Ben Affleck ook als Batman in Justice League

Nog voordat Ben Affleck goed en wel als Batman in de bioscoop of zelfs in een trailer is te zien, heeft hij al getekend voor een volgende film waarin hij de gemaskerde superheld speelt. Affleck neemt ook in het superheldenepos Justice League Part One weer de rol van miljardair Bruce Wayne en zijn alter ego Batman op zich, heeft producent Warner Bros in een verklaring laten weten.

De eerste keer dat de 42-jarige Affleck als Batman te zien zal zijn, is in Batman vs. Superman: Dawn of Justice, die in 2016 verschijnt. Hierin neemt Henry Cavill, net als in Man of Steel, weer de rol van Superman op zich. Het verhaal gaat over een oude Batman die de jonge, naïeve Superman onder zijn hoede neemt. Ook Cavill tekende voor de eerste Justice League-film. Waar die film over gaat, is nog onbekend.

De keus voor Affleck als Batman in nog een film lag zeker niet voor de hand. De acteur kreeg in augustus, vlak na de bekendmaking, via internet stevige kritiek te verduren van briesende fans. "Ik ben een grote jongen en ik ben ook wel wat gewend", zei Affleck een maand later in de talkshow van Jimmy Fallon. "Ze hadden me gewoon aangeraden om de eerste paar dagen niet op internet te surfen. Maar ik ben toch gaan kijken en de eerste reactie onder het nieuwsbericht was 'Neeeeeeeeeeeeee'."

Toch heeft Affleck zich niet uit het veld laten slaan. De acteur heeft zo'n vijftien kilo aan spiermassa gekweekt, en nu dus bijgetekend voor een tweede film.