Trambestuurster 10 minuten in tranen na bijna aanrijden kind

Een Amsterdamse trambestuurster kon van schrik tien minuten niet verder rijden nadat ze bijna een klein jongetje op zijn fietsje had aangereden. Ook het kind huilde tranen met tuiten. Een buurtbewoner fotografeerde het vanuit zijn raam.

Lennard Bonapart hoorde de tram donderdag tegen de avond opvallend hard rinkelen, aldus Het Parool. "Ik dacht dat er een ongeluk was gebeurd. Daarom liep ik meteen naar het raam om te kijken. Ik zag een huilend jochie dat met zijn fietsje achteruit reed en een stilstaande tram." De tram het jongetje blijkbaar bijna geraakt. "De bestuurster was in elkaar geklapt van schrik."

Terwijl de vader van het kind zich om zijn zoontje bekommerde, moest de conductrice uit haar hokje komen om de trambestuurster te troosten. Het viel Bonapart op dat het leven rondom het bijzondere tafereel meteen weer verder ging.

Dat gold niet voor de tram. De bestuurster wist zich pas na tien minuten te herpakken en het voertuig weer in beweging te zetten. Het ventje en zijn vader waren toen al lang en breed weer doorgefietst.