Day of the Tentacle Remastered laat zich zien

De eerste screenshots van Day of the Tentacle Remastered zijn opgedoken. Terwijl ontwikkelaars soms een game van een jaar of twee oud al 'remasteren' is DoubleFine onder leiding van Tim Schafer bezig met een remaster van een van de meest memorable adventuregames van veel vroeger.

Day of the Tentacle kwam oorspronkelijk uit in 1993 als vervolg op die andere grote game: Maniac Mansion. Drie aparte tieners reizen door de tijd rondom het huis van een geflipte wetenschapper. Wat je doet in het verleden heeft zijn invloed op het heden en de toekomst, daar gaan dus ook vrij veel puzzels over. Deze remaster krijgt nieuwe handgetekende graphics, dit keer in high-res. De muziek en geluidseffecten krijgen ook een flinke oppoetsbeurt.

Tim Schafer, Dave Grossman, Larry Ahern, Peter Chan, Peter McConnell en Clint Bajakian hebben commentaar over de situaties, het ontwikkelen en dergelijke ingesproken dat je tijdens het spelen kunt beluisteren. Met een druk op d eknop kun je ook wisselen tussen de oude en nieuwe graphics, zodat je helemaal nostalgisch kunt worden. De user-interface is ook om te zetten naar het oude vertrouwde. Net zoals in het origineel zit Maniac Mansion ook in het spel.

Day of the Tentacle Remastered komt begin 2016 uit op PlayStation 4, PlayStation Vita, pc, en Mac OS. De PlayStation-versies zijn cross-buy.

Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle Remastered