Gomes blijft over terugkeer bij PSV dromen

PSV begint komende dinsdag voor het eerst in zeven jaar weer aan een avontuur in de Champions League. Precies tien jaar geleden namen de Eindhovenaren ook deel aan het miljoenenbal en strandden uiteindelijk in de halve finales tegen AC Milan. Ook Heurelho da Silva Gomes, voormalig keeper van PSV, was er toen bij.

Na een ruzie met toenmalig directeur Jan Reker vertrok Gomes naar Tottenham Hotspur en zag zijn carrière uiteindelijk als een nachtkaars doven. Inmiddels heeft de Braziliaanse sluitpost de lol in het spelletje bij het Engelse Watford teruggevonden, maar hoopt stiekem (en zeker niet voor het eerst) op een rentree bij PSV.

"Ik heb nog één voetbaldroom: terugkeren bij PSV, al denk ik niet dat het er nog van komt", zo liet Gomes aan het Algemeen Dagblad weten. "Jeroen Zoet is een goede keeper, maar áls ik de kans krijg, moeten we met Watford praten. Ik respecteer mijn contract natuurlijk, maar bij PSV voel ik me thuis."

De ervaren keeper denkt langzaam maar zeker steeds meer na over zijn toekomst, omdat de jaren toch wel beginnen te tellen. "Ik weet dat mijn einde als voetballer dichterbij komt, al voel ik me fit en kan ik nog makkelijk drie of ier jaar mee."

Toch weet Gomes nog niet precies, wat hij na zijn actieve carrière als voetballer wil doen. "Nou, ik wil op het gras staan", liet hij resoluut weten. "Voetbal is mijn passie, ik denk een goede visie te hebben. Dus misschien word ik coach of keeperstrainer. Ik ga dat nu onderzoeken."

Of Gomes uiteindelijk bij PSV terecht komt, als voetballer of trainer/coach, moet de tijd uitwijzen. Hij zal de taal in elk geval nog wel moeten leren, want hij spreekt het maar een klein beetje.