MotoGP-kampioen Márquez aangevallen door Italiaanse journalisten

De MotoGP heeft weer een nieuwe rel. Uittredend wereldkampioen Marc Márquez werd vrijdag bij zijn huis nabij Barcelona belaagd door Italiaanse journalisten van een satirisch tv-programma, die de Spaanse motorcoureur een beker wilden aanbieden. Het grapje liep echter uit op een handgemeen, waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld. Zowel Márquez als de Italianen hebben aangifte gedaan.

"Toen we onze trofee wilden aanbieden, werden we aangevallen", schrijven de programmamakers. "De familie-Márquez maakte onze camera kapot en probeerde de videokaart te stelen. Misschien wilden ze een grotere prijs."

De wereldkampioen van de afgelopen twee jaar speelde vorige week bij de Grote Prijs van Maleisië de hoofdrol bij een incident op de baan. Márquez kreeg een tikje van de Italiaanse WK-leider Valentino Rossi en ging daardoor onderuit. Voor straf moet de negenvoudig wereldkampioen volgende week bij de slotrace in Valencia vanaf de laatste plaats starten. De 36-jarige Italiaan, die Márquez beticht van "vieze spelletjes", is naar het internationaal sporttribunaal CAS gestapt om die sanctie aan te vechten. Rossi heeft in het WK zeven punten voorsprong op Jorge Lorenzo, landgenoot van Márquez.

Nieuwe rel in MotoGP rond Márquez
Nieuwe rel in MotoGP rond Márquez (Foto: ANP)