Vrouw vindt na 108 jaar fles met boodschap

Een Duitse vrouw heeft een fles met een kaartje gevonden die 108 jaar, vier maanden en achttien dagen geleden door een Britse zeebioloog in de Noordzee was gegooid. Voor zover bekend heeft een boodschap per fles er nog nooit zo lang over gedaan om gevonden te worden.

Marianne Winkler vond de fles op het Duitse Waddeneiland Amrun. Het kaartje in de fles belooft de vinder een shilling als beloning, destijds een stuiver. Verder wordt de vinder in drie talen (Engels, Nederlands en Duits) gevraagd de kaart terug te sturen aan de Marine Biological Association in het Engelse Plymouth. Dat deed de vindster keurig, inclusief de vermelding van de vinddatum.

De bioloog George Parker Bidder wierp in 1906 in totaal duizend flessen de zee in. Dat gebeurde met de bedoeling patronen in de stromingen van de zee te ontdekken. Het Britse instituut bestaat nog steeds en men was opgetogen over de kaart uit Duitsland. Bidder was een van de bekendste medewerkers. Hij overleed in 1954 op 91-jarige leeftijd, zo meldt The Guardian.

Vrouw vindt na 108 jaar fles met boodschap
Vrouw vindt na 108 jaar fles met boodschap (Foto: BuzzO)