Wawrinka verslaat Djokovic in finale Roland Garros

De Zwitserse tennisser Stan Wawrinka heeft zondag de finale van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros gewonnen. Wawrinka was in vier sets de baas over de Serviër Novak Djokovic, de nummer één van de plaatsingslijst. De setstanden waren 4-6, 6-4, 6-3 en 6-4.

Voor Wawrinka betekende het zijn tweede grandslamtitel. Vorig jaar won hij al de Australian Open. Djokovic heeft acht grandslams op zijn erelijst staan, maar won in Parijs nog nooit. Tijdens de finale liet Wawrinka bij vlagen wervelend tennis zien, tot frustratie van Djokovic, die zijn droom op een Career Grand Slam (voorlopig) in rook op zag gaan. 

Wawrinka wist dat hij zondag in de finale op Roland Garros zijn allerbeste tennis nodig had om de Serviër te verslaan. "Dit was de wedstrijd van mijn leven", zei de Zwitser nadat hij nummer één van de wereld in vier sets had verslagen. "Tennissen tegen Novak is altijd zwaar. Hij is een geweldige kampioen. Ik weet hoe graag hij hier vandaag wilde winnen, het was een enorme uitdaging voor me. Dit is een heel bijzonder moment voor mij”, sprak Wawrinka tot de toeschouwers op het Court Philippe Chatrier waar hij vrijdag na zijn zege op de Fransman Jo-Wilfried Tsonga nog op boegeroep was onthaald.

Een speciaal bedankje was er voor zijn coach Magnus Norman en de rest van de begeleidingsstaf. "We hebben met het hele team keihard gewerkt. Het waren twee geweldige weken hier. Ik bedank mijn team, maar ook de toeschouwers.”

Wawrinka zegeviert op Roland Garros (Pro Shots/Actionimages)
Wawrinka zegeviert op Roland Garros (Pro Shots/Actionimages)