'BioWare werkt aan actiegame'

Electronic Arts heeft gisteren tijdens een investeerdersbijeenkomst gehint naar een mogelijk op handen zijnde actiegame van BioWare. Dat de ontwikkelaar werkt aan een nieuwe IP was al langer bekend.

In een slide van de presentatie die werd getoond op de bijeenkomst wordt BioWare geschaard onder de actiegames die in de pijplijn zitten. BioWare is vooral bekend om zijn RPG's zoals Baldur's Gate, Mass Effect en Dragon Age. Ook werkt de ontwikkelstudio op dit moment nog aan Mass Effect: Andromeda.

De andere naam op het plaatje is Motive Studios, een nieuwe partij die zich heeft ontfermd over een onaangekondigde Star Wars-game die momenteel in de maak is, alsook een geheel nieuwe IP die wordt geleid door voormalig Assassin's Creed-bazin Jade Raymond. Verder werkt ook Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment aan een nieuwe, onaangekondigde third-person action/adventuregame in het Star Wars-universum.

Mocht EA op korte termijn informatie loslaten over de nieuwe projecten, dan zullen ze dat waarschijnlijk doen tijdens de E3 in juni. EA maakte in oktober vorig jaar al bekend dat het de productlijn wil uitbreiden met sandbox/actiegames.