Michael Fassbender solliciteert naar Jobs

De Ierse acteur Michael Fassbender zou volgens verschillende bronnen in gesprek zijn om de rol van Steve Jobs te spelen in Jobs, de film over het leven van de Apple-legende. 

Er werd al veel gespeculeerd over wie de hoofdrol in deze biopic zou vertolken. Eerder werden Leonardo Dicaprio en Christian Bale benaderd voor de rol. En hoewel scenarist Aaron Sorkin al had laten weten dat Christian Bale gecast was als Steve Jobs, werd vorige week bekend dat Bale 'gebailed' had. 

Jobs zal geregisseerd worden door de Britse Danny Boyle, die onder andere de films Trainspotting en Slumdog Millionaire op zijn naam heeft staan. Het script van de film werd gemaakt door Aaron Sorkin en is gebaseerd op de populaire biografie 'Steve Jobs', die geschreven werd door Walter Isaacson.

Sorkin, bekend als scenarist van de films The Social Network en A Few Good Men en de serie The West Wing, liet al weten dat het neerzetten van de hoofdrol geen eenvoudige Job zal zijn. 'Hij heeft in deze film meer woorden te zeggen dan de meesten hebben in drie films samen. Er is geen enkele scene waar hij niet in zit'. 

Michael Fassbender, de knappe Ierse acteur die geboren werd in Duitsland, zagen we al in vele hoofdrollen op het witte doek. Zo was hij te zien in twee X-men films, speelde hij een seksverslaafde in het drama Shame, een Engelse spion-soldaat in Inglorious Basterds en een genadeloze slavendrijver in 12 Years A Slave.  

Of we straks inderdaad weer van Michael Fassbender mogen genieten is nog even afwachten...