Hypnose doet verkrachtende notaris de das om

Een notaris uit het Belgische Brugge is maandag veroordeeld tot tien jaar cel voor verkrachting en foltering. Het slachtoffer herinnerde zich eerst niets meer, maar wees de 54-jarige notaris onder hypnose aan als dader. Het is een van de eerste keren dat iemand schuldig wordt bevonden na verklaringen van het slachtoffer onder hypnose.

Op 17 juni 2010 werd het slachtoffer verkracht in een bed & breakfast in Oostkamp, ten zuiden van Brugge. De man ontkent iets te maken te hebben met de verkrachting. Hij stelt dat de jonge vrouw hem de bewuste avond via haar gsm om hulp had gevraagd. Hij trof haar bloedend aan, waarna hij het slachtoffer naar het ziekenhuis bracht.

De verdediging vroeg vrijspraak omdat een getuigenis onder hypnose volgens hen niet kon dienen als bewijs. De rechtbank had geen reden om te twijfelen aan de verklaring van de vrouw omdat de man aantoonbaar minimaal een half uur alleen was met het slachtoffer, er geen ander persoon in de buurt was en omdat de verdachte een "bijzondere belangstelling voor het seksuele'' heeft.