Chelsea buigt ook voor Southampton

Chelsea heeft zaterdag opnieuw een mokerslag moeten incasseren. Op het eigen Stamford Bridge ging de Engelse kampioen hard onderuit tegen Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman: 1-3. Met slechts acht punten uit acht wedstrijden staat Chelsea op de zestiende plek in de Premier League, een beschamende positie voor de kampioen van vorig seizoen.

Chelsea verloor afgelopen week ook in de Champions League bij FC Porto (2-1). Het dolende elftal van Mourinho begon nog wel goed aan de krachtmeting met Southampton. Willian krulde in de tiende minuut een vrije trap over doelman Maarten Stekelenburg in de kruising. Op slag van rust kwamen de Saints echter langszij via Steven Davis, die hard kon uithalen nadat oud-Feyenoorder Graziano Pellè de bal met zijn borst perfect had teruggelegd.

De Italiaanse spits stelde na een uur ook Sadio Mané in staat te scoren. In de 72e minuut waren de rollen omgedraaid en tekende Pellè voor de 1-3. Verdediger Virgil van Dijk, opgeroepen voor het Nederlands elftal, speelde de hele wedstrijd. Hij bleef fier overeind tegen Radamel Falcao, de Colombiaanse spits van Chelsea die kort na rust met een fopduik over de uitkomende Stekelenburg een strafschop probeerde te versieren. Het leverde Falcao echter een gele kaart op vanwege een 'schwalbe'.

Chelsea incasseerde al de vierde nederlaag van dit nog prille seizoen. In het hele vorige voetbaljaar verloren de 'Blues' slechts drie keer. Met Mourinho als trainer langs de lijn kreeg Chelsea nooit meer dan twee doelpunten tegen in een competitiewedstrijd voor eigen publiek. De voorheen zo geprezen defensie van de blauwe brigade incasseerde dit seizoen al zeventien tegentreffers.

Chelsea buigt ook voor Southampton (Foto: ANP)