 
Mark Webster John Part 2-4 
Gerwyn Price Ken MacNeil 4-0 
Dubbel Dubbel 2-4 
Oostenrijk Singapore 2-0 
Mensur Suljovic Paul Lim 4-2 
Rowby-John Rodriguez Harith Lim 4-2 

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Schotland v Noorwegen
Australië v Denmarken
England v China
Nederland v Philippijnen