Zeemonster aangespoeld in Australië

Helemaal onder-beneden, in Australië, is een heus zeemonster aangespoeld. Het beestje is ongeveer twee meter lang, draagt geen rode zwembroek en de mensen uit de buurt hebben geen idee wat voor dier het kan zijn.

Het monster laat zich het beste omschrijven als een dier met de lichaam van een gigantische paling, met een hoofd dat een beetje doet denken aan een krokodil. Het creatuur werd gevonden op het strand van Swansea, dat -gezien de naam van het stadje- wel in de staat New South Wales moet liggen. Dat blijkt ook te kloppen.

De foto is inmiddels al een heel aantal keren gedeeld op de sociale media en er zijn boze tongen die beweren dat de afbeelding een fraai staaltje photoshop is. Anderen denken dat het een bizar grote hangstaartvis (een soort baars) zou betreffen.

Mark McGrouther, die zich in het Nationaal Museum met het welbekende vak ichtyologie bezighoudt, houdt er een wat meer nuchtere theorie op naast. Hij denkt dat het dier gewoon een uit de klauwen gegroeide paling is. Sommige soorten kunnen een lengte van 1,8 meter bereiken en een monsterachtig gebit krijgen.