Van Gerwen en Van Barneveld ook langs de Filipijnen op World Cup of Darts

Cor Dekker was namens Noorwegen dicht bij een stunt tegen Gary Anderson. De Schotse wereldkampioen gooide uiteindelijk 160 uit in de laatste leg om toch Schotland op 1-0 te zetten. Robert Thornton maakte de klus vervolgens eenvoudig af. 

Simon Whitlock had het lastig met de Deen Daniel Jensen. Met 4-3 ging The Wizard er alsnog met de zege van door. Per Laursen wist echter zijn partij tegen Kyle Anderson te winnen en een beslissende dubbel was nodig. In die dubbel waren de Australiërs heer en meester. Met een 104-finish van Whitlock won Australië de dubbel met 4-0.

Phil Taylor opende namens Engeland het tweekamp. Hij speelde met 82 gemiddeld heel slecht. Zijn Chinese tegenstander kwam echter niet verder dan 72. Het werd wel 4-0. Wenge Xie wist tegen Adrian Lewis ook geen leg te pakken. Xie maakte er wel een showtje van voor het publiek. 

Het laatste duel ging tussen Nederland en de Filipijnen. Michael van Gerwen trapte af, maar hij werd direct gebroken door Gilbert Ulang. Mighty Mike bleef bij de les en brak direct terug. Uiteindelijk won hij met 4-2. Ook Raymond van Barneveld won van zijn Filipijnse tegenstander. Het werd eveneens 4-2. Zondagmiddag wacht in de kwartfinale Australië. 

Uitslagen World Cup of Darts - tweede ronde - avondsessie

Land of Speler Land of Speler Uitslag
Schotland Noorwegen 2-0
Gary Anderson Cor Dekker 4-3
Robert Thornton Robert Wagner 4-1
Australië Denemarken 2-1 
Simon Whitlock Daniel Jensen 4-3 
Kyle Anderson Per Laursen 2-4 
Dubbel Dubbel 4-0 
Engeland China 2-0 
Phil Taylor Yuanjun Liu 4-0 
Adrian Lewis Wenge Xie 4-0 
Nederland Filipijnen 2-0 
Michael van Gerwen Gilbert Ulang 4-2 
Raymond van Barneveld Alex Tagarao 4-2 

Programma kwartfinales - zondagmiddag 
Engeland (1) - Oostenrijk
Canada v Noord-Ierland (4)
Schotland (2)/België (7)
Australië (6) v Nederland (3)